Görüş Bildir
Haberler
Kalem Tutma Şekline Göre Hangi Zeka Türüne Sahipsin?

Kalem Tutma Şekline Göre Hangi Zeka Türüne Sahipsin?

Kalem tutma şekline göre hangi zeka türüne sahipsin?

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen nasıl kalem tutuyorsun?

Sözel - Kinestetik Zekâ

Sen sözel ve kinestetik zekaya sahipsin. Daha çok konuşmalarınla kendini ifade  edebiliyorsun. İnsanları anlamayı, dinlemeyi ve yönlendirmeyi seviyorsun. Sözel zekaya sahip insanlar daha çok dil becerileriyle ortaya çıkar. Sen de aynı şekilde daha çok insanları konuşmaların ile etkileyebiliyor ve ikna edebiliyorsun.  Düşüncelerine önem veriyor ve aslında düşüncelerinin sonucu bu konumda olduğunu biliyorsun. Düşünmeyi ve düşündürtmeyi seven birisin. Fevri davranışlardan ve düşüncesiz davranışlardan uzak duruyorsun. Analiz yeteneğin oldukça güçlü. Hitap yeteneğin ve konuşmaların ile başkalarını etkilemen de oldukça kolay. Kinestetik zekan ise bu konuşmalarını davranışlarınla tamamlaman üzerine. Sadece sözlerinle değil aynı zamanda jest ve mimiklerinle de kendini çok rahat bir şekilde ifade edebiliyorsun. İnsanlar seni dinlerken çok kolay anlayabiliyor ve seni dinlemekten keyif alıyorlar. Dokunarak ve temas ederek bir şeyleri tam anlamıyla geçirebiliyorsun karşı tarafa. Birçok insan bundan rahatsızlık duysa da sen temas sayesinde bir sıcaklık ve samimiyet kuruyorsun. Sözel ve kinestetik zekan sayesinde kendini rahat ifade edebiliyor ve insanları etki altına alabiliyorsun.

Sosyal - Uzamsal Zekâ

Sen sosyal ve uzamsal zekaya sahipsin. İnsanlarla güçlü iletişim kurabiliyorsun. Ekip çalışmalarında başarılı olabilir ve kendini dinletebilirsin. Karşındaki kişiyi anlama odaklı birisin. Onu en iyi şekilde anlamaya çalışıyor ve yardımcı olmaya çalışıyorsun. Sosyal zekaya sahip olmak seni daha duyarlı ve düşünceli biri yapıyor. İnsanları iyi çözebildiğin için kırılma sebeplerini veya mutlu olacakları şeyleri de çabuk bir şekilde fark edebiliyorsun. Çevrende çok fazla isim var. İyi iletişim kurmanın getirisi olarak geniş bir çevreye sahipsin. Sevilen biri olduğunu her zaman hissediyor ve en küçük probleminde bile sana yardım edecek çok kişi olduğunu biliyorsun. Uzamsal zeka aynı zamanda görsel zekadır. Görsel hafızan oldukça gelişmiş. Gördüğün şeyleri zihninde canlandırdığında unutman pek kolay olmuyor. Sadece gördüğün değil aynı zamanda anlatılan şeyleri de düşüncelerinde canlandırmak senin görsel hafızanın güçlü olmasını sağlıyor. Hem insan iletişimin yüksek olması hem de görsel hafızanın gelişmiş olması seni daha sosyal biri yaparken aynı zamanda hayatında çok fazla sanatsal faaliyete yer olduğunu gösteriyor.

İçsel - Müziksel Zekâ

Sen içsel ve müziksel zekaya sahipsin. İçsel zekan sayesinde kendini çözmüş birisin. Ne istediğini biliyor ve hayatında ona göre ilerliyorsun. Bazı hedeflerin var ve bu hedeflerini çok uzun süre önce oluşturmuşsun. Her şeyin zamanının olduğunu bildiğin için de hiçbir şey için acele etmiyorsun. İçsel zeka kendini tanımaktır. Sen hayatının her alanında kendini biliyorsun. Sürekli değişkenlik gösteren bir yapın yok. Aynı zaman da zor alışkanlıklarından vazgeçebilen birisin. Sevdiğin ve hayatında olmasına alıştığın şeylerin senden kopması seni biraz tedirgin ediyor. Neler yapabileceğini bildiğin için ne az ne de çok fazla kendini yoruyorsun. Kendini tanıdığın ve hangi konularda yetkin olduğunu bildiğin için o konularda kendini geliştirebiliyor ve kendine sürekli olarak bir şeyler katıyorsun. Müziksel zekan ise seslerin sende başka bir etkisi olduğunu ortaya çıkartıyor. Çevrende duyduğun her sese karşı duyarlı birisin. Bazen bu sesleri dinlemek sana huzur verebiliyor. Kuş sesi, dalga sesi, yağmur sesi gibi çeşitli doğa seslerine karşı ekstra bir zaafın var. Müzik senin için önemliyken çoğu zaman bunu dinlenmek için bile kullanıyorsun. İçsel ve müziksel zekan sayesinde hayatında nereye gideceğini bildiğin gibi aynı zamanda nelerden keyif aldığını da biliyorsun.

Matematiksel - Uzamsal Zekâ

Sen matematiksel ve uzamsal zekaya sahipsin. Matematiksel zekan analitik düşünmeni sağlıyor. Aynı zamanda mantıklı hareket etmenin altında da bu yatıyor. Sayılarla aran iyi olduğu gibi hayatında aldığın önemli kararlarda da mantığını devreye sokuyorsun. Önemli konuların içinde duyguların yer almaması gerektiğini düşünüyorsun. Sayısal alanda iyi olduğun kadar görsel zekan da oldukça gelişmiş. Bu sayede sayısal alanlarda başarı yüzden artıyor. Uzamsal zeka aynı zaman da görsel zekadır. Senin de gördüğün şeyleri hafızanda canlandırma gibi özelliklerin var. Bu iki zeka türü birleştiğinde her konuda başarılı olman da kaçınılmaz. Sadece duygularını görmezden gelen biri olarak, etrafında düşüncesiz olarak algılanabilirsin. Hayatındaki öncelikler kariyer, eğitim ve başarı konularından geliyor. Bunu da matematiksel ve uzamsal zekan ile sağlıyorsun. Sayılarla aran iyi olurken görsel olarak da bazı şeyleri hafızanda tutabiliyor olmak senin pratikliğini sağlıyor. Problem çözme yeteneğini de bu zeka türlerine sahip olmaya borçlusun. Mantıksal ilişkiler kurabiliyor ve hayatındaki problemleri de bir daha hata yapmamak iddiası ile çözüyorsun.

Müziksel - Sosyal Zekâ

Sen müziksel ve sosyal zekaya sahipsin. Müzik kulağın oldukça gelişmiş ve melodiler çoğu zaman hayatında yer alıyor. Yani hayatında müzik önemli bir yere sahip. Duyduğun her türlü sese karşı aşırı duyarlısın. Müziksel zekaya sahip olmak aslında doğuştan bir yeteneğe sahip olmak demektir. Kolaylıkla enstrüman çalabilir ve müzik kulağın sayesinde de çok kolay bir şekilde notaları ezberleyebilirsin. Sosyal zekan senin insan ilişkilerini güçlü kılıyor. Bazı anlarda bunu yansıtamasan da samimiyet yakaladığın herkesle iyi bir iletişime sahipsin. Sözlü ve sözsüz iletişim becerilerin çok gelişmiştir. Sözlerinle kolaylıkla kendini anlatabildiğin gibi mimik ve davranışlarınla ne istediğini belirtiyorsun. Her davranışın kolaylıkla suratına yansıyor. Sevmediğin şeyleri seviyormuş gibi yapabilen biri değilsin. Daha çok insanları anlamak ve dinlemek üzerine hayatına devama diyorsun. Olan olayları yorumlarken her zaman karşındaki kişi için en iyisini düşünüyorsun. Aynı zaman da empati yeteneğinin de yüksekliği seni daha düşünceli biri yapıyor. Kendini kolaylıkla ifade edebilirsin ama o an hayatında olumsuzluklar varsa sosyallik seviyen en aza da inebilir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
43
37
17
16
15
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B.M.

Müziksel - Sosyal Zekâ

Necla Kaplan

Sosyal - Uzamsal Zekâ

Nrgsss

Sözel, kinestetik zeka