article/comments
article/share
Haberler
A101’in Carrefour’u Satın Almasının Ardından "Migros’tan Yeni Hamle" İddiası: Satış 2024 Yılında Yapıldı

A101’in Carrefour’u Satın Almasının Ardından "Migros’tan Yeni Hamle" İddiası: Satış 2024 Yılında Yapıldı

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Geçtiğimiz hafta ekonomi gündeminde sıkça yer alan Carrefour'un A101'in de bünyesinde olduğu Yeni Mağazacılık'a satılmasının ardından bugün de Migros'un, Kent Gross marketlerini satın aldığı gündeme geldi. Ancak bu satış 29 Şubat 2024 yılında tamamlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

A101'in Carrefour'u satın almasının ardından Türkiye perakende pazarının en güçlü aktörlerinden biri olan Migros'un Kent Gross'u satın alması yeniden gündeme geldi. Ancak Rekabet Kurumu bu satışa 2024 yılında onay vermişti.

A101'in Carrefour'u satın almasının ardından Türkiye perakende pazarının en güçlü aktörlerinden biri olan Migros'un Kent Gross'u satın alması yeniden gündeme geldi. Ancak Rekabet Kurumu bu satışa 2024 yılında onay vermişti.

Migros'un, Kent Gross'u bünyesine kattığı haberleri ekonomi sayfalarında geniş yer buldu ancak bu satışın 2024 yılında gerçekleştiği ortaya çıktı. 29 Şubat 2024'te, Rekabet Kurumu bu satışa onay verdi ve 2017 yılından bu yana gıda pazarında dikkat çekici bir ivme yakalayan Kent Gross'un 6 şubesi tamamen Migros bünyesine geçmiş oldu.

Söz konusu anlaşma, zincir market devinin son yıllarda hayata geçirdiği ilk stratejik yatırım değil. Şirket, büyüme hedefleri kapsamında sadece gıda alanında kalmayarak kişisel bakım ve kozmetik pazarına da güçlü bir yönelim göstermişti. Hatırlanacağı üzere 2023 yılı içerisinde İzmir merkezli faaliyet gösteren Hobi Parfümeri ile de masaya oturulmuştu. Yapılan başarılı görüşmelerin sonucunda bu yerel zincirin 26 şubesi devralınmış ve markanın hizmet ağı farklı sektörleri kapsayacak şekilde genişletilmişti.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
2007 yılında başladı medya sektörü maceram, 2009 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı bölümünden mezun olunca daha da perçinlendi. Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında stajyer, editör, haber müdürü ve danışmanlık gibi görevler aldıktan sonra 2022 yılından bu yana Onedio’dayım. ‘Eşik bekçiliğidir’ diye ustalarımızdan öğrendiğimiz gazeteciliğin ‘etik’ değerlerine inanarak ve sadık kalarak Türkiye ve dünya gündemini en sıcak haliyle size iletmeye çalışıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
4
3
2
1
1
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın