Görüş Bildir
Haberler
66. Uluslararası Otomobil Fuarı'nın Yıldızları

66. Uluslararası Otomobil Fuarı'nın Yıldızları

Onedio Medya
15.09.2015 - 17:42 Son Güncelleme: 16.09.2015 - 15:53

Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bu yıl sürücüsüz otomobil programları odak noktasında. Söz konusu sistem geleceğin teknolojisi olarak görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Baksana, dokunmadan da gidiyor!” Frankfurt'taki Uluslararası Otomobil Fuarı'nın bu yılki sloganı bu cümle olabilirdi. Ancak fuar organizatörleri, daha muhafazakâr olan “mobilite birleştirir” ifadesini tercih etti. Ancak mesaj yine de aynı. Bu yılki fuarın odağında otomatik sürüş var.

BMW yeni 7 serisinde uzaktan kontrollü park sistemini tanıtacak. Söz konusu sistem bir anahtarla sürücülere direksiyonda kimse olmadan da araçlarını park edebilme imkânı sağlıyor. Google'ın da Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sürücüsüz otomobil programını tanıtması bekleniyor.

Alman bilgi teknolojileri derneği Bitkom'un 100 otomobil şirketinin yönetim kurulu başkanları arasında yaptığı ankete göre, katılımcıların üçte ikisi 2030'a kadar sürücüsüz araçların yaygınlaşmasını bekliyor.

Otomobiller yollarda mobil internet platformu şeklinde ilerlemeye devam ederken, fuar ziyaretçilerinin aklında ise şu soru var: Google ya da Apple gibi dijital teknoloji firmaları, geleneksel otomobil firmalarını geride bırakacak mı?

“SUV cennetindeyiz”

Ancak Uluslararası Otomobil Fuarı sadece geleceğe ışık tutmuyor. Kullanıma hazır modellerin de tanıtımı yapılacak. SUV tipi araçların da fuarda geniş bir yer kaplaması bekleniyor. Bentley ya da Jaguar gibi lüks otomobil firmaları da bu segmentteki yeni modellerini (Bentayga ve F-Pace SUV) görücüye çıkaracak.

Lamborghini de İtalya'da lüks SUV tipi araç üretimi için anlaşma imzaladı. 2018'de piyasada olması bekleniyor.

Uzmanlar, spor otomobil satışlarında düşüşlerin yaşandığı bu dönemde, SUV tipi araçların yollarda yeni bir statü sembolü olacağı görüşünde.

Bu yılki fuarda aynı zamanda, düşük profilli spor araçlar da yer alacak. Rolls-Royce yeni dört koltuklu konvertibl Dawn modelini piyasaya çıkarırken, Ferrari ve Lamborghini'nin de konvertibl modellerini sunması bekleniyor: V8 Ferrari 488 Spider ve Lamborghini Huracan Spyder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıldan da büyük

Toplamda fuarda 210 yeni otomobil modeli görücüye çıkacak. Bu, geçen yıla kıyasla üçte bir oranında daha fazla. Bunların 30'u yeni Alman otomobil modelleri, 26'sı ise Avrupalı firmalara ait olacak.

Alman Otomobil Sanayicileri Derneği'ne (VDA) göre 39 ülkeden 1103 firma 33 futbol sahası genişliğindeki yaklaşık 230 bin metrekarelik alanda ürünlerini sergileyecek.

Bu araçlardan hangilerinin tutulacağını ise bekleyip görmek gerekecek. Fuar küresel talepte tercihlerin değiştiği bir döneme denk geldi. Amerika ve Avrupa'da otomobil satışları sağlam bir büyüme gösterirken, Çin'de pahalı araçlara talep azalıyor.

Fuar talepteki trendlerin arzı nasıl etkileyeceği hakkında da fikir verecek.

Bu yıl 66'ıncısı düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı, 15-16 Eylül tarihlerinde basına açık olacak. Resmi açılış ise 17 Eylül'de Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yapılacak.

Fuarın Yıldızı 10 Otomobil

Fuarın Yıldızı 10 Otomobil

Audi’nin orta segmentteki ümidi yeni A4 çoktan piyasaya çıkacaktı ama her bölümden gelen düzeltme önerileri yüzünden startı gecikti. Yeni A4’te dijital sürücü mahalli dahil ileri teknoloji ürünlerinin her türlüsünü bulmak mümkün.

Geleceğin teminatı

Geleceğin teminatı

VW için Golf ne ise Opel için de Astra o. Rüsselsheim kentindeki şirket Frankfurt’a Astra’nın beşinci versiyonunu getirdi. Opel, Astra sayesinde zarardan kurtulmayı umuyor. Yeni Astra hem selefinden hafif hem de her türlü elektronik iletişim şebekesine bağlanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devlet sırrı gibi

Devlet sırrı gibi

Volkswagen, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Golf şasisine oturttuğu SUV’u Tiguan’ın ikinci neslini teşhir ediyor. Tiguan sır gibi saklanıyor. Fotoğrafları bile çıkmadı. Fuara kadar Golf 7’nin üstü açık versiyonuyla yetineceğiz.

Görülmek ve imrenilmek için

Görülmek ve imrenilmek için

Bu iki oto arasında yarım insan ömrü var. Arkada Mercedes Benz W 111’in üstü açığı, önde S klas Mercedes’in 44 yıldır ilk kez piyasaya sunulan üstü açık modeli. Bentley ve Rolls Royce’ye kumaş çatısıyla rakip olacak.

İngiltere Açık

İngiltere Açık

Rolls Royce de üstünü çıkarmış. Üstü açık Rolls’ların ilki Silver Shadow’du. Corniche ve Phantom Drophead ile devam eden model serisinin son versiyonu 630 beygirlik motoruyla Dawn adını taşıyor.

Bavyera’nın gururu

Bavyera’nın gururu

BMW Frankfurt’a yeni 7 serisiyle geliyor. Bu lüks otomobil ileri teknoloji küpünü andırıyor. Otomobili sürücüsüz park etmek ve el sürmeden sadece jestlerle radyoyu açıp kapatmak mümkün. BMW’nin yeni SUV’u X1 de fuarda göz kamaştıracak.

İngiliz arazi tekesi

İngiliz arazi tekesi

Araziye uygun SUV’lar yok satıyor. Bütün şirketler bu pastadan pay kapma peşinde. Jaguar şimdiye kadar bu segment ile pek ilgilenmiyordu. Şimdi Frankfurt’a ilk SUV’unu getiriyor. Araç yaz aylarında satışa çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bentley de yaptı

Bentley de yaptı

Jaguar yapar da Bentley yapmaz mı? Asilzadelerin markası da SUV’unu üretim aşamasına getirdi. Bentley’in CEO’su müşterilerinin garajlarını, ikisi SUV olmak üzere ortalama sekiz otomobilin süslediğini söylüyor. Şirket yönetimi, ‘neden SUV’ları da Bentley olmasın?’, demiş ve iki tonluk arazi aracına 600 beygirlik motor takmış.

Kızıl Giulia

Kızıl Giulia

Tam bir efsane. Hele kırmızı rengi. Alfa Romeo yeni Giulia’sı ile BMW’nin 3 serisine rakip olacak. Arkadan çekişli, motoru 510 beygir gücünde, dört saniyenin altında yüz kilometre sürate ulaşıyor. En pahalı versiyonunun motor kapağı, çatısı ve kardan mili karbondan.

Yeni bir klasik daha

Yeni bir klasik daha

Eski Alman markalarından Borgward’ı acaba tanıyan kaldı mı? 1963 yılına kadar Bremen’de imal edilen Borgward’ın en ünlü modeli Isabella adını taşıyordu. Marka hayata döndü ve Frankfurt’a BX7 kod adlı SUV prototipi ile geliyor. Borgwardlar artık Çin’de monte edilecek. 

DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
2
1
0
0
0