Görüş Bildir
Haberler
Google 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Doodle İle Kutladı! Doodle Nedir? Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Google 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Doodle İle Kutladı! Doodle Nedir? Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun! Google özel ve anlamlı günleri kutlamak amacıyla 20 yıldan uzun bir süredir ana sayfasında Doodle isimli tasarımlar yayınlıyor. Google, bu sefer 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir Doodle yayınladı. Kadınlar Günü için yayınlanan Doodle'ın amacı; Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları farklı kültürlerdeki kadınların günlük yaşamlarına bir bakış atmaya yönlendirmek. Dünya Kadınlar Günü yüzlerce ülkede aynı günde kutlanıyor. Peki Doodle nedir? 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı, anlamı ve önemi nedir? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yıl 8 Mart, tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Arama motoru devi Google'da kadınları küresel etkileri nedeniyle onurlandıran benzersiz ve özel bir Doodle yayınlayarak bu özel günü kutluyor. Kadınların toplumda oynadıkları çeşitli rolleri tasvir eden bir animasyon videosu tasarlandı. Bugün Google Doodle, ev hanımlarından bilim insanlarına kadar toplumdaki çeşitli rollerinde kadınları, kendileri ve çevrelerindekiler için nasıl göründüklerini gösteren bir animasyon videosu yayınladı.  Peki Doodle nedir? 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı, anlamı ve önemi nedir?

Farklı Kültürlerdeki Kadınların Günlük Yaşamlarına Bir Bakış...

Farklı Kültürlerdeki Kadınların Günlük Yaşamlarına Bir Bakış...

Arama motoru devi Google Doodle hakkında “Bugünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Doodle'ı, farklı kültürlerdeki kadınların günlük yaşamlarına bir bakış atmamız için bizi dünyanın dört bir yanına taşıyan hareketli bir slayt gösterisi. Evden çalışan bir anneden gelecek nesillere becerilerini öğreten bir motosiklet tamircisine kadar, bugünün Doodle'ında gösterilen her illüstrasyon, kadınların kendileri, aileleri ve toplulukları için nasıl göründüklerine dair ortak bir konu ile bağlantılıdır.' ifadelerine yer verdi. Google bu anlamlı günde dünya çapındaki tüm kadınlara iyi dilekler diledi.

Google arama motoruna yüklenen bu doodle'da gösterilen video, başlangıçta evin içinde dizüstü bilgisayarında çalışmakla meşgul ve yeni doğmuş bir çocuğu tutan bir annenin karakterini gösteriyor. Bir yandan da çocukla ilgilenirken işini yapıyor. Sonraki slayt, iki kadının ameliyat gibi tıbbi imkanlar sağladığını gösteren bir hastane sahnesini gösteriyor. Bunun dışında Google, bitkilere su veren bir kadın, moda tasarımı yapan bir kadın, iki tekerlekli bir araba tamir eden bir tamirci kadın gibi birçok slaytta hayatımızda gördüğümüz birçok kadın karakterine yer vermiştir.

"Sürdürülebilir Bir Yarın İçin Bugün Cinsiyet Eşitliği"

"Sürdürülebilir Bir Yarın İçin Bugün Cinsiyet Eşitliği"

Bugünün doodle'ı Sanat Yönetmeni Thoka Maer tarafından gösterilmektedir. Her yıl 8 Mart tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını vurgular. Birleşmiş Milletler'in (BM) 2022 Dünya Kadınlar Günü teması 'Sürdürülebilir Bir Yarın İçin Bugün Cinsiyet Eşitliği'dir.

"Hepimiz sabahları büyük ya da küçük bir amaç için uyanırız. Her şey önemlidir.”

"Hepimiz sabahları büyük ya da küçük bir amaç için uyanırız. Her şey önemlidir.”

8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü Doodle tasarımcısı ve Sanat Direktörü Thoka Maer Google Doodles ekibinde yer alıyor. Maer Doğu Almanya'da doğdu ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor. Thoka Maer, 'Gerçekten de kadınların şu anda yaptıkları ve yaptıkları her şey için görüldüklerini ve kendilerine değer verildiğini hissettiklerini umuyorum. Sabah kalkıyor ve Bulaşıkları yıkamak, işi sürdürmek ya da bırakmak, kendine ve başkalarına bakmak. Bu çok temel şeyler, pandeminin başlangıcından beri büyük bir iş parçası oldu.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar Günü Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Kadınlar Günü Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Dünya Kadınlar Günü 1908'de başladı ancak kutlanmadı. Bundan sonra 1911'de ilk kez Danimarka, Avusturya, İsviçre ve Almanya'da kutlandı. 1975 yılında Birleşmiş Milletler tarafından resmen uygulandı.

Doodle Nedir?

Doodle Nedir?

Doodle’lar, tatil günlerini, önemli ve anlamlı günleri kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla geçici bir süreliğine Google logosu üzerinde yapılan özel değişikliklerdir. Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen görsel bazen de video şeklinde yapılan tasarımlardır.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın