Görüş Bildir
Haberler
Aç Karnına Tüketildiğinde Normalden Daha Faydalı Olabilecek 12 Besin

Aç Karnına Tüketildiğinde Normalden Daha Faydalı Olabilecek 12 Besin

Amy Santiago
19.02.2021 - 07:15

Genellikle yemek yerken ne yediğimize odaklanıp ne zaman yediğimizin önemli olmadığını düşünürüz fakat bazı besinleri aç karnına yememiz vücudumuza sağlayabileceği yararı daha da artırabiliyor. Yine de bünyenize en uygun zaman için doktorunuza danışmanız öneriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dilim peynir

1. Dilim peynir

Eğer bir şeyler yediğinizde kolayca hazımsızlık veya mide ekşimesi problemi çekiyorsanız aç karnına bir dilim peynir yemeniz midenizi hazırlayacaktır. Süt ürünleri size sıkıntı yaşatıyorsa küçük bir krakerle birlikte tüketebilirsiniz.

2. Karpuz

2. Karpuz

Çok iyi bir lif kaynağı olan karpuzun hem tok tutması hem de yemeklerden sonra şişkinlik gibi rahatsızlıklar yaratması nedeniyle açken tüketilmesi öneriliyor.

3. Kuruyemişler

Kuruyemişler özellikle aç olduğunuz zamanlarda iyi bir seçimdir. Badem ve ceviz gibi seçimler sadece sizi doyurmakla kalmaz aynı zamanda mideyi tahriş etmeden kalp için sağlıklı yağlar ve diğer önemli besinler sunarlar.

4. Sarımsak

4. Sarımsak

Doğru miktarda, aç karnına tüketilen sarımsak içerdiği antioksidan özelliği sayesinde vücuda çok daha yararlı olabiliyor.

5. Yumurta

Daha uzun süre tok hissettirmesi yumurtayı aç karnına yemeniz için en büyük nedenlerden biri. Çalışmalar, sabahları yumurta yenildiğinde, tüketilen günlük kalorinin toplamının azaldığını ve yumurtanın vücuttaki yağın azaltılmasında da yardımcı olduğunu göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bal

6. Bal

Bal sizin bağışıklık ve sindirim sisteminizi uyandırmaya yardımcı olur. Tembel bağırsak sendromunun ve diğer mide sorunlarının çözümlenmesinde yardımcı olduğu, aynı zamanda vücuttan zararlı virüs ve bakteri atan bir temizlik maddesi görevi gördüğü de biliniyor.

7. Yeşil elma

7. Yeşil elma

Yeşil elma hücrelere zarar veren serbest radikallerle savaşabilir. Bu yüzden sabah aç karnına yenilen yeşil elma, vücudunuzun güne zararlı etkilere karşı daha güçlü mücadele etmesini sağlayarak başlar.

8. Hurma

8. Hurma

Birçok yararı olan mucizevi meyve hurma açken yenildiğinde bağırsak parazitleriyle güçlü bir şekilde savaşabiliyor.

9. Su

Aç karnına su içmek kilo vermenize yardımcı olurken bağışıklık sisteminizi güçlendirmede, bazı enfeksiyonların önlenmesinde, hazımsızlık sıkıntılarının çözümünde ve cilt güzelliğinde etkili olabiliyor.

10. Kekik çayı

10. Kekik çayı

Kekik çayı açken tüketildiğinde, antioksidan özelliğini göstermede ve hazımsızlık problemleriyle savaşmada daha etkili olabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yulaf ezmesi

11. Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi, karabuğday, buğday tohumu gibi ürünler mide duvarında koruyucu bir unsur oluşturarak mide asidinin mide duvarına zarar vermesini engelleyebiliyor. Sindirim sistemimizi düzenleyebiliyor.

12. Zeytinyağı

Doktor kontrolünde ve doğru miktarda aç karnına içilen zeytinyağı iyi huylu kolesterolün yükselmesine, kötü huylu kolesterolün ise düşmesine yardımcı olabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
26
11
8
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın