Görüş Bildir
Haberler
Evet/Hayır Psikolojik Teste Göre Duygusal Zekan Kaç?

Evet/Hayır Psikolojik Teste Göre Duygusal Zekan Kaç?

Evet/hayır psikoloji testine göre senin duygusal zekan kaç?

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Söyle bakalım karşında birinin ağlaması seni rahatsız eder mi?

2. Peki seninle küs olan birinin ortamına girer misin?

3. Hiçbir şey hissetmediğin eski sevgilin zor günlerden geçiyor ona yardım eder misin?

4. Sen 5 yıl sonra ne yapacağını bilen veya hayal eden biri misin?

5. Senin yoğun duygular hissettiğin biri, sana karşı pek bir şey hissetmiyor. Bunu fark ettiğinde o kişiyle iletişimini keser misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sen başkalarının yanında rahatça sorunlarından bahsedebilir misin?

7. Yeni insanlarla tanışmak seni iyi hissettirir mi?

8. Çok uzun yıllar önce kavga ettiğin bir arkadaşın seni aradı, o kişiyle eskisi gibi konuşur musun?

9. İyi olduğun bir konuda hata yapmak seni kötü hissettirir mi?

10. Son olarak sürekli olumsuzluk yayan birini hayatında tutar mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin duygusal zekan 155...

Senin yüksek duygusal zekaya sahipsin... Hayatındaki her insana değer veren ve önemseyen biri olarak onların ne hissettiğini ve düşündüğünü de fazlasıyla önemsiyorsun. Etrafındaki kişilerin mutluluğunu senin için oldukça önemli. Empati yeteneğin çok yüksek. İnsanların bazen bakışlarından bazen mimiklerinden bazen ise davranışlarından ne demek istediklerini anlayabiliyorsun. Bu nedenle etrafında da hep kalıcı dostluklar edinmişsin. Herkesi anlıyor ve dinliyorsun. Bu özelliğin insanların seni hayatlarında tutma çabasını ortaya çıkartıyor. Yeniliklerden hoşlanan ve kolay adapte olan birisin. Çünkü bir şeye yeniden başlamak, yeni öğrenmek, yeni tanımak seni heyecanlandırıyor. Hayatında her zaman herkese yer açıyorsun. Bu çok eski bir dostun da olabilir, yeni tanıştığın herhangi biri de... Önemli olan o kişilerin sana ne hissettirdiği ve sana ne kattığı oluyor. Hayatındaki kişilerin sana huzur vermesi ve yarın da yanlarında olacağını bilmek senin için önemli. Öylesine arkadaşlıklar ve ilişkiler değil, gelecek vadeden ilişkiler kurmayı tercih ediyorsun. İnsan ilişkilerinin bu kadar iyi olmasının sebebi duygusal zekanın yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Senin duygusal zekan 130-154...

Senin duygusal zekan normal düzeyde. Hayatında önceliklerin zaman zaman farklılık gösterebiliyor. Bazen arkadaşlıklarına bazen ilişkilerine bazen kariyerine bazen ise ailene odaklanabiliyorsun. Böyle durumlarda da dengeyi korumakta zorlanıyorsun. Herkese hayatında yer açarken aslında sana yer kalmadığını fark ediyorsun. Ne istediğini bilen, hayatında gerçekleştirmek istediği hayalleri olan birisin. Bu durum da senin her zaman yarına umutla bakmanı sağlıyor. Her olumsuzlukla karşılaştığında bir süre düşünmek ve nedenlerini sorgulamak için kendine vakit tanıyorsun. Çabuk toparlanan biri olmadığın için yaşadığın problemler karşısında kendini suçladığın veya başka bir suçlu aradığın zamanlar olabiliyor. Kendi hayatını aslında yine kendin zorlaştırıyorsun. Bazı anlarda karşındaki kişinin duygularını net bir şekilde anlarken bazı anlarda ise görmezden geliyorsun. Bu tamamen seninle ilgili bir durum. Görmek istediklerini görüp, görmek istemediğin şeyler için önüne bir set çekiyorsun. Hayatında her zaman iki yönlü düşünen biri olmuşsun. Sadece bir hayale kapılıp peşinden gitmek değil, her adımının başlangıcını ve bitişini de düşünmüşsün. Duygusal zekanın normal seviyelerde olması, senin aslında hayatında başkalarına değer verdiğin kadar kendine de değer verdiğini ortaya çıkartıyor.

Senin duygusal zeka puanın 129...

Sen düşük duygusal zekaya sahipsin. Empati yeteneğin oldukça düşük. İnsanları anlamayı tercih eden biri değilsin. Bu nedenle zor anlarında onlara yardım etmek veya ağlayan birini teselli etmek senin için oldukça zor. Kendi duygularını ifade etmekte zorlanırken, senden başkalarının duygularını anlamanı beklemek de biraz imkansız. Hayata düz bir bakış açısına sahipsin. Bu şu anlama geliyor; herkesin sana net olmasını istiyorsun. Birini çözümlemeye çalışmak, davranışlarından bir anlam çıkartmak sana göre değil. Karşında kim olursa olsun içinden geçen her şeyi sana net bir şekilde söyleyebilmeli. Söylenmeyen, içinde tutulan her şey zamanla daha da büyük problemlere yol açtığını bildiğin için her zaman başkalarına karşı net biri olmuşsun. Aynı netliği başkalarından da bekliyorsun. Alıngan ve kırılgan bir yapıya sahip birisin. Bu nedenle aslında seninle iletişimlerinde biraz daha dikkat etmeliler. Net olmak kırıcı olmak anlamına gelmemeli. Her şey normal ve kibar bir şekilde karşı tarafa iletilebileceğini bildiğin için bu yöntemden vazgeçmiyorsun. Yani karşındaki kişi sözleri ile senin kalbini kırıyorsa, senin için bu bilerek ve isteyerek yapılan bir davranıştır. Duygusal zekanın düşük olması hayatında netlikler sağlarken aynı zamanda duygularının çok yükseklerde yaşamana da neden oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
79
30
21
16
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Senin duygusal zeka puanın 129...

Nomoix

Senin duygusal zekan 155... "Hayatındaki her insana değer veren ve önemseyen biri olarak onların ne hissettiğini ve düşündüğünü fazlasıyla önemsiyorsun. Etra... Devamını Gör

Ciel Phantomhive

129 Sen düşük duygusal zekaya sahipsin. Empati yeteneğin oldukça düşük. İnsanları anlamayı tercih eden biri değilsin. Bu nedenle zor anlarında onlara yardım ... Devamını Gör