Görüş Bildir
Haberler
Abartı Sevgi Gösterileri Duygusal Şiddet Olabilir: İlişkilerin Kabusu Love Bombing

Abartı Sevgi Gösterileri Duygusal Şiddet Olabilir: İlişkilerin Kabusu Love Bombing

esma çetin
28.01.2022 - 11:00

Romantik filmlerde görürüz. İki insan tanışır, biri diğerine daha çok ilgi duyuyordur. Sonra ne mi olur? İlgi duyan taraf kendisine aşık edinceye kadar kovalar ve aşk kazanır. Siz öyle zannedin. Gerçek hayatta biz buna 'love bombing' diyoruz. Bu terimi daha önce hiç duymadıysanız sizi detaylara alalım. 👇

Kaynak: https://www.shape.com/lifestyle/sex-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu 'love bombing'?

Love bombing yani sevgi bombardımanı ilişkinin başlangıcında bir kişinin diğerini aşırı sevgi, ilgi, şefkat, iltifatlar ve hediyelere boğmasıdır. Ama bu sadece bir illüzyon! Bu sevgi bombardımanı aslında bir manipülasyon taktiği! Aşırı sevgi gösteren kişi karşı tarafın güvenini ve sevgisini kazanır, bu jestlerden etkilenen taraf ise ruh eşini buldu zanneder. Karşı tarafın sevgisini kazanıp bu illüzyonu yarattıktan sonra artık onları kontrol etmek daha kolay hale gelir ve bir hata yaptıklarında şimdiye kadar harika davrandıkları için yaptıkları yanlarına kar kalır. Bulutların üzerine çıkarıldıktan sonra aniden yere çakılmaya love bombing diyoruz.

Sevgi bombardımanı, aşırı ilgi ve sevgi gösterisi, kişiyi ailesinden ve arkadaşlarından uzaklaştırma, sürekli olarak hediyeler verme ve ihtiyacınız olduğu anda yanınızda belirme gibi çeşitli yollarla olabilir.

Love bombing bir tür duygusal şiddet mi?

Sevgi bombardımanı yapan kişi partnerine ilgi gösteriyor gibi gözükebilir ancak bunu yapmalarındaki amaç tamamen kendilerini düşündükleri için. Gösterdikleri aşırı ilgi ve sevgi sayesinde partnerlerini kontrolleri altına alırlar. Duygusal şiddet boyutu tam olarak burada başlıyor. 

Her ne kadar şaka olduğu iddia edilse ve medyada normalleştirilmeye çalışılsa da takma isim koyma, küçümseme, kinayeli konuşma gibi sözlü tacizlerin duygusal şiddet sayıldığını artık hepimiz biliyoruz. Love bombing de duygusal şiddet ve manipülasyon arasında bir şiddet çeşidi.

Güven problem duymanıza sebep olabilir!

Her tür şiddet psikolojimizde hasar bırakabiliyor. Onca iltifat, sevgi gösterisi ve hediye yağmurlarından sonra bir anda önemsenmeme, değersiz görülme gibi davranışlara maruz kalan love bombing mağdurları aşkın böyle bir şey olduğunu zannederler. Uçlarda yaşanan ilgi ve ilgisizlik durumu kişiye kendi değerini sorgulatır ve güven problemi duymaya başlar. Love bombingde ilişkinin toksikliği aşırı sevgi ve tutku gösterileriyle maskelenir.

Peki love bombing neden yapılır?

Partnerine sevgi bombardımanında bulunmanın birçok sebebi olabilir. İhmal edilmiş bir çocukluk dönemi geçirmek, çocukken ebeveynlerinizden sevgi bombardımanına maruz kalmak, sağlam bir ilişki örneği görmemek ve kendine güveni olmamak en önemli sebepler arasında. Love bombing yapan kişilerin çoğunluğu narsist kişiliklerdir.

Love bombinge maruz kaldığımızı nasıl anlarız?

İlişkinin başında aşırı sevgi ve ilgiden bulutlara çıkartılmışken bir anda tam tersi davranışlara maruz kalıp yere çakılıyorsanız muhtemelen sevgi bombardımanına maruz kalıyorsunuz demektir. İlişkinin başındaki aşk insanını gerçek sandığınız için partnerinizin hatalarına 'Aslında böyle biri değil', 'Kötü bir gün geçirmiştir' gibi bahaneler bulmaya başlarsınız ve ilişkiniz giderek toksik bir hal almaya başlar. Partnerinizin değişken tavırları kafa karıştırıcı olmaya başlar ve kendi değerinizi sorgulamaya başlarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki ne yapmalı?

Buraya kadar okuyup ilişkinizde love bombinge maruz kaldığınızı veya sizin bunu yaptığınızı düşünüyorsanız ilk adım bunu kabul etmek. Yardım almanın ilk basamağı durumu kabul etmektir. Her iki taraf için de psikolojik yardım almak en sağlıklı taraf olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ender sevim

Love bombing narsistler tarafından uygulanan manipülasyonun ilk basamağıdır. Sonraki aşamalar değersizleştirme- ayrılık- geri dönüş şeklindedir ve siz oyunda... Devamını Gör

Haldırhuldur

Yeni fobi yükleniyorcular nirdaaaaaa 😂😂😂😂😂