Görüş Bildir
Haberler
50'li Yaşlarında Bile 20 Yaşında Gösteren Korelilerin Cildinizi Sağlıklı ve Parlak Gösterecek Sırları Var!

etiket 50'li Yaşlarında Bile 20 Yaşında Gösteren Korelilerin Cildinizi Sağlıklı ve Parlak Gösterecek Sırları Var!

Comic Sans Ms
25.09.2017 - 14:01

50'li yaşlarındayken bile 20 yaş genç gösteren Korelilerin ciltlerinden sağlık ve gençlik fışkırıyor. Kadınından erkeğine uygulanan özel bakım ve makyaj teknikleriyle onlar kusursuz görünmeyi çok iyi biliyor!

Biz de kardeş ülkemizin güzellik konusundaki yaratıcılıklarını hayranlıkla izledik ve bu konudaki taktiklerini adım adım sizlerle paylaşmaya karar verdik. ✌🏻

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 10 saniye kuralı!

1. 10 saniye kuralı!

Cildinizin gün boyu taze ve temiz görünmesini sağlamak için duştan çıkar çıkmaz nemlendirici kreminizi yüzünüze uygulayın.

Bunu yapmalarının nedeni ise gözenekler açıkken kremin bi’ güzel emilmesi ve cildi parlatmasıymış.

2. Sıcak havlu masajı

2. Sıcak havlu masajı

Yumuşak bir havluyu sıcak suda bekletin, temizlenmiş yüzünüzün üstüne koyun. 15 dakika bekletin ve sonrasında cilde doğal besleyici yağ uygulayın.

Bu ise kan dolaşımını arttırırarak gözenekleri açıp, cildin nefes almasına yardımcı oluyormuş.

3. Jamsu

3. Jamsu

Kore’den yayılan bu trend; 'suya dalmak' ve 'batmak' anlamlarına geliyor. Makyajınıza başladınız: Rutin olarak sürdüğünüz baz / fondöten / cc  vs. den hemen sonra 15-30 saniye arası yüzünüzü soğuk suda bekletin.

Bu olay, makyajı pürüzsüzleştirerek cildinize mat bir görünüm sağlamaktaymış.

4. Sivilcelere karşı tıraş köpüğü!

media.giphy.com

Yanlış anlamadınız. Bildiğiniz tıraş köpüğünü temiz yüzünüze parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak uygulayın. 5-10 dakika boyunca cildinizde bekletin ve daha sonra yıkayın. Bu işlemi haftada bir veya iki kez tekrarlayın.

Koreli kadınlar, tıraş köpüğünü antiseptik özelliklere sahip olmasından dolayı sivilcelere karşı etkili bir yöntem olarak önermektelermiş. (Kimin aklına geldiyse 🤷🏻‍♀️)

5. Yüzlere şifa : Deniz yosunu nori

5. Yüzlere şifa : Deniz yosunu nori

Nori yosunu, yüzünüz için besleyici bir maske özelliğine sahiptir. Tek yapmanız gereken birkaç yaprağını ılık suda bekletip, yumuşadıktan sonra yüzünüze uygulamanız. (Tabii mahalle aktarında satılır mı, garanti veremeyiz. 😂)

Bu deniz yosunu, cildin gençliğini koruması açısından birçok besleyici mineral ve bileşenlere sahipmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pürüzlü ciltlere tuzlu tonik!

6. Pürüzlü ciltlere tuzlu tonik!

Sorunlu ciltler için çok basit bir tonik hazırlama yöntemi yine kardeş Kore’den: 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı deniz tuzu ilave edip karıştırın. Pamuğu bu tonikle ıslatarak yüzünüze her yıkamadan sonra uygulayın.

Ciltteki gerginliği hissediyorsanız doğru noktadayız.

7. Sivilce karşıtı şeffaf bantlar

7. Sivilce karşıtı şeffaf bantlar

En bilinçli moda akımlarından biri desek yeridir! 

Makyaj altında hiç göze çarpmayan bu küçük şeffaf yamalar, antiseptik özelliğiyle sivilceyi birkaç gün içinde iyileştirmekteymiş. (Ne varsa Korelilerde var ya...)

8. Soya sütü

8. Soya sütü

Asya’da soya sütü dermatolojik ilaçlardan tut kocakarı tedavilerine kadar yaygın bir şekilde kullanılmakta.  En geleneksel haliyle de uygulaması şöyle: Gazlı bir bezi soya sütüyle nemlendirin ve 15-20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin. Haftada 1-2 kez tekrarlayın.

Soya sütünün yağ bezelerini temizleme ve cildi gençleştirme özelliği bulunmaktaymış.

9. İpek kozası

9. İpek kozası

İpekböceği kozalarının cildi temizleyen doğal bir mucize olduğunu duyunca biz de çok şaşırdık. Parmağınızla tutarak cildinize 15 dakika masaj yapın.

Bu kozalar ölü hücreleri temizleyerek cilt tonunu bile açıyormuş! Gözenekleri küçülterek siyah noktaları da yok ettiği duyumunu Asya’dan aldık.

10. Limon ferahlığı!

10. Limon ferahlığı!

Yarım limonu sıkın ve pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bunu günde birkaç kez bile tekrarlayabilirsiniz.

Limon, içinde barındırdığı sitrik asit sayesinde cildinizdeki kir ve lekeleri pul pul döker. C vitamini ile de derinize elastikiyet kazandırır. (Dipnot : Cildi hassas olanlar için limona karşı temkinli olmakta fayda var deriz, bizden söylemesi)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Söylemesi bizden, uygulaması sizden!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
148
28
17
14
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın