Görüş Bildir
Haberler
8 Soruda Psikolojindeki En Büyük Çöküntüyü Ortaya Çıkartıyoruz!

8 Soruda Psikolojindeki En Büyük Çöküntüyü Ortaya Çıkartıyoruz!

Hayatın karşımıza çıkardığı ve yaşamak zorunda olduğumuz bazı durumlar bizde büyük hasarlara neden olabilir. Geçmeyen şeyler ise zamanla psikolojimizde çöküntüye sebep olabilir. Senin psikolojinde en büyük çöküntü ne?

Hazırsan;

Haydiiii!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Söyle bakalım şu an hayatında çözemeyeceğin problemlerin var mı?

2. Sence bu kişi ne düşünüyor?

2. Sence bu kişi ne düşünüyor?

3. Peki kendini üzgün hissettiğinde ne yapıyorsun?

3. Peki  kendini üzgün hissettiğinde ne yapıyorsun?

4. Sence sen hayatında başarılı biri misin?

5. Diyelim ki çok sevmediğin biri senden yardım isterdi. Ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pekiii seni ne yıprattı?

7. Kendini bir yere ait hissediyor musun?

8. Son olarak keşke dediğin bir şey seç.

En büyük psikolojik çöküntün sürekli beklenti için olmak...

Senin en büyük psikolojik çöküntün sürekli beklenti içinde olmaktan kaynaklanıyor. İnsanlardan, hayatından, kendinden sürekli bir şeyler bekliyorsun.  Her zaman istediğin şeylere elde edemeyebilir veya bazen çok kötü durumların içinde kalabilirsin. Önemli olan bu olayları nasıl atlattığın olacak. Bazı şeyleri içinde çok fazla büyütüyor ve hiç geçmeyeceğini düşünüyorsun. Kendi psikolojini biraz da kendin bu duruma getiriyorsun. Çıkmaza girdiğini düşündüğün  ve artık ne kadar çabalarsan çabala eskisi gibi olmayacağını gördüğün şeyler için kendini mahvediyorsun. Bir suçlu arıyorsun ve bu suçlu sürekli sen oluyorsun. Kendin için ve kendi hayatında için en iyi şeyi her zaman sen yaparsın. Başkalarının seni fark etmesini beklemek, sana yardım etmelerini beklemek veya hayatına dokunmalarını beklemek... Bunlar senin için sadece vakit kaybı olabilir. Kendin için bir şeyler yapacaksan bunun için öncelikle sen adım atmalısın. Hayatında bir şeylerin olmasını beklemek yerine sen ne olmasını istiyorsan onun için çabalamalısın. Herkes için ve her şey için umut edebilirsin ama kimseden beklenti içine girmemelisin.

En büyük psikolojik çöküntün hak etmediğin şeyler yaşaman...

Senin en büyük psikolojik çöküşün hak etmediğin şeyler yaşaman. Hayatına çok kişi girmiş ve çıkmış. Herkes tarafından bir şeyler görmüşsün ve sen de büyük yaralar açan şeyler yaşamışsın. Hak etmediğini bildiğin ama yine de sesini çıkartmak istemediğin çok şey deneyimlemişsin. Hayatının çöküntüde olmasının sebebi geçmişte yaşadığın bazı şeyleri atlatamamak. Unutamadığın, içinde en diplerde kalmış olan her ne varsa sana hala zarar veriyor. Tam her şey düzeldi derken beklemediğin anda yine en başa dönüyorsun. Hayatında çok kişiye yer açan birisin. Bu kişinin kim olduğuyla ilgilenmiyorsun. Zamanla sana zarar vermesi de kaçınılmaz oluyor. İnsanları tam anlamıyla tanıyamıyor ve anlamlandıramıyorsun. İyi görünüp 'sevdiğim' dediğin kişilerin, bir süre sonra bambaşka karakteri olduğunu fark ediyorsun. Hatayı da herkese çok fazla güvenerek yapıyorsun. Güveninin sarsıldığını ve artık eskisi gibi kimseye güvenmediğini fark ettiğin an ise elinden hiçbir şey gelmiyor. Sen herkese birçok adımla yaklaşırken o kişilerin sana zar zor adım atması en çok canını acıtıyor. Hak etmediğin şeyler yaşamak senin geçmişle problemlerini de bitirmeni engelliyor.

En büyük psikolojik çöküntün bazı insanların eksikliğinden kaynaklanıyor...

Senin en büyük çöküntün bazı insanların eksikliğinden kaynaklanıyor. Hayatına çok güvendiğin veya çok sevdiğin insanlar girdi. Şimdi bu insanların yokluğu senin hayatında büyük eksikliklere neden oluyor. Alıştığın belki de çok şey paylaştığın bazı kişilerin yokluğunu hissediyorsun. Senin psikolojini mahveden ve dönemsel de olsa çöküntüne sebep olan şey o kişilerin eksikliği. Hayatında önceliklerin sevdiğin kişilerden geçiyor. Senin için o kişilerle paylaştığın her şey çok değerli ve kıymetli. Şimdi onların hayatında olmaması ve mutlu, mutsuz anında onlara koşamamak en çok canını acıtıyor. Elinde olsa tekrar eski günlere dönmek istersin. Sürekli geçmişi düşünüyor ve o günlerde yaşıyorsun. Bazen hayatımızda gelişen olayların çok büyük sonuçları ortaya çıkabilir. Bazı anları geri alamadığımız gibi bazı insanların hayatımızdan çıkmasını da engelleyemeyebiliriz. O kişiyle yaşadığımız güzel anılar hafızamızda yer edinirken, zamanla artık sadece o anılarda yaşamaya başlayabiliriz. Her zaman anımsadığımız, yüzümüzü gülümseten kişilerin bir zamanlar varlığı bizim şanslı biri olduğumuz anlamına gelir. Eksikliğini hissettiğin şeyin çözümü yok belki ama elinde onunla yaşadığın iyi ve güzel anıların var.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
24
19
8
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

En büyük psikolojik çöküntün bazı insanların eksikliğinden kaynaklanıyor...

ömer

En büyük psikolojik çöküntün sürekli beklenti için olmak...

ömer

Kardeşim admin akpli çıktı hallettik birileri demiş öldü ama burdayız 😎😎