Görüş Bildir

ABD’nin Virginia eyaletinde WDBJ adlı özel bir kanalda çalışan iki gazeteci canlı yayında söyleşi yapıldığı sırada vurularak öldürüldü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'li CBS televizyonunun Virginia eyaletindeki Moneta kentinde birlikte çalıştığı yerel kanallardan birinin canlı yayını sırasında silahlı saldırıya uğrayan iki gazeteci 24 yaşındaki muhabir Alison Parker ve 27 yaşındaki kameraman Adam Ward hayatını kaybetti.

Bedford County’deki Virginia alışveriş merkezinde meydana gelen saldırıda, kameraman Ward’ın vurulmasından sonra Parker kaçıyor.

Kameranın yere düşmesiyle saldırgan da birkaç saniye canlı yayında görülüyor.

Olayın hemen ardından yayın kesilerek stüdyoya dönüldüğü görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canlı yayındaki röportajın konuğu Vicky Garner'ın da saldırıda sırtından vurulduğu ve hastanede tedavi edildiği belirtildi.

Kanalın Twitter hesabından yapılan açıklamada, iki gazetecinin öldürüldüğü doğrulandı.

Bölge emniyet müdürü sözcüsü ise, şüpheli saldırganın kanalın eski çalışanı Vester Lee Flanagan olduğunu belirtti.

Flanagan'ın gazeteci olarak Bryce Williams ismini kullandığı ve kanala 2012 yılında multimedya muhabiri olarak girdiği belirtildi. Flanagan’ın gösterdiği uyumsuz hareketlerin ardından işinden uzaklaştırıldığı belirtildi. 

Kendisini vurmadan önce Twitter’dan iki gazeteciyi öldürme nedenlerini açıklayan zanlı, saldırıya ait kendi çektiği görüntüleri de Facebook’ta paylaştı.

Flanagan, kameraman Ward’ın kendisini insan kaynaklarına şikayet ettiğini, muhabir Parker’ın ise ırkçı yorumlar yaptığını iddia etti.

Saldırgan intihar etti

Saldırgan intihar etti

Vester Lee Flanagan adlı 41 yaşındaki saldırgan olaydan yedi saat sonra, polis tarafından sıkıştırılan aracının içinde yaralı halde bulundu. Kendini vurduğu belirtilen Flanagan'ın hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Muhabiri vururken çektiği yakın plan videoyu da sosyal medyada paylaşan şüphelinin Twitter hesabı askıya alındı.

Görüntülerde şüpheli üzerinde siyah pantolon ve mavi bir üst ve elinde silahla görülmüştü.

 Bireysel silahlanma sorunu yeniden gündemde

Bugünkü basın toplantısında silahlı saldırı hakkında konuşan Beyaz Saray Sözcücü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre’ye yaptığı 'silah edinme yasası'nın tekrar düzenlenmesi çağrısını hatırlattı. Earnest, silahlı şiddetin durdurulması için Kongre'nin ortak bir mevzuat üzerinde çalışıp, kanun hazırlamasının tüm Amerikalıların beklentisi olduğunu ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
62
25
8
5
4
3