Görüş Bildir
Haberler
6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Sahiplerini Buldu

6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Batuhan
23.03.2016 - 14:15

Bu yıl altıncısı düzenlenen 2014-2015 sezonu “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” sahiplerine verildi. Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan  Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan, Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen ödüllerin jüri başkanlığını öğretim görevlisi, eleştirmen ve yazar olan Gülşen Karakadıoğlu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçici kurulda yer alan diğer isimler ise Mehmet Ege (Yönetmen, oyuncu), Prof. Dr. Deniz Bozer (Öğretim üyesi, eleştirmen), Doç. Dr. Filiz Elmas (Öğretim üyesi, eleştirmen), Akif Yeşilkaya (Yönetmen, öğretim Görevlisi), Mehmet Atay (Yönetmen, oyuncu) ve Basri Albayrak (Oyuncu) oldu. Ödüller komedi müzikal ve dram dallarında en başarılı yardımcı kadın oyuncu, en başarılı yardımcı erkek oyuncu, en başarılı kadın oyuncu ve en başarılı erkek oyuncuya verildi.

Ankara Şinasi Sahnesi'nde gerçekleşen ödül töreninin açılışını Yekta Kopan “Herşeye rağmen inadına sanat” sözleriyle yaptı. Kerem Alışık ise  “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü”nü kazanan Sevgi Türkay'a verirken “Çolpan İlhan ailemizin kahramanı, emek üretim ilişkimizin kaynağı ve sanatsal tüm çabalarımızın mimarıdır. Ailem ve SAKM ailesi olarak ona bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: ''Sanatla nefes alabilen bireyler olarak bu acılı ve endişeli günlerimizde hayata sanatla tutunmaya çalışıyoruz. Çünkü sanatın bir yakınma değil, bir başkaldırı, bir moral gücü olduğunu biliyoruz. Bu duygu ve düşünceyi bizimle bu gece paylaşan sanat dostlarına teşekkür ediyor, ödül alan ve aday olan meslektaşlarımı kutluyorum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca gecede Elvin Beşikçioğlu Tatbikat Sahnesi’ndeki oynanan “Mezarsız Ölüler” adlı oyunundaki performansıyla ''Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu'' ödülünü, ''Başta Erdal (Beşikçioğlu) olmak üzere bu ödülü almamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ödülü Erdal ve tüm Tatbikat Sahnesi adına alıyorum '' sözleriyle kabul etti.

Gecede “Onur Ödülü” ise Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından değerli sanatçı Gülgün Kutlu'ya verildi.

6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri kazananları

6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri kazananları

Komedi Müzikal

  • Yardımcı Erkek: Bülent Yıldırım

  • Yardımcı Kadın: Şirin Giobbi

  • En Başarılı Erkek: İrfan Kılınç

  • En Başarılı Kadın: Ebru Nil Aydın

Dram

  • Yardımcı Erkek: Mert Kırlak

  • Yardımcı Kadın: Maral Üner

  • En Başarılı Erkek: Erdal Küçükkömürcü

  • En Başarılı Kadın: Elvin Beşikçioğlu

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın