Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Var? 65 Yaş Üstü İnsanlar Hangi Saatlerde Sokağa Çıkabilecek?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Var? 65 Yaş Üstü İnsanlar Hangi Saatlerde Sokağa Çıkabilecek?

Sunay Korkmaz
10.11.2020 - 12:53

Türkiye'de bazı illerde Koronavirüs (Kovid-19) vakalarının son günlerde artış göstermesi, 65 yaş üstü vatandaşlara bazı kısıtlamaların getirilmesine neden oldu. Peki, hangi illerde 65 yaş üstü vatandaşlar için kısıtlamalar getirildi? 65 yaş üstü vatandaşlar hangi saatlerde sokağa çıkabilecek? İşte il il sokağa çıkma yasağı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 yaş üstü vatandaşların Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına izin verilmiyor. Bazı illerimizde vaka sayılarının artış göstermesi bu kısıtlamaların getirilmesinde etken oldu. İşte, 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen kısıtlamaların olduğu iller ve saatleri...

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması olduğu iller:

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması olduğu iller:

ANKARA 

Ankara'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların düğün, cenaze, taziye, pazar yeri, sosyal faaliyetler gibi alanlara girişleri kısıtlandı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ile 16.00 saatleri arası dışında sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildiği bildirildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakaları içerisinde 65 yaş üzerindekilerin hastalanma oranının önceki aya göre yükselişte olduğunun tespit edildiğini belirterek 'Bu durum ölüm oranlarında da görülmektedir. Büyüklerimizin pazartesiden itibaren 10.00-16.00 saatleri haricinde dışarı çıkmaları yasaklanmıştır.' ifadesini kullandı.

BURSA

Bursa'da, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken önlemlerin ayrı ayrı belirlendiği duyuruldu.

Kentteki hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları, 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranlarının düzenli takip edildiği bildirilen açıklamada,

'İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir.' ifadesi kullanıldı.

ERZİNCAN

Erzincan'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Aşağıdaki haber ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın