Görüş Bildir
Haberler
Açıklanamayan İntihar ve Ölümlerle İnternetten Yayılan Lanetli İçerikler

etiket Açıklanamayan İntihar ve Ölümlerle İnternetten Yayılan Lanetli İçerikler

Suzanne Nathalie Çerçioğlu
03.07.2015 - 01:34 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 22:56

Halka (The Ring) filmi ile tanıştığımız ürkütücü bir hikaye. Elektronik ortamda izlediğiniz video, bir fotoğraf ya da bir e-mail sizi etkisi altına alıyor, kilitliyor, intihara sürüklüyor ve hatta cinayet işletiyor. Bizim başımıza gelmez mi diyorsunuz? İyi düşünün!

Sessiz bir gece... Evde yalnız başınıza bilgisayar karşısında otururken bir mail geliyor. Açtınız ve artık hayatınız eskisi gibi olmayacak...

Çünkü gördüğünüz görüntüler zihninizin içinde dolaşmaya başladı bile. Baktığınız her yerde o gözler ve kafanızın içinde sesler. Aklınız size bir oyun mu oynuyor? 

Vücudunuz birden göğsünüzde hissettiğiniz gücün etkisiyle kilitleniyor... Kollarınız ve bacaklarınızı hareket ettiremiyor ve çığlık atamıyorsunuz. Her bir hücrenizde tarifi olamayan o 'şey'in enerjisinin yarattığı titreşimi hissediyorsunuz. Tüyleriniz diken diken oluyor, sessizlik bölünürken, pencere yavaşça hareket edip, kapanıyor. Çevrenizde açıklayamadığınız bir varlık hissediyorsunuz. Duvarda bir gölge mi var?

İşte karşınızda internetten yayılan lanetli içerikler! 👻

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüzü olmayan, takım elbiseli, zayıf adam

1. Yüzü olmayan, takım elbiseli, zayıf adam

2009'da yaratılan ve internet forumlarında, bilgisayar oyunlarında yaşayan kurgu karakter Slender Man'in sadece kurgu olmadığını düşündürten olaylar var. 

Okuyan, izleyen, oyununu oynayanlar hipnotize olmuş gibi gerçekten birilerini öldürmeye çalışmış. İlginç olan tarih boyunca Slender Man ile aynı görüntüde, yüzü olmayan zayıf, cani karakterlerin betimlenmiş olması. 

1600'lü yıllarda yaşamış Daniel adında bir şövalye aynı şekilde betimleniyor. Çocukları kaçırıp, işkence çektirerek öldürmek suretiyle kendi yaşamını uzattığı anlatılıyor.

Yüzsüz adam, çok daha eski, Kızılderili inanç kültlerinde de tasvir edilmiş. 2015'in başlarında Amerika'daki Kızılderili yerleşim yerlerinde özellikle Oglala Siu Kabilesi'nden12-24 yaş arası gençlerin Slender Man'i tasvir ederek, onun etkisi altında intihar ettiği bildiriliyor. Polise ifade veren kabile reisinin Slender Man'in kadim inançlarındaki 'intihar ruhu' ile aynı görüntüye sahip olduğunu söylemesi ile olay dallanıp budaklanıyor.

2. Kurgu karakter mi? Lanetli bir ruh mu?

2. Kurgu karakter mi? Lanetli bir ruh mu?

1900'lü yılların başından beri ABD, İngiltere ve Rusya'da kayda geçen çocuk kaçırma vakalarında da ailelerin bir kısmı çocukları kaçırılmadan önce civarda görünen kel, yüzü olmayan, takım elbiseli, uzun ve zayıf bir adamı tarif ediyor. Kaçırılan çocukların çoğu parçalanmış ve kan kaybından ölmüş olarak bulunuyor. 

2014 yıllında ise Slander Man'i izleyen ve okuyanların içlerine şeytan girmiş gibi cinayet işlemeye başladıklarını görüyoruz. Mayıs ayında Wisconsin'de 12 yaşındaki 4 kız bir arkadaşlarını 'Slender Man'in isteği ile 19 yerinden bıçaklayarak öldürüyor. Yetişkin gibi ceza alan ve her biri hapishaneden 65 yaşında çıkacak olan kızlar, Slender Man ile telepatik ilişkide olduklarını söylüyorlar. 

Aynı yıl Ohio'da Slender Man okuduktan sonra annesine bıçak çeken 13 yaşında bir kız, Florida'da ailesini diri diri yakmaya çalışan 14 yaşında bir erkek çocuğu da ortaya çıkıyor.

3. Kötü ruh kendisini mi gerçekliyor?

4. İnternet efsanesi smile.dog'un laneti!

4. İnternet efsanesi smile.dog'un laneti!

Bu görselin orijinali yok. Smile.dog dosyasının orijinaline ulaşmak neredeyse imkansız. Paylaşıldığı an silinmekte ve paylaşan kişi tespit edilemiyor. 

90'lı yılların ortalarında disket ve internet ortamında yayılmaya başlayan görselde köpeğe benzer bir yaratık, kamera flaşı ile aydınlatılmış karanlık bir odada oturuyor. Tek arka plan detayı ise insan eli izi şeklinde kan lekesi. Büyük bir sırıtışla, iki ön diş çok beyaz, çok düz, çok keskin ve insan dişine benziyor. Bu resmin orijinalini görenler, aynı sahneyi olur olmadık anlarda görmeye başlıyor. Daha sonra kabusların da eşlik ettiği ruh hali insanları intihara sürüklüyor. 'Gülümse, Tanrı seni seviyor' başlığı ile yayılan bir e-mail'in smile.jpg ekiyle birlikte internet dünyasını çalkalayan resim 400'e yakın kişinin intihar etmesine sebep olmuş.

5. Tek fotoğrafla gelen ölüm!

5. Tek fotoğrafla gelen ölüm!

Mary E. 'Smile.dog'un orijinal dosyasını görüp, hayatı kabusa dönen ve konuşan en önemli kurban. 2007 yılında konuşan Mary tam 15 yıldır her gece kabuslarında 'sözlerimi yay' diyen smile.dog'un laneti yüzünden işkence çekmiş. 

'15 yıldır o görüntü tarafından lanetlendim. Smile.dog artık her gece kabuslarımda. Aptalca gelebilir, ama gerçek. Kabuslarımda ne hareket edebiliyor ne de konuşabiliyorum. Sadece o korkunç resme bakabiliyorum. O eli görüyorum, ve sonra Smile.dog'u. 

15 yıl hiçbir şey yapmadım ve disketi bir rafa kaldırdım. 15 yıldır her gece Smile.dog rüyalarıma giriyor ve 'sözlerimi yay!' diyor. 15 yıldır sağlam duruyorum. Ama zor zamanlarım elbette oluyor. Diğer arkadaşlarımın çoğu intihar ettiler. Bazıları tamamen sessiz.'...'artık umurumda değil. Buna bir son vermek istiyorum. Sonuçta siz bir yabancısınız, yani benimle hiçbir bağınız yok.Ve siz disketi alıp araştırmaya başladığınızda üzülmeyeceğim veya kötü hissetmeyeceğim.' 

Bu maliden kısa süre sonra Mary intihar ediyor. Yazara yollanan maili bulan eşi Terence ağlayarak yazara bu işin peşini bırakmasını istiyor. Yazar disketi bulduğunda geriye kalanın sadece yanarak erimiş, siyah ve kokuşmuş plastik olduğunu görüyor. Disket yanmış hayvan eti gibi kokuyormuş.

Fotoğraftakiler orijinal dosyadan yola çıkarak yaratılmış kopyalar. Kim bilir belki içlerinden birisi orijinalidir de...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İntihar ettiren tüyler ürpertici video!

6. İntihar ettiren tüyler ürpertici video!

YouTube'da 'Mereana Mordegard Glesgorv' adıyla yayınlanmış ve onlarca kişinin intihar etmesine sebep olmuş video. Orijinalinde, fotoğraftaki adam tamamen kırmızı ışık altında ifadesiz bir yüzle ekrana bakmakta. Video YouTube'a koyulduktan sonra 153 izleyici videodaki gözlerin onları izlediğini ve her baktıkları yerde o yüzü gördüklerini söyleyip şikayet etmiş. Video silinene kadar da izleyenler arasında pek çok intihar vakası gerçekleşmiş. 

Videoyu silmek için izleyen bir YouTube çalışanının 45. saniyede çığlık atarak ataklar geçirdiği ve daha sonra psikiyatrik tedaviye başladığı da bildirilmiş. Videoyu yükleyeni kişinin IP adresi bulunamamış. 

Teorilerden bir tanesi, fotoğrafta görünen kişinin psişik yetenekleri olan kötü niyetli biri olduğu...

7. Taklidi bile ruha sıkıntı veriyor!

8. Satan's Sphinx (İblis'in gizemi)

8. Satan's Sphinx (İblis'in gizemi)

2006 yıllında internete konulan videoyu izleyenler arasında intihar etmeye yeltenen, depresyon, kendine zarar verme gibi eğilimlerle yardım talebinde bulunanların sayısı oldukça fazla. İntihar edenler de olmuş. Şu an yayından kaldırılmış olan orijinal videodaki görüntüler arasında gözün göremediği ama zihnin algılayabildiği bilinçaltı mesajlar olduğu söyleniyor. 

Bir söylentiye göre ise video devletin zihin kontrol için ürettiği deneylerden biri. Öyle ya da böyle izleyenlerin videodan gelen fısıltılar ve çığlıkları kafasından atamadığı ve görüntülerin etkisinden kurtulamadığı yönünde. Gerçek videodan elde edilen tek görüntü şeytani maskeli iki kişinin tuttuğu, ürkmüş bir çocuk. Yan tarafta bekleyen tekinsiz bir maskeli tip daha. İlerleyen sahnelerde cinayet görüntüleri olduğu söyleniyor.

Öyle ya da böyle karşınıza çıkarsa izlemeyin.

9. Ruhun aynası gözlerden kaçış yok!

9. Ruhun aynası gözlerden kaçış yok!

Son korkunç internet içeriği gencecik bir Japon kızın intihar resmi. Kendisini tuvale resmettikten sonra intihar eden hassas ruhlu sanatçının resmi, anısını yaşatmak için taratılıp internet ortamına konulmuş.

İlk bakışta normal görünen bu resme bakanların resmin değişmeye başladığını ve kızın gözlerinden taşan tarifsiz bir acının ruhlarını hüzünle doldurduğunu söylüyorlar.

Yaşarken dünyadaki bütün acıları ruhunda hissettiğini söyleyen bu hassas kadının intihar mektubunda 'keşke insanların yüzlerine bakıp ne kadar çok acıya yol açtıklarını onlara gösterebilseydim' diyormuş.

10. Uzun süre bakmak cesaret istiyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
890
342
191
163
119
80
66
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın