Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Hangi Düşünceye Takılı Kaldın?

8 Soruluk Psikoloji Testine Göre Hangi Düşünceye Takılı Kaldın?

8 soruluk psikoloji testine göre takılı kaldığın düşünce ne?

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Söyle bakalım bugün kendini nasıl hissediyorsun?

2. İçinde bir şeyin eksiliğini hissediyor musun?

3. Önünde iki seçenek var. Hangisini seçersin?

4. Şu ana kadar hayatında keşke yaşamasaydım dediğin bir şey yaşadın mı?

5. Peki bu yaşadığın şey sana ne öğretti?

5. Peki bu yaşadığın şey sana ne öğretti?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki senin şu an tam olarak neye ihtiyacın var?

6. Peki senin şu an tam olarak neye ihtiyacın var?

7. Diyelim bir arkadaşın zor günler geçiriyor, ona bir teselli cümlesi seç.

8. Son olarak bir görsel seç.

Sen yalnızlık düşüncesine takılı kalmışsın...

Sen yalnızlık düşüncesine takılı kalmışsın. Hayatının hiçbir evresinde yalnız kalmak istemeyen birisin. Her zaman etrafında birileri olmalı. Mutsuz anında da mutlu anında da birileri ellinden tutmalı. Eğer yaşadığın şeyleri paylaşacak biri etrafında yoksa bu seni fazla yalnız hissettirir ve kendinde problemler aramaya başlarsın. Yalnız hissettiğin her an bu düşünceye takılı kalıyor ve bir türlü kurtulamıyorsun. Seni daha da kötü hissettiren bu düşünce aklının her zaman bir köşesinde yer ediniyor. Sevdiklerinin yanında olmaması veya bir gün olmayacağını düşünmek seni korkutuyor. Çok fazla insana muhtaç bir yapın var. Bu durum da hayatının her anında birine ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkartıyor. Yani sen tek başına hayatına devam edebilen biri değilsin. Yanında birinin varlığı ve desteği seni güvende hissettiriyor. Başkalarının yanındayken kendinden ve problemlerinden uzaklaşıyorsun. Yalnız kaldığında ise çok fazla düşünüyor ve düşüncelerin içinde boğuluyorsun. Senin takıntı haline getirdiğin bu düşünceden kurtulman için, biraz da kuruntularından kurtulman gerekiyor. Yanında birileri varken onları kaybetmekten korkmak ve bunu sürekli bir hale getirmek hayatında büyük mutsuzluklara yol açabilir.

Sen yetersizlik düşüncesine takılı kalmışsın...

Sen yetersizlik düşüncesine takılı birisin. Hayatında her zaman çok fazla çabalaman gerektiğine inanıyorsun. Bu çaba da seni bir yerden sonra yoruyor. Yani yetersiz hissettiğin için çok fazla kendinden veriyorsun. Hayatındaki her şey için kendini zorluyorsun. En iyi olmak veya ilişkilerinde iyi iletişim kurmak veya kariyerinde en yukarı çıkmak... Bunlar senin daha da yükselen hedeflerin. Hedeflerini yüksekte tutmak senin her zaman daha aktif biri olmanı sağlarken aynı zamanda bir yerden sonra da pes etmene neden olabilir. Kendini zorladığın veya zorunda hissettiğin her an için aslında çok fazla strese giriyorsun. Sen şu an fark etmesen de bu stres bir süre sonra sana zarar vermeye başlayacak. Hayatında yeteri kadar çabalarken bunun hep daha fazlasını istiyorsun. Kendini başarısız görmek veya etrafındaki insanlardan yeteri övgüyü görememek seni bu düşünceye itiyor. Elinden geleni yaptığın her şey senin en iyi eseri ortaya çıkartmanı sağlar. Sen kendinden emin olduktan sonra bir başkasının övgüsü seni iyi veya kötü etkilememeli. Bu yetersizlik düşüncesine fazla kapılıp, kendi hayatında kendini sıkıştırmış oluyorsun.

Sen geçmişinde yaşadıklarına takılı kalmışsın...

Sen geçmişte yaşadıklarına takılı kalmışsın. Ne kadar süre geçerse geçsin bazı şeyleri atlatamamışsın. İçinde tuttuğun ve kimseye bahsetmediğin problemlerinle kendi başına mücadele etmeye çalışmışsın. Geçmişte her ne yaşadıysan içinde büyük yaralar açmış. Bu yaralarda ne kadar süre geçerse geçsin aynı şekilde kalmış. Atlatamadığın veya geçmesi için çabalamadığın her şey olduğu gibi seninle birlikte... Onlarla yaşıyor ve onları her yere taşıyorsun. Bir yerden sonra bu taşıdıkların sana yük olmaya başlıyor. Bazı anlarda unuttuğunu ve bir şekilde geçtiğini düşündüğün şeyler hiç ummadığın bir anda tekrar karşına çıkıyor. Sen geçmişte yaşadığın her şeyi tekrar tekrar düşünüp onları unutmamak için ısrar ediyorsun. Hataları düşünüyor ve 'Acaba böyle mi yapsaydım?' diye kendine soruyorsun. Kendi içinde bitiremediğin ve bitmemesi için belki de çabaladığın şeyler zamanla seni rahatsız etmeye başlayacak. Şu an hayatında durağan olan ve ilerlemeyen şeyler varsa bu çok fazla geçmişe takılı kalmandan kaynaklanıyor. Sen kafanda ve içinde bir şeyleri bitirmeye çalışmalısın. Takılı kaldığın şeyin eskide kaldığını ve artık senin için bir şey ifade etmediğini bilmelisin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
24
15
9
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Sen yetersizlik düşüncesine takılı kalmışsın...

Ciel Phantomhive

Sen geçmişinde yaşadıklarına takılı kalmışsın... Hmmmmm belki

Gizem Yenikler

Sen yalnızlık düşüncesine takılı kalmışsın...