Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Düşüncelerin Ne Kadar Tehlikeli?

8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Düşüncelerin Ne Kadar Tehlikeli?

Sena Erdoğdu
30.10.2022 - 19:43 Son Güncelleme: 19.10.2022 - 20:27

8 soruluk psikoloji testine göre düşüncelerin ne kadar tehlikeli?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sence sen iyi biri misin?

2. Diyelim ki çok yakın olmayan bir arkadaşının, sevgilisini başka biri ile gördün. Bu durumu arkadaşına söyler misin?

3. Önemli bir karar vereceksin ilk olarak neyi düşünürsün?

3. Önemli bir karar vereceksin ilk olarak neyi düşünürsün?

4. Sence etrafındaki kişiler senin mutluluğun için neler yapıyorlar?

5. Eğer birine yardım edecek olsan kimi seçerdin?

5. Eğer birine yardım edecek olsan kimi seçerdin?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güvendiğin birinin yalanını yakaladığında ona karşı fikrin değişir mi?

7. Yıllar önce senin kalbini kıran bir kişi şimdi gelip senden özür dilese ne hissedersin?

7. Yıllar önce senin kalbini kıran bir kişi şimdi gelip senden özür dilese ne hissedersin?

8. Son olarak bazen düüşündüğün şeylerden utanıyor musun?

Senin düşüncelerin kendine zarar verecek kadar tehlikeli...

Senin düşüncelerin kendine zarar verebilecek kadar tehlikeli. Düşüncelerini kontrol edemediğin anlarda etrafındaki hiçbir şeyi görmüyorsun. Bazen kendini düşüncelerine o kadar inandırıyorsun ki tek odak noktan onlar oluyor. Fazla takıntılı birisin. Her şeyden bir ima çıkartma veya en anlamsız şeyi bile düşünmeye başlamak senin hayatını büyük oranda etkiliyor. Sen bu durumu dışarıya yansıtmasan da kendi kendine düşündüğün şeyler ister istemez fark ediliyor. Kendini düşüncelerin içinde bulduğun zaman soyutlanıyorsun. Etrafından ve kendinden bile uzaksanıyorsun. Sadece düşündüğün anlarda, aslında bu düşüncelerin ne kadar tehlikeli olduğunu fark edemiyorsun. Kendinle baş başa kalmak sana iyi gelen bir şey değil. Çünkü kendinle kaldığında sen dinlenmiyor daha fazla yıpranıyorsun. Düşüncelerini bir kenara bıraktığın veya kendi düşüncelerinde farklı anlamlar çıkartmadığın zaman bir şeyler senin içini rahatlatacak. Sürekli bir panik veya bir huzursuzluk içindeysen bunun sebebi düşüncelerin. Kendinle kaldığın her an düşüncelerin seni hapsediyor ve olmadık şeyler düşünmeye başlıyorsun. Düşüncelerinin tehlike boyutu sana zarar verdiği anda başlıyor.

Senin düşüncelerin etrafına zarar verecek kadar tehlikeli...

Senin düşüncelerin etrafına zarar verecek kadar tehlike. Bazen kendini kaptırdığın ve herkes hakkında farklı, yanlış düşüncelere inandığında etrafındaki kişilere karşı yaklaşımın da farklı oluyor. İnsanları çok fazla gözlemliyor ve onlar hakkında fikirlere sahip oluyorsun. Anlattıklarıyla değil yaptığı şeylerle ilgileniyorsun. Onları kendi içinde yargılıyorsun. Bunun sonucunda ise onlara karşı takındığın tavır düşüncelerini biçimlendiriyor. Sen kötü düşünen biri değilsin ama insanları yanlış anlama oranın oldukça yüksek. Hayatında olan herkese karşı ön yargılasın. Tam anlamıyla güvenemiyor ve kendini tam anlamıyla o kişilere açamıyorsun. Çünkü her an herkesten bir şeyler bekliyorsun. Bu tarz düşünceler seni o kadar çok meşgul ediyor ki çoğu zaman herkesin kötü olabileceğini düşünüyorsun. İster istemez bazı kişiler, davranışlarını sana zarar vermek için yaptığını düşünüyorsun. Belki kendini korumak veya güvenip de yanılmamak için bunu yapıyorsun ama sürekli başkalarından kötülük bekleyerek de hayatına devam edemezsin. Sen bu düşünceleri bir kenara bırakıp, güvenmeye başladığın zaman aslında herkesin senin iyiliğin için yanında olduğunu anlayacaksın.

Senin düşüncelerin sinirlendiğin zamanlarda tehlikeli oluyor.

Senin düşüncelerin sadece sinirlendiğin anlarda tehlikeli hale geliyor. Sen her zaman iyilikle yaklaşan ve yapılan şeylerin kesinlikle bir nedeni olduğunu düşünen birisin. Bu düşünceye sahipken tek olumsuz yanın sinirlendiğin anlarda gözünün hiçbir şey görmemesi. Böyle anlarda karşında kim olursa olsun çok kolay kırabiliyor ve o an düşüncelerini kontrol edemediğin için birçok olumsuz kelimeler kullanabiliyorsun. Bunu yaptıktan sonra pişman oluyorsun fakat bazı şeylerin de üstünden geçmiş oluyor. Sinirlendiğin anlarda mantıklı düşünemiyor ve sadece senin canını yakan kişinin canını yakmak istiyorsun. Gereksiz ve büyük tepkiler verdiğini fark etmen kısa süreni alıyor. Her zaman hayatında herkese yer var. Bu yeni tanıdığın biri olsa da çok uzun süredir tanıdığın biri olsa da değişmiyor. Herkese karşı pozitif yaklaşıyorsun. Sorun ise tam anlamıyla tanımadan hayatına aldığın kişilerde başlıyor. Sen çabuk güvenip, samimiyet kurarken, o kişinin tüm özelliklerin çözmüş olmuyorsun. Yavaş yavaş ortaya çıkan karakterleri çoğu zaman seni yanılgıya uğratabiliyor. Yaptıkları, söyledikleri ve davranışları ile seni çıldırtan insanlar karşı sen de düşüncelerin de oldukça tehlikeli hale geliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
193
38
28
14
13
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın