Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Seni Yıpratan Duygu Ne?

8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Seni Yıpratan Duygu Ne?

Yaşadığımız her şey bize zamanla zarar verebilir ve yine zaman geçtikçe bizi yıpratabilir. 8 soruda seni ne yıprattı söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sen "Hayatımın dönüm noktası" dediğin bir şey yaşadın mı?

1. Sen "Hayatımın dönüm noktası" dediğin bir şey yaşadın mı?

2. Bir gün hayatına biri girecek olsa bu kişinin en baskın özelliği hangisi olsun isterdin?

3. Senin birine çok fazla güvenmen için ne kadar süre onu tanıman yeterli?

3. Senin birine çok fazla güvenmen için ne kadar süre onu tanıman yeterli?

4. Geçmişte yaşadığın şeylerin ve insanların sana bir şey kattığını düşünüyor musun?

5. Seni üzen veya kıran birini affetmen çok mu zor?

5. Seni üzen veya kıran birini affetmen çok mu zor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki kendini kötü hisseden birine nasıl yardımcı olursun?

7. Bazen tek başına da bir şeyler yapmak insana iyi gelebilir. Sen tek başına neler yaparsın?

7. Bazen tek başına da bir şeyler yapmak insana iyi gelebilir. Sen tek başına neler yaparsın?

8. Son olarak senin sinirlenmen için bunlardan hangisi yeter?

Şüphe...

Seni yıpratan duygu şüphe... Karşındaki kişiye ne kadar güvenirsen güven veya kendine ne kadar güvenirsen güven en küçük bir ihtimal seni şüpheye itiyor. Tam anlamıyla insanlara güvenemiyorsun. Yaşadığı olaylar sonucu ve gördüklerin karşısında herkesin her şeyi yapabileceğine inanıyorsun. Bu nedenle hayatına giren insanları da zorluyorsun. Başkalarının söylediklerine daha çok inanıyorsun. Kafanda kurduğun, sürekli düşünerek oluşturduğun bazı şeyler senin bütün ilişkilerini olumsuz yönde etkiliyor. Seni ikna etseler de yine de kendi hislerine göre hareket ediyorsun. Yani karşındaki kişi ne kadar konuşursa konuşsun sen kendi bildiklerine inanıyorsun. Bu şüpheci tavrın giderek seni kötü etkiliyor. Birinden kendini sorumlu hissettiğin zaman daha fazla ortaya çıkan bu tavır hayatında biri olmayınca seni serbest bırakabiliyor. Birine inanmak ne derse doğru olarak bakmak senin için çok zor. Ne kadar süre tanırsan tanı bir ihtimal her zaman aklını karıştırıyor. Seni yıpratan ve hem kendine hem de etrafına güvensiz olmana neden olan duygu şüphe duygusu. Bunu aşmak için de hayatında daha pozitif şeylere odaklanman gerekiyor ya da daha net insanlar ve seni şüpheye atmayacak kişileri hayatına dahil etmen gerekiyor.

Öfke...

Seni yıpratan duygu, öfke... Sen biraz tahammülsüz bir kişiliğe sahipsin. Hayatındaki en küçük pürüz seni sinirlendirebiliyor ve etrafına zarar vermene neden olabiliyor. Kendini sakinleştirmeye çalışıyor ve çoğu zaman da bunu başarıyorsun ama başaramadığın zamanlarda çok kişinin kalbini kırıyorsun. Hak etmediğin şeyler duyduğunda, bir haksızlık karşısında veya olmasını istemediğin şeyler de öfke duyabiliyorsun. Kolay sinirleniyor ve kolay yatışıyorsun. Önemli olan sinirli halinde ne yaptığın. Bu özelliğin hem kendine hem de etrafına zarar veriyor. Seni öfkelendiren şeyleri bulduğu ve o şeylerin üzerine gittiğin zaman bazı şeyleri halledebilirsin. Yani illa ki hayatında seni zor duruma sokacak veya mutsuz edecek şeyler olacak. Önemli olan o olaylar karşısında da kendini kontrol edebiliyor oluşun. Seni yıpratan bu duygu ile baş etmen kolay olmasa da bir şekilde üstesinden gelebilirsin. Sindiremediğin, unutamadığın şeyleri bir kenara atmayı ya da daha pozitif şeylere odaklanmayı seçebilirsin. Yaşadığın şeylerin sana zarar vermesine ve en küçük bir problemin seni başka biri dönüştürmesine izin vermemelisin.

Gurur...

Seni yıpratan duygu gurur... Bu duygu yüzünden ne bir adım atabiliyor ne de bir adım geri gidebiliyorsun. San yapılanı asla unutmadığın gibi karşına ne kadar pişman biri gelse de affetmiyorsun. Aynı şekilde sen ne kadar pişman olsan da o kişiye bir adım atmıyorsun. İstediğin şeyleri yapmana engel olan veya kendine yakıştıramadığın davranışlarda bulunmanı engelleyen şey gururun. Oysa hayatında bazı kararlarının sorumluluğunu alman gerekir. Yani gururunu ön planda tutarken kendi isteklerini veya daha sonra yapmadığın için pişman olacağın şeyler senin kararın olmuş olacak. Senin hayatında kendi kararlarını uygulamandan daha normal ne olabilir? Seni yıpratan da zorlayan de ve hayatını dilediğin gibi yaşamana engel olan duygu gurur duygusu... Seni yıpratsa da hayatında başarıyı yanında getiren bir duyguya sahipsin. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışır ve kimseye söz hakkı bırakmazsın. Gururun kendine duyduğun saygı nedeniyle bazı şeyleri engellemene ve aynı zamanda kendini çok fazla sınırlanmana neden oluyor.

Yalnızlık...

Seni yıpratan duygu yalnızlık... Belki bundan korkuyor belki de yalnız kaldığında düşüneceğin şeylerden korkuyorsun. Sevdiğin kişileri kaybetmemek için her şeyi yapabilirsin. Yalnız hissettiğin her an daha da içine kapanıyor ve derin düşüncelere dalıyorsun. Bu düşünceler de seni yıpratıyor. Yalnızlık duygusu seni daha da yalnızlaştırırken giderek problemlerini kendi içinde yaşamana neden oluyor. Kendi kendine yetebilen birisin ama bazı zamanlarda başkalarına da ihtiyaç duyuyorsun. Derdini, mutlu bir anını paylaşmak senin için önemli. Bu ihtiyaçlarını giderememe ya da mutlu bir anını paylaşamama düşüncesi bile seni yıpratabilir. Bir gün yalnız kalmaktan korktuğun gibi etrafında gerçekten seni seven kişilerin kalmamasından da korkuyorsun. Sahteliğe ve her zaman yanındaymış gibi davranan insanlara tahammülün yok. Böyle kişiler seni en yakın arkadaşı olarak görse de sen onlarla arana mesafe koymasını bilirsin. Yalnız olmasan da bunu düşünmek seni olumsuz etkiliyor. Öncelikle yapman gereken bu düşüncelerden kurtulmak ve aslında etrafında her zaman yanında olacak kişilerin varlığını fark etmek.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
30
18
7
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın