Görüş Bildir
Haberler
Adım Adım İnternet Hızlandırma Yolları

Adım Adım İnternet Hızlandırma Yolları

Murat Polat
16.04.2017 - 13:28

İnternet Hızlandırma Rehberi

Internet hızlandırma ve wifi hızlandırma yolları nı anlattığım bu makaleyi rehber niteliğinde hazırladım. Türkiye’de internet altyapısının yetersiz olması ve adil kullanım kotası (AKK) sonrası internet hızlarının oldukça fazla düşmesi zaten yavaş olan interneti kullanılmaz hale getiriyor.

İnternet Nasıl Hızlandırılır? Sorusunu soranlar için ilk olarak herkesin yapması gereken 10 madde halinde verdiğim internet hızlandırmanın pratik yöntemlerini uygulamasını tavsiye ederim. Genel olarak kablolu internet kullananları hedef alan internet hızlandırma listesinden sonra kablosuz internet kullananlar için devamında gelen 10 maddelik wifi hızlandırma listesini hazırladım. Wifi hızlandırıcı yöntemler e yazının sonundaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

deneme 1

Bilgisayarınıza birden fazla tarayıcı yükleyin Örneğin; Mozilla Firefox, Google Chrome, Edge, Opera hangi tarayıcı size göre daha iyi, daha kullanışlı geldiyse onu kullanın bana göre en iyi internet tarayıcısı Mozilla Firefox şimdiye kadar bir sorun yaşatmadı.

Hangi tarayıcıyı kullanmaya karar verdikten sonra ayarlar kısmından ana sayfanızı seçin çerezleri, geçmişi ve önbellekleri haftada bir temizleyin bu işlemi gereksiz dosyaları temizleyen aynı zamanda internet hızlandırma programı olan CCleaner ile çok kolay yapabilirsiniz veya Windows açılışıyla birlikte başlat seçeneğini aktif ederek otomatik yapabilirsiniz.

Farkında olmadan veya yanlışlıkla indirilen dosyalar internet tarayıcınızı örümcek ağı gibi sarmaktadır. Rahatsız edici toolbar reklamları, gereksiz eklenti yüklenmesi, haberiniz olmadan ana sayfanın değişmesi, tarayıcı her açıldığında sizi bir web sitenin karşılaması en çok rastlanan örneklerdir

Hepimizin internet tarayıcısında kullandığı yer imleri, bazı eklentileri ve temaları vardır. Bu eklentilerin her web sitesi açıldığında, sayfa yenilendiğinde kısacası web sitelerini her ziyaretinizde yeniden yüklendiğini biliyor musunuz? 3-4 adet eklentinin ciddi bir gecikme yaratacağına şüphe yoktur.

En hızlı internet e de sahipte olsanız yavaş bir harddisk demek yavaş bilgisayar demektir. Her tarayıcı bilgisayarda çalışan normal uygulamalara benzer ekstra olarak önbellek ve çeşitli kaydetme özelliklerini düşünürsek bazen normal uygulamalardan daha fazla hıza ihtiyaç duyarlar. Bugün normal kaliteye sahip ssd hızı standart bir hard diskten 3-4 kat daha hızlıdır. En hızlı hard disk bile ssd performansına yetişemez.

İnterneti hızlandırma yollarından biriside DNS ayarınızı değiştirmektir. Site hızı yavaşlatılmış veya sansürlenmiş içeriğe aşağıda bulunan güncel DNS ayarlarını girerek yapabilirsiniz.

8.8.8.8

8.8.4.4

198.153.192.1

198.153.194.1

DNS değiştirmek son günlerde çözüm olmadığı için VPN servisleri ni veya tarayıcınıza VPN eklentisi yükleyerek internet hızınızı mevcut hızınıza yükseltebilirsiniz.

Aslında wifi veya internet hızlandırıcı diye bir program tam olarak yoktur. Program yüklemeden önce Windows Güncelleştirme, İnternet Tarayıcısını Güncelleştirme ve Modem Yazılımını Güncelleştirmeniz gerekiyor. Yüklediğiniz güncel yazılımlar daha önceden var olan yazılım hatalarını ve açıklarını kapatmış olur ayrıca daha sonra konu olarak verilecek hack yemekten korunmanın yollarından birkaçını şimdiden yapmış olursunuz.

Kullandığınız modemin güncel yazılımları çıkmıyorsa, bilinmeyen bir markaya sahipse, dosya indirme yaparken kopma sorunu veya oyunlarda sabit olmayan yüksek ping değeriniz varsa yeni bir modem satın alma zamanı gelmiş demektir. Modem değiştirmeden önce evinizde fazladan yönlendirici (router) varsa kurup deneyebilirsiniz mevcut sorunlar işletim sisteminizde arka planda çalışan interneti yavaşlatan virüs yoksa sorun büyük ihtimal çözülür.

İnternet sağlayıcınız hangi şirketse müşteri hizmetlerini arayıp ekip çağırabilirsiniz bu işlem genelde eve gelen kişinin bilgisinin az olması sebebiyle yetersiz kalır en sonunda sorunu siz tespit edip çözersiniz. Evinize gelen internet altyapısında veya portlarda sorun olabilir bunu müşteri hizmetleri size söyler. Mahallenizdeki kutudan evinize gelen kablo telefon kablosu olursa (Hipernet Nedir?) en fazla 32mbit hızını görürsünüz. Eğer altyapınız böyleyse 50,64 veya 100mbitlik internet paketi satın almayın.

İnternet hızlandırma yöntemlerini uygulayarak altyapınızın verebileceği en hızlı internete sahip olabilirsiniz. İnternet hızlandırıcı, wifi hızlandırıcı veya konuyla alakası olmasada hızlandırıcı diye bir şey yoktur. Sizin internet tarifenizde taahüt edilen hız 24 mbit ise ne yaparsanız yapın fazlasını alamazsınız.

İnternet hızlandırıcı olmasada tarayıcı önbelleği temizleme, gereksiz dosyaları silme, bant genişliğini ayarlama vb.. gibi programlar kurarak dolaylı yoldan internet hızlandırması yapabilirsiniz.

Kaynak: https://rasyoneladam.com/internet-hiz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın