Görüş Bildir
Haberler
7 Numaranın En Çok Yakıştığı 17 Futbolcu

7 Numaranın En Çok Yakıştığı 17 Futbolcu

Futbolda sırt numaraları sadece oyuncuların formalarına geçirdiği rakamlardan ibaret değil. Bazı numaraların kendine has karizması var. Bu içerikte de yakın futbol tarihimizde 7 numaranın en çok yakıştığı futbolcuları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Raul Gonzalez

Real Madrid'in efsanesi 7 numarayla öyle özdeşleşti ki bu numarayı Figo, Beckham, Cristiano Ronaldo gibi süperstarlara bile kaptırmadı. Kariyerinde sayısız rekorlar bulunan İspanyol golcü 7 numarayı en çok yakıştırdığımız oyunculardan biri.

2. Caludio Lopez

Kariyerinde Lazio, Valencia gibi önemli takımlarda oynamış böcek lakaplı Arjantinli golcü de 7 numara denince akla ilk gelen oyunculardan.

3. Andriy Şevçenko

Rekor ücretle transfer olduğu Chelsea'de umduğunu bulamasa da Ukraynalı golcü Milan ve Dinamo Kiev taraftarının hala unutamadığı birkaç efsaneden biri.

4. Eric Cantona

7 numaranın kendine has karizması var demiştik. Bu karizma İngiliz devi United için çok daha yüksek yerlerde. Bunların en başında gelen oyunculardan biri de şüphesiz gerek saha içi gerek saha dışı gelmiş geçmiş en enteresan futbolculardan olan Fransız yıldız.

5. Claudio Caniggia

5. Claudio Caniggia

Rüzgarın oğlu lakaplı Arjantinli'yi belki gençler bilmeyebilir. Ancak yaşı yetenler için Maradona nasıl 10 numaranın simgesi olduysa Claudio da 7 numaradır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Luis Figo

Real Madrid'de 10 numaralı formayı giyse de Portekiz Milli Takımı forması giyerken tercih ettiği 7 numara gelmiş geçmiş en yetenekli kanat oyuncularından Figo'ya çok yakışıyor.

7. Mehmet Scholl

Uzaktan şutları, rakip defansları korkutan çalımlarıyla Türk asıllı Bayern efsanesi de bu sırt numarasının hakkını veren oyunculardan biriydi.

8. Robert Pires

Fransız Milli Takımı ve Arsenal'le yıllarca başarıdan başarıya koşan, kanat oyuncusu olmasına rağmen birçok forvetten fazla golü olan Pires de unutulmayan 7 numaralardan.

9. George Best

9. George Best

Otoritelerin gelmiş geçmiş en yetenekli oyunculardan biri olduğunu belirttiği Kuzey İrlandalı George Best 7 numaraya anlam ve karizma katan efsane futbolculardan.

10. Ricardo Quaresma

Q7 lakaplı Beşiktaş'ın sevilen futbolcusu da 7 numara denince ilk akla gelen futbolculardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cristiano Ronaldo

Yaşayan efsane, 7 numarayı önce Beckham, sonra Figo ve en son Raul'den devraldı. Attığı gollerle ve insan üstü yeteneğiyle bu sırt numaralarını ne kadar hak ettiğini tüm dünyaya gösterdi.

12. Henrik Larsson

12. Henrik Larsson

Kariyerinde çok büyük takımlar olsa da onu enine çizgili Celtic formasıyla izlemek çok ayrı bir keyifti. Bu yüzden Larsson'u da listemize ekledik.

13. Harry Kewell

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Oz Büyücüsü'nü listeye koymasak olmazdı.

14. David Villa

İspanyol futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli forvetlerinden olan Villa şu an New York City formasını terletiyor. Elbette 7 numaralı formasıyla.

15. Antoine Griezmann

La Liga'da iki dev ekibin hegemonyasını sarsan Atletico'nun yıldız futbolcusu yeni nesil yıldızlardan 7 numarayı kendine en çok yakıştıranlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Franck Ribery

Her yıldız orta saha oyuncusunun kendine has çok iyi olduğu bir özellik vardır. Şutları, çalımları, milimetrik pasları, oyun görüşü, kritik anlarda skoru değiştirme gibi özelliklerdir bunlar. Bayern'in 7 numarası diğer oyuncuların aksine tüm özelliklere sahip. Listede olmayı sonuna kadar hak ediyor.

17. David Beckham

17. David Beckham

Reklam yıldızı? Moda ikonu? Lider? Kaptan? Yetenekli bir sağ açık? Yeri geldiğinde oyun kurucu? Raket gibi bir sağ ayak? Bu saydıklarımızın hepsini bünyesinde barındıran David Beckham'ın giydiği o alev kırmızısı United formasını kim unutabilir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
57
26
23
17
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umut E....

7 numara diyince aklıma ilk Haydar Ballıoğlu, Satılmış Ballıoğlu, Sabit Ballıoğlu gelir. "Peki ya Futbolda?" diye sorarlarsa eğer Raul, Cantona, Beckham geli... Devamını Gör

Minotaur

Anlayanlar beğendi :)

3 isim bu listeyi hak etmez, 1-mehmet scholl 2-quresma 3- harry kewell, şahsi kanaatim

prens dastan

bize yakınlıkları var bonuslar yani bence

Faruk Işık

David Villa adamımm