Görüş Bildir
Haberler
Sen İçinde Neyi Affedemiyorsun?

Sen İçinde Neyi Affedemiyorsun?

Yaşadığımız bazı olaylara tepki vermek yerine, susarız... Ne duyguları unutur ne de o duygularla yüzleşebiliriz. Senin içinde affedemediğin şey ne?

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Hayatında tanıdığın için pişmanlık duyduğun biri var mı?

4. Pekii sana nasıl davranılması hoşuna gitmez?

5. Söyle bakalım sen hangisine inanıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki hangisini asla yaşamak istemezsin?

6. Peki hangisini asla yaşamak istemezsin?

7. Kendini en son ne zaman huzurlu hissediyordun?

8. Son olarak hayatından birini nasıl çıkartırsın?

Sana haksızlık yapan insanları affedemiyorsun!

Sen kendi içinde sana karşı haksızlık yapan insanları affedemiyorsun. Hayatında her zaman adaletli biri olmuşsun. Herkese karşı daha anlayışlı ve naif birisin. Aynı anlayışı ve naifliği sen de bekliyorsun. Bilerek veya bilmeyerek haksızlık yapan kişiler hayatında olmuş ve sen bu yaşadıklarını pek unutamamışsın. Belki küçük belki büyük detaylar ama hala aklında olan şeyler. Gördüğün, duyduğun, bildiğin şeylere karşı sessiz kalmayı tercih etmişsin. Yeri gelince hakkını savunan birisin ama bazı konularda sessiz kalman gerektiğini hissediyorsun. Bu karşındaki insanla samimiyetine göre şekil alıyor. Senin hayatında gerçekten önemli bir yere sahip kişi sana haksızlık yapmışsa o zaman susar ve kendi içinde bir şeyleri çözmeye çalışırsın. Ne o kişiyi üzmek ne de kendi üzmek istersin. Ama bu haksızlığı yapan senin için çok da değerli değilse, onu kırmaktan pek çekinmezsin. Senin duygularına, hislerine belki de davranışlara karşı haksızlık yapan herkes aklının bir köşesinde... Bununla ne yüzleşebiliyor ne de o kişileri affedebiliyorsun. İçinde affedemediğin bu şeyi bitirmek tamamen senin yüzleşmene bağlı...

Seni anlamayan insanları affedemiyorsun...

Sen içinde seni anlamayan insanları affedemiyorsun. İçinde bazı büyük problemlerin var. Bunları biriyle paylaşmayı tercih etmiyor ve çoğu zaman da kendi içinde bir şeyleri halletmeye çalışıyorsun. Bazen sessizliğinden ve bazen ise çıkardığın gürültüden seni anlasınlar istiyorsun. Her şeyi net bir şekilde ortaya koymayı değil de seni gerçekten tanıyan kişilerin sadece sana sarılmasına ihtiyaç duyuyorsun. Sen yaşadığın her şeyi açıkça karşı tarafa aktarabilen biri değilsin. Emin olduğunda veya kendi başına halledemeyeceğin bir şey ile karşılaştığın zaman kendini anlatabiliyorsun. Bu süreçte de yanında kimin olduğunu veya sessizliğinden kimin ne anladığını merak ediyorsun. Zamanında bazı şeylere çok kırılmış ama yine de susmayı tercih etmişsin. Bu kırgınlıklarını anlamayan insanları affedemiyorsun. Senden yorulup uzaklaşan, problemlerini merak etmeyen veya bir problemin olduğunu fark etmeyen kişilere fazla vakit harcamışsın. Sen affedemediğin kişilere hala kızgınsın. Senden bu kadar nedensiz bir şekilde uzaklaşmalarına veya hayatlarında seni anlamayacak kadar meşguliyetleri olmalarına kızgınsın. Herkesi kendin gibi sanmamalısın. Sen ince fikirli biri olabilirsin ama karşına çıkan kişiler böyle olmayabilir. Seni anlamayan kişiler belki şu an hayatında yok belki de aranızdaki iletişim kopmak üzere... Ya o kişileri sen bir şekilde anlamayı seçmeli ya da affedemediğin bu kişileri hayatından çıkartmalısın.

Seni sevmeyen insanları affedemiyorsun...

Sen içinde seni sevmeyen kişileri affedemiyorsun. Sen onlara sonsuz sevgini sunarken onların sana sadece yetinebileceğin bir sevgi göstermesini kaldıramamışsın. Hayatına daha çok bencil ve sadece kendi duygularını önemseyen kişiler çıkmış. Sen onunlayken ne hissetmişsin veya o yokken ne hissedeceksin bunu pek umursamamışlar. Sevilmediğini hissettiğin her an daha da içinde bir şeyler kopmuş. O kişileri ne affedebiliyor ne de sana senin gösterdiğin sevginin karşılığını vermemesini anlayabiliyorsun. Zamanla her şey geçmiş ve içindeki o kırgınlık hissi de geçmiş. Ama o kişileri affedememişsin. En küçük benzer bir davranış gördüğünde tekrar hırçınlaşıyor ve kendini korumaya almaya çalışıyorsun. Önceden yaşadığın bazı şeyleri tekrar yaşamak istemediğin için, belki de sana iyi gelecek kişileri kendinden uzaklaştırıyorsun. Seni sevmeyen kişileri affetmiyorken bazı anlarda seni sevmelerine de müsaade etmiyorsun. Bazı yaşadığın şeyler aslında değerini anlaman içindir. Biri seni sevmediyse ve sen bunu hissettiysen, sen o sevgiden çok daha fazlasını hak ediyorsun demektir. İnsanların sana gösterdikleri sevgiyle yetinmemeli ve her zaman daha fazlasını istemelisin. Geçmişte kalan, sen de yara açan herkesi affetmeyi denediğin zaman aslında insan ilişkilerinin daha güçlü olduğunu da anlayacaksın.

Seni değersiz hissettiren insanları affedemiyorsun...

Sen içinde seni değersiz hissettiren insanları affedemiyorsun. Senin yerini kolayca doldurabilen veya yokluğundan hiçbir şey hissetmeyen kişileri asla unutmuyorsun ve affetmiyorsun. Senden sonra hayatına kolayca devam eden kişiler, senin içinde büyük yaralar açmışlar. Yaşadığınız şeyleri görmezden gelmek veya senin içinde olduğun hayalleri bir başkasıyla gerçekleştirmek sana çok ağır geliyor. Her şey güzel giderken bir anda hiç bilmediğin duygular içinde bulmuşsun kendini. Bu değersizlik hissi kendini sorgulamana neden olmuş. Kendinde bir hata arayıp durmuş ve her zaman kendinden daha fazlasını vermeye çalışmışsın. Uzun süre bu duygularla mücadele etmiş ve kendini tam olarak ne zaman iyi hissettiğini hatırlamaz olmuşsun. Seni değersiz hissettiren, kolayca yerine bir başkasına koyabilen herkesten kurtulduğun için şanslı saymalısın kendini. Hayatına giren kişileri de çıkan kişileri de sen seçersin ve bazen bu çıkan kişiler daha iyi başka kişilere hayatında yer açman için gereklidir. Seni değersiz hissettiren kimseyi içinde affedememiş ve onlara fazla değer verdiğin için de hep kendini suçlamışsın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
30
15
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Seni anlamayan insanları affedemiyorsun...

Tembel Herif

+1 Sen içinde seni anlamayan insanları affedemiyorsun. İçinde bazı büyük problemlerin var. Bunları biriyle paylaşmayı tercih etmiyor ve çoğu zaman da kendi i... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Seni değersiz hissettiren insanları affedemiyorsun...

Yağmur

Sana haksızlık yapan insanları affedemiyorsun!