Görüş Bildir
Haberler
Acun Ilıcalı'nın Takımı Hull City'nin Teknik Direktörü Şota Arveladze Oldu!Şota Arveladze Kimdir, Kaç Yaşında?

Acun Ilıcalı'nın Takımı Hull City'nin Teknik Direktörü Şota Arveladze Oldu!Şota Arveladze Kimdir, Kaç Yaşında?

Müge Kakşi
27.01.2022 - 23:58

Acun Ilıcalı'nın yakın zamanda satın aldığı İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin yeni teknik direktörü belli oldu. Ilıcalı İngiliz takımı Hull City'yi satın aldıktan sonra ilk iş olarak teknik direktör Grant Samuel McCann'i göndermişti. Yerine kimin geleceği merak edilirken sonunda belli oldu. Hull City'nin yeni direktörü Türkiye'nin de tanıdığı bir isim olan Şota  Arveladze oldu. Peki Şota Arveladze kimdir? Şota Arveladze kaç yaşında ve nereli? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acun Ilıcalı'nın yeni takımı Hull City'nin teknik direktörü belli oldu. İngiliz ekibi, daha önce Trabzonspor'da hem futbolcu hem de hoca olarak görev yapan 48 yaşındaki Gürcü teknik adam Shota Arveladze ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Şota Arveladze Kimdir? Şota Arveladze Kaç Yaşında?

Şota Arveladze Kimdir? Şota Arveladze Kaç Yaşında?

22 Şubat 1973 yılında Tiflis’te doğan Şota Arveladze, eski bir futbolcudur. 1990-2009 arasında Türkiye, Gürcistan, Hollanda ve İspanya takımlarında oynayan teknik adam, ilk olarak 2010 yılında Kayserispor’un başına geçmiştir. Sırasıyla Kasımpaşa, Trabzonspor, Maccabi Tel Aviv ve Pakhtakor Tashkent takımlarında teknik direktör olarak çalışan Gürcü teknik adam, şu anda Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City'nin teknik direktörü olarak görev alıyor.

Şota Arveladze Başarıları

Şota Arveladze Başarıları

Kulüp kariyerinde 410 lig maçında 291 gol ve millî takımda çıktığı 61 maçta kaydettiği 26 gol ile Gürcistan'da tüm zamanların en golcü oyuncusudur.

UEFA Kupası müsabakalarında toplamda 27 gol atması onu turnuva tarihinde 5. sıraya koymaktadır. Bağımsız Gürcü Futbolu'nun en iyi rekoruna sahiptir. Gürcistan Profesyonel Futbol ligi anketinde Gürcistan'ın en iyi oyuncusu seçildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın