Görüş Bildir
Haberler
AB'den Ukrayna ve Gürcistan'a Vizesiz Seyahate İzin Çıktı

AB'den Ukrayna ve Gürcistan'a Vizesiz Seyahate İzin Çıktı

Batuhan
08.12.2016 - 16:37

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna ve Gürcistan vatandaşlarının vizesiz seyahat etmelerini öngören anlaşma konusunda uzlaşmaya vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vizesiz seyahat uygulamasının yürürlüğe girmesi, AB'nin kendi içinde yaşadığı uyuşmazlık nedeniyle gecikiyordu.

AB üyeleri ile Avrupa Parlamentosu arasında dün gece yürütülen görüşmeler sonucunda, acil durumlarda vizesiz seyahat uygulamasının askıya alınmasını öngören mekanizmanın şartları üzerinde uzlaşma sağlandı.

"Bu anlaşma diğer ülkelerle de vize serbestisi konusunda ilerleme kaydedilmesinin kapısı açmalıdır"

"Bu anlaşma  diğer ülkelerle de vize serbestisi konusunda ilerleme kaydedilmesinin kapısı açmalıdır"

Avrupa'da birçok ülkede seçim yılına girilmesinden dolayı göç karşıtı partilerden yükselen itirazlar nedeniyle başta Almanya ve Fransa olmak üzere bazı büyük ülkeler, vize anlaşmalarından önce güçlü kontrol mekanizmalarının oluşturulmasını istiyor.

AB hükümetleri adına müzakereleri yürüten Slovakya İçişleri Bakanı Robert Kalinak, 'Böyle bir anlaşmaya varmış olmamız, tüm gerekli koşulları yerine getiren diğer ülkelerle de vize serbestisi konusunda ilerleme kaydedilmesinin kapısını açmalıdır' dedi.

Önce altı ay; sonra 18 ay daha askıya alınabilecek

Önce altı ay; sonra 18 ay daha askıya alınabilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB daha önce, birlik dışındaki ülkelere vize serbestisi tanınması için acil durumlarda bu serbestiyi askıya alan bir mekanizmanın oluşturulması gerektiğini söylemişti.

Varılan uzlaşmayla birlikte, Avrupa Komisyonu ya da AB üyelerinin çoğunluğu; vatandaşları AB sınırları içerisinde izin verilen süreden daha fazla kalan, birden çok kere iltica başvurusu yapan veya Avrupalılar için diğer başka sorunların yaşanmasına neden olan ülkelerin vize muafiyetini dokuz aylığına askıya alabilecek.

Bazı durumlarda, AB bu süreyi 18 ay daha uzatabilecek ancak bu uzatmanın olabilmesi için AP'nin de dahil olduğu daha karmaşık bir yol izlenecek.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
50
35
11
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arcencielnoir

İç savaş tehlikesi hala süren Ukrayna'ya bile vize serbestisi çıkarken Türklerin bi hafta turistik Avrupa seyahati için bile donunun rengine kadar beyan edip... Devamını Gör

arcencielnoir

Hadi ordan arkadaşım yahu! Tamam ideolojilerinize saygım var ama 2003'ten önce de ekonomik olarak İsviçre değildik hiçbir anlamda daha iyi değildik. Lyon'da ... Devamını Gör

duzeneyabanci

Avrupa da dinin yönetime etkisi yok diyenler LAİKLİK diyenler. BUYURSUN!

arcencielnoir

Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları AB'ye vizesiz girme hakkına sahiptir. Her fırsatta boşverin laik olmayalım bakın hiç işe yaramıyor mesajından bence ar... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ellere varda bize yok mi? Bize de bize de bize de...Ellere varda bize yok mi? diye bir şarkı vardı, halimizi özetler sanırım...Ama olay keşke vizeler olsa! E... Devamını Gör