Görüş Bildir
Haberler
İlişkilerinde Hangi Duyguyu Daha Ağır Yaşıyorsun?

İlişkilerinde Hangi Duyguyu Daha Ağır Yaşıyorsun?

İlişkilerimizde hissettiğimiz bazı duygular yanlış kararlar almamıza ve olduğumuzdan daha farklı davranışlar sergilememize neden olabilir. Sen ilişkileriden hangi duyguyu daha ağır yaşıyorsun?

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım senin bir ilişkiden beklentin ne?

4. Sence bir ilişkiyi ayakta tutan şey nedir?

5. Diyelim ki ilişkinde bazı problemler olduğunu fark ettin, ne yaparsın?

5. Diyelim ki ilişkinde bazı problemler olduğunu fark ettin, ne yaparsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senin asla kabul etmeyeceğin şey ne?

7. Peki ilişkilerinde daha çok hangi taraf oluyorsun?

8. Pekii uzun yıllardır süren bir ilişkin var. Burada önceliğin ne olur?

9. Seni bu durumlardan hangisi sinirlendirir?

10. Son olarak hangisi daha zor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaybetme duygusunu çok fazla yaşıyorsun...

Sen kaybetme duygusunu çok fazla yaşıyorsun. Hayatında atamadığın adımlar veya geri dönemeyeceğini düşündüğün yollar varsa, bunların temelinde kaybetme korkun yatıyor. Bu yaşadığın kaybetme korkusu ile birçok hata yapabiliyor ve yanlış kararlar alabiliyorsun. Sadece bu duyguya odaklı kaldığın için hayatında başka önemli detayları görmüyorsun. İlişkilerinde kiminle olduğun ve sana ne hissettirdiği oldukça önemli. Sen birini kaybetmekten korkuyorsan bu durum karşındaki kişinin sana bu duyguyu hissettirmesinden kaynaklanıyor olabilir. Her an gidecekmiş gibi davranan ve sana güven vermeyen biriyle kurduğun her ilişkinin sonunda senin korkuların ortaya çıkıyor. İnsanlara çok kolay bir şekilde bağlanıyor ve onlara hayatında yer açabiliyorsun. Bu nedenle de onların hayatından çıkma düşüncesi ve bir gün hayatında olmayacağını düşünmen seni korkutuyor. Kaybetmek istemediğin, birlikteyken mutlu olduğun ve bir daha onunla yaşadığın şeyleri yaşayamayacağını düşünmen seni panik haline sürüklüyor. O kişinin hayatından çıkmaması için fazla çabalıyor ve kendinden de fazla taviz veriyorsun. Sen ilişkilerinde kaybetme korkusunu yaşadığın için bazı problemler ortaya çıkıyor. İnsanları hayatının merkezine getirmemen gerektiği gibi yalnız kaldığında da ayakta kalmayı başarabilmelisin.

Kuşku duygusunu çok fazla yaşıyorsun...

Senin ilişkilerinde çok daha ağır hissettiğin duygu kuşku duygusu... İlişkilerinde sürekli bir güvensizlik hakim. Kimseye tam anlamıyla kendini ait hissedemiyor ve kendini rahat bırakamıyorsun. Söylediğin sözlere, davranışlarına fazla dikkat ediyorsun. Kendini rahat hissedemediğin her ortamda da içinde bazı anlamsız ve olumsuz duygular hissediyorsun. Hayatındaki bütün ilişkilerinde kuruntuya fazla yer vermiş birisin. Olayın başka olmasının haricinde kafanda da birçok şey kurmuş ve bunlara inanmışsın. Senin için hayatındaki herkes kolayca yalan söyleyebilir. Buna inandığın ve hissettiğin sürece de kimseye tam anlamıyla güvenemiyorsun. Bazen hissettiğin başka bir duygu kuşkunun önüne geçiyor ama en küçük bir ilgisizlik, önemsenmemek veya sevgi eksikliği hissetmen senin hemen farklı şeyler düşünmene neden oluyor. Sen genellikle hislerine güvenen birisin. Bu nedenle de bir şeyden kuşkulandığın an o şeyin peşinden gidiyorsun. Ama burada kaçırdığın şey hayatının bu şekilde devam edemeyeceği... Ya gerçekten birine güvenmenin yollarını bulacaksın ya da aklına gelen ve seni yanlış yönlendiren bütün olumsuz düşüncelerden kurtulmanın yolunu bulacaksın. İlişkilerinin daha sağlıklı olması için insanlardan kuşkulanmayı değil, insanlara güvenmeyi seçmelisin.

Bağlılık duygusunu çok fazla yaşıyorsun...

Senin ilişkilerinde yaşadığın ağır duygu bağlılık... En başında bir kişiye ait hissediyorsan sen o kişiye aitsindir. Bu nedenle başkalarının normal olarak algıladığı bazı şeyleri sen ihanet olarak algılayabilirsin. Kendi içinde aşamadığın ve tam olarak konumlandıramadığın bazı duygular var. Hissettiğin bu duygular sonucu bazen kendini iyi bazen ise kötü hissediyorsun. Kendini bir yere ait hissetmek istiyor ve başın sıkıştığında veya en mutlu anında nereye gitmen gerektiğini bilmek istiyorsun. Bağlandığın her şeyden çok zor kopuyorsun. Aklına gelen en küçük bir olumsuz ihtimal seni sahipsiz veya evsiz gibi hissettiriyor. Yani ilişkilerinde yaşadığın problemler sonucu kendini çok fazla yalnız hissediyorsun. Bu bağlılığını koparmaya çalışıyorsun. Kendin kurduğun bağlılık hissini bir anda koparamazsın. Sen sadık olabilen birisin ama karşındaki kişiden de aynı sadıklığı beklersin. Bağlılık duygunun yüksekliği bazen karşındaki insana öz güven sağlayabiliyor ya da bu durumdan sıkılmasına da neden olabiliyor. Sen bu duyguyu sadece içinde yaşamıyor aynı zaman karşındaki kişiye de fazla fazla hissettiriyorsun.

Sevgi duygusunu çok fazla yaşıyorsun...

Sen sevgi duygusunu daha ağır yaşıyorsun. İlişki yaşadığın kişiye oranla daha fazla sevgiyi içinde hissediyorsun. Bu duygu senin ilişki yaşama şeklini ortaya çıkartıyor. Kendine göre her şey normalken bu ilişki içinde pek de öyle olmayabilir. Sevgi duygusunu fazla fazla hissederken mantıklı düşünmen de imkansız hale geliyor. Yani duygularına kendini çok kaptırdığın için ilişki içinde mantıksız davranman, kendine veya karşındaki kişiye anlamsız problemler yaratman çok olağan oluyor. Sevgini sonuna kadar hissedebilen ve hissettirmeyi seven birisin. Bu senin için asla bir problem değil. Senin için bir ilişki tam da bu şekilde yaşanmalı ama zamanla bu sevgi yerini başka duygulara bırakıyor. Bu durum da ilişkine zarar veriyor. Sevgi duygusunu senin yoğun hissetmen ve karşındaki kişinin daha az hissetmesi senin için bir problemdir. Her zaman duygularına öncelik veren biriyken ilişkilerinde de duygularını görmezden gelemezsin. Genellikle hislerine göre hareket eden birisin. Yaşadığın bu yoğun duygu seni anlayan biri karşına çıktığında daha kıymetli olacak ve ilişkilerin de istediğin biçimde şekillenecek.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
7
6
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Manav Yörük

Kaybetme duygusunu çok fazla yaşıyorsun...

Gizem Yenikler

Kaybetme duygusunu çok fazla yaşıyorsun...

Ferdi Çelik

Bişey demeyecem