Görüş Bildir
Haberler
7 Soruluk Psikoloji Testine Göre Ne Kadar Umutsuzsun?

7 Soruluk Psikoloji Testine Göre Ne Kadar Umutsuzsun?

Yaşadığımız olumlu olumsuz her şey bizim hayata nasıl devama deceğimizi belirler. Bazen isteksiz bazen ise heyecanlı bir şekilde bir sonraki günü bekleriz. Bu 7 soruluk psikoloji testine göre sen ne kadar umutsuzsun?

Hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Söyle bakalım sence insanın hayatı bir günde değişir mi?

2. Sence bir insanın umudunu ne yitirir?

2. Sence bir insanın umudunu ne yitirir?

3. Peki seç birini...

4. Uzun süredir üstünde çalıştığın bir projeden beklediğin sonucu alamadın. Ne yaparsın?

5. Bundan 7 yıl önce hayatında olan kişiler hala seninle birlikte mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bize bir hayalini seç.

7. Son olarak seni ne motive eder?

Senin hiçbir şeye karşı umudun kalmamış!

Senin hiçbir şeye karşı umudun kalmamış. Her ne yaşadıysan o şeyleri bir türlü aşamamışsın. İçinde biriktirdiğin her şey de senin umudunu yitirmene neden olmuş. Bazı şeyler için çabalamış birisin. Çabuk pes etmeyen ve elinden gelen her şeyi sonuna kadar yapan birisin. Bunun değerini bilmeyen insanlar veya hayatın karşına çıkardıkları nedeniyle umudunu da kaybetmişsin. Sen her zaman her şeye şans verebilen birisin. Bir şey olmadıysa o şeyin peşini bırakmaz tekrar tekrar denersin, sonunda olmayacağına inanana kadar... Sen artık hayatın için çabalamayan birisin. Hayat karşına ne çıkartırsa kabul ediyor ve sorgulamıyorsun. Sadece yaşıyorsun... Çünkü yorulmuşsun. Bir şeyler için sürekli çabalamaktan, bir şeyleri sen yoluna koymaktan ve her şeyi düzeltmeye çalışmaktan... Artık her şeyi bir kenara bırakmış ve hiçbir şeyin peşinden gitmez olmuşsun. Eğer hayattan umudunu eksiltirsen kendinden de eksiltirsin demektir. Sen yaşadığın şeyler sonucu bu duruma gelmiş olsan da bazen çabalarının boşa çıkması senin için en iyisi anlamına gelebilir. Yani sen o şey olmadı diye üzülürken belki olduğunda daha fazla üzülecektin. Yarınından, geleceğinden umudun kalmamış olsa da buna kendini hapsetmek, yine kendine yapacağın en büyük kötülük. Tekrar umut etmek için bir şey bekliyorsun ama umudun kendinde olduğunun farkında değilsin.

Sen umut etmekten vazgeçmek istemiyor ama buna mecbur kalıyorsun.

Sen umut etmekten vazgeçmek istemiyorsun ama hayatında karşına çıkardıkları seni buna mecbur bırakıyor. Bir türlü düzene girmeyen şeyler, karışıklıklar, insanların düşüncesizlikleri, ne yola gideceğini bilememek... Şu an hayatının en zor günlerinden geçiyorsun. Bu zor günler de sende büyük problemler yaratıyor. Bir yeri düzletmeye çalışırken başka bir yerden sorunlar çıkması seni yormuş. Yine de her şeye rağmen çabalamaktan vazgeçmiyorsun. Ne olursa olsun bir şekilde bir şeylerin düzeleceğini biliyorsun. Ne kadar zor yollarda geçerse geç en sonunda güzel şeylere ulaşacağını da biliyorsun. Senin umudun hiçbir zaman tükenmiyor. Hayat karşına ne çıkartırsa çıkarsın yine ayağa kalkıp kendin ve sevdiklerin için çabalayabiliyorsun. Düştüğün veya artık 'Dayanamayacağım' dediğin çok zamanın olmuş. Böyle zamanlarda da hem sevdiklerinin desteği hem de kendine olan inancın ile ayağa kalkmışsın. Sen umut etmekten vazgeçebilecek biri değilsin. Çünkü seni hayata bağlayan şey yarın ne olacağı... Geleceğinde iyi yerlerde olacağını ve bütün problemlerinden kurtulacağını biliyorsun. Buna inandığın sürece de umut etmekten vazgeçmiyorsun.

Sen umutsuz değil sadece mutsuzsun.

Sen umutsuz değil sadece mutsuzsun. Zor bir dönemden geçiyorsun. Bu dönemin geçici olduğunu biliyorsun. Yaşadığın bazı şeyler içinde yer etmiş durumda. Karşına çıkan insanlar, durumlar veya kendi kararların... Bunların hepsi senin mutsuz olmana neden olmuş. Ama sen mutsuzken bile umut etmekten vazgeçmeyen birisin. Her zaman gelecekten bir beklenti içindesin. Bir gün her şeyin düzeleceğini biliyorsun. Bazı anlarda ruhsal olarak kötü hissediyorsun. Böyle anlarda umudun azalıyor. Her şeyin anlamsız ve saçma olduğunu düşünüyorsun. O ruh halinden kurtulduğunda tekrar bir şeylere tutunabiliyorsun.  Hayatında olan insanlar bazen sana yetmiyor. Bazen sen bile kendine yetmiyorsun. Her şeyin anlamsız geldiği anlarda mutsuzluğunu daha fazla hissediyorsun. Biraz bardağın boş tarafını gören birisin. Oysa hayatında iyi giden şeylere odaklandığında ne kadar şanslı olduğunu görecek ve daha iyi şeyleri de hayatına çekeceksin. Kendini mutsuz hissettiğinde hemen o düşüncelerden kurtulmak için sana iyi gelecek şeyler yapmalısın. O düşüncelere kendini kaptırdığında hayatından büyük oranda keyif almamaya başlarsın. Sen umut edebilen ama çok çabuk da umudunu kaybeden birisin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
30
22
12
9
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın