Görüş Bildir
Haberler
50'den Fazla Ödül Alarak Rekorlar Kıran 25 Ödül Canavarı Yabancı Dizi

50'den Fazla Ödül Alarak Rekorlar Kıran 25 Ödül Canavarı Yabancı Dizi

theolonius
08.12.2017 - 00:57

Bir iş ne kadar kaliteli olursa o kadar takdir ediliyor tabii ki. Listemizde birçoğu final yapmış dizilerin yanısıra yayın hayatına devam eden diziler de bulunmakta. Son 2-3 yıldır yayında olan diziler ise 50 ödül barajımıza takıldı.

İşte 50'den fazla ödül alan 25 harika yabancı dizi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Orange Is the New Black - 118 Adaylık 50 Ödül

25. Orange Is the New Black - 118 Adaylık 50 Ödül

Piper Chapman nişanlı bir kadındır. 10 yıl önce üniversite yıllarında tanıştığı Alex Vause yüzünden uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle tutuklanır ve birkaç yıl hapse mahkum edilir. Hapse düşmeden önce nişanlısı Larry ile lüks ve konforlu bir hayat süren Piper, tüm bunlardan vazgeçerek kendi rızasıyla teslim olur. Hapishane hayatında dünyanın aslında çok farklı olduğuna tanık olacaktır. Hayatta olanları sorgulamaya başlar. Hapishanedeki ilk zamanlarında hapishane kültürüne tam ayak uyduramasa da, zamanla çok büyük değişimler yaşayacak ve dışarıdaki hayatın yavaş yavaş değiştiğini görecektir. Hapishanede ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle arkadaş olarak gerçek benliğine bürünecektir. Dizide, dışarıdaki hayatında çok sevdiği şeylerin hafızasından yavaş yavaş silinmesiyle zor şartlar altında ne yapacağını öğrenmeye başlayan Piper’ın, hapishane hayatı mizahi bir dille anlatılıyor.

24. Homeland - 163 Adaylık 50 Ödül

24. Homeland - 163 Adaylık 50 Ödül

Nicholas Brody, 2003'ten beri kayıp bir deniz çavuşudur ve öldüğü sanılmaktadır. Fakat Brody 8 yıl sonra bir tatbikatta terörist sığınma evinde bulunur ve devlet tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilir. Carrie Anderson ise bir CIA memurudur ve Brody'nin El Kaide'ye çalıştığını, onlarla iş birliği yaptığını ve ABD'ye saldırı gerçekleştirme planında olduğunu düşünmektedir.

23. House M.D. - 131 Adaylık 54 Ödül

23. House M.D. - 131 Adaylık 54 Ödül

New Jersey eyaletindeki bir hastanede, bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olan doktor Gregory House ve üç kişilik ekibinin, hastanede başlarından geçen olaylar anlatılmaktadır. Medikal dizi kategorisinde de değerlendirilebilecek dizide, Doktor Gregory House başarılı operasyonları yürütmesine rağmen fazla risk alması sebebi ile hastane yönetimi tarafından kovulur.Diğer hastanelerde Doktor Gregory House’u, riskli karar alan bir yapısı olduğu için işe almak istemezler.İngiliz aktör Hugh Laurie, gösterdiği performans ile Dr. Gregory House karakterine çok farklı anlamlar katmıştır.Asosyal, zeki, saplantılı bazen de huysuz ve ukala olmasının yanında Dr. Gregory House, zor hastalıklara çözüm getirebilen ve riski seven bir doktordur.

22. Six Feet Under - 162 Adaylık 54 Ödül

22. Six Feet Under - 162 Adaylık 54 Ödül
www.birdizihaber.com

Kendine bambaşka bir hayat kuran Ned Fisher, babasının ölümünün ardından hiç sevmediği cenaze evine geri döner. Cenaze evini işleten kardeşi Devid Fisher ile arasını düzeltmeli ve kardeşlik bağlarını tekrar kurmalıdır. Kız kardeşi Claire Fisher'ı ise neredeyse hiç tanımadığını fark eden Nate, bir karar vermelidir. Eski yaşantısına mi dönmeli yoksa ailesinin yanında mı kalmalı? Anne Ruth Fisher’ın depresif halleri de Nate’in kararını zorlaştırır.

21. Downton Abbey - 217 Adaylık 54 Ödül

21. Downton Abbey - 217 Adaylık 54 Ödül

Grantham Kontu Robert Crawley'in, malikanesinde ailesiyle ve çalışanlarıyla yaşadığı, mutlu ve huzurlu olduğunu düşündüğü bir hayatı vardır. Ama bu hayatlar, 15 Nisan 1912 itibariyle bir daha eskisi gibi olamayacak şekilde değişir. Ünlü transatlantik Titanic, buz dağına çarparak batar ve gemiyle birlikte Crawley ailesi de iki ferdini kaybeder. Daha doğrusu iki varisini... ve olaylar başlar. 1912'den itibaren başlayan hikâye sezonlar içerisinde 1920'lere kadar uzanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Veep - 171 Adaylık 56 Ödül

20. Veep - 171 Adaylık 56 Ödül

Veep, İngilizce Vice President’in ( Başkan Yardımcısı) baş harfleri olan VP' nin gayri resmi kısaltmasıdır. Dizi, Julia Louis-Dreyfus’un canlandırdığı Başkan Yardımcısı Selina Meyer'ın etrafında geçmektedir. Eski Senatör Meyer, artık başkan yardımcısıdır ama bu iş hiç de hayal ettiği gibi değildir. Meyer ve ekibi, Washington’da dönen siyasi oyunlardan sıyrılmak ve kendilerini kabul ettirmek için çabalayacaktır.

19. Arrested Development - 110 Adaylık 57 Ödül

19. Arrested Development - 110 Adaylık 57 Ödül

Michael Bluth çalışkan bir babadır ancak ailesiyle yeterince vakit geçirmediğini fark edince, ortağı olduğu aile şirketinden ayrılır ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme kararı alır. Her şey planladığı gibi gitmez ve babası hesaplarda sahtecilik yaptığı için tutuklanır. Michael, tekrar bu garip aile şirketinin başına geçerek işleri toparlamak için çalışmaya başlar. Aile üyelerinin limitsiz para harcama alışkanlıklarından vazgeçmesi gerekmektedir. Şirketin yeniden toparlanması ve giderlerin alt seviyeye indirilmesi için, harcamaların kısıtlanması gerektiğini aile üyelerine anlatmak zorunda kalan Michael’ın işi hiç de kolay olmayacaktır.

18. Desperate Housewives - 180 Adaylık 62 Ödül

18. Desperate Housewives - 180 Adaylık 62 Ödül
tinypic.com

4 ev kadınının sıradan yaşamları ne kadar sıkıcı ve çekilmez görünse de işin gerçeği aslında öyle değildir. Kendi küçük dünyalarında yaşadıkları deneyimler öylesine ilginç ki, mazbut ev kadını profiline hiç de uymuyor. Amerika'da reyting rekorları kıran Desperate Housewives, aynı banliyöde oturan, birbirlerine (ve aslında kendilerine) ne kadar mutlu oldukları konusunda oyunlar oynayan umutsuz ev kadınlarının hikâyesini anlatır.

17. Boardwalk Empire - 182 Adaylık 62 Ödül

17. Boardwalk Empire - 182 Adaylık 62 Ödül

1920-1933 yılları arasında geçen ve ABD'de içki satışının, üretiminin ve dağıtımının yasaklandığı bir dönemde iktidarını içki kaçaklığı, kadın ticareti ve kumarhanelerden aldığı haraçlarla elde etmiş; Atlantic City ve New Jersey’in siyasi lideri Enoch 'Nucky' Thompson'u merkezine almaktadır. Dizi, aldığı haraçlar karşılığında gangsterlere siyasi kimliğini kullanarak koruma sağlayan Nucky'nin, hem kişisel ve siyasi yaşamına hem de o dönem yaşamış ve yaptıkları faaliyetler ile ünlenen Al Capone, Lucky Luciano, Meyer Lansky ve Arnold Rothstein gibi tarihsel karakterlere geniş bir bakış açısı sunmaktadır.

16. Orphan Black - 76 Adaylık 62 Ödül

16. Orphan Black - 76 Adaylık 62 Ödül

Yetim olan Sarah Manning koruyucu bir aile tarafından yetiştirilmiştir.Yaşadığı şehirden kaçıp başka bir şehre gitmek isterken, kendisine tıpatıp benzeyen Beth Childs’ın intiharına tanık olur. Bundan sonrasını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Sarah ölen ikiz kardeşi Beth’in çantasını karıştırır, onun mesleğini ve hayatını alır. Beth polis dedektifidir ve Sarah onun yerine geçmiştir. Olaylar ise Sarah’nın, ikiz kardeşinin başka klonları olduğunu anlaması ile çok farklı haller almaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Walking Dead - 182 Adaylık 66 Ödül

15. The Walking Dead -  182 Adaylık 66 Ödül

Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle, medeniyet yok olmuş ve insanlar zombileşmeye ya da dizideki deyimiyle “aylaklaşmaya” başlamış durumdadır. Beyinsel bir hastalık olduğu için sadece kafalarından vurularak etkisiz hale getirilebilen aylaklar, etrafta bulunan insan ve hayvanları yiyerek beslenirler. Aynı zamanda sağ kalan insanları ısırarak birer zombi haline getiren aylaklar arasında yaşam mücadelesi veren bu küçük grubun liderliğini ise şerif yardımcısı Rick Grimes yapmaktadır.

14. The Big Bang Theory - 219 Adaylık 66 Ödül

14. The Big Bang Theory - 219 Adaylık 66 Ödül

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti, Pasadena şehri… Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde görev alan üstün zekalı iki fizikçi aynı zamanda ev arkadaşıdır. Bu yüksek IQ’lu fizikçi ev arkadaşlarından deneysel fizik ile meşgul olan Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), teorik fizik ile meşgul olan ise Sheldon Cooper (Jim Parsons)’dır. Bu iki kafadar ev arkadaşı, kendi hallerinde bilim ile haşır neşir bir şekilde yaşarken, günlerden bir gün karşı dairelerine sarışın bir afet olan Penny (Kaley Cuoco) taşınır. Bu yeni komşuları garsonluk yapmaktadır ancak oyunculuğa heveslidir. IQ’su bizimkilerin uzağından bile geçmeyen Penny'nin (Kaley Cuoco), sosyal yaşantısı da bu iki kafadarın akıllarının alamayacağı bir seviyededir. İşte The Big Bang Theory dizisi, ilk sezonuna böyle merhaba demiş ve aradan geçen 10 sezonda derenin altından çok sular akmıştır.

13. 24 - 205 Adaylık 68 Ödül

13. 24 - 205 Adaylık 68 Ödül

Kızı Kimberly ve karısı Teri’nin art arda esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması ve ardından Amerika’nın ilk zenci Başkan adayı Senatör David Palmer’a düzenlenecek suikastın haberi, CTU ajanı Jack Bauer’ın (Kiefer Sutherland) gününü kabusa çevirir... Jack ile CTU ajanları Tony, Nina ve Jamey’nin Senatör Palmer’ı hızla yaklaşan tehlikeden kurtarmak için 24 saatleri vardır. Jack, aynı zamanda kızının ve karısının izini bulmaya çalışacaktır.

12. Friends - 211 Adaylık 68 Ödül

12. Friends - 211 Adaylık 68 Ödül

Friends; 20’li yaşlarında olan, karakterleri ve hayat hikayeleri birbirinden farklı 3’ü kadın ve 3’ü erkek 6 gencin New York’ta yaşadıkları komik ve hayat dolu maceralarını anlatıyor. Ayrıca diziye konuk olan 34 farklı oyuncu da bu hikâyeye ortak oluyor. Kâh üzülüyorlar kâh gülüyorlar, bazen aşk bazen ayrılık dolu çok kaliteli bir yapım. Sürekli vakit geçirdikleri Central Perk Cafe’de onların komedilerine çoğu sahnede ortak oluyor. Çekimleri 10 yıl süren bu yapımda, karakterlerin yaşları da dizi süresince gerçek hayatla aynı şekilde büyütülmüş ve hayat hikâyeleri bu duruma göre şekillendirilmiştir.

11. Seinfeld - 182 Adaylık 70 Ödül

11. Seinfeld - 182 Adaylık 70 Ödül

Dizi, Jerry Seinfeld ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın günlük hayattaki komik maceralarını konu alıyor. Jerry bir komedyendir. Arkadaşı George ise girdiği her işi batıran, yalancı ve her zaman kaybeden bir adamdır. Elaine ise, zamanında Jerry ile çıkmıştır ve yakın arkadaş olarak kalmışlardır. Dürüstlüğü sebebiyle sürekli başını belaya sokar, erkek arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalır. Dizinin en çatlak karakteri ise Jerry'nin kapı komşusu Kramer'dır. Jerry'nin evini kendi evi gibi kullanmasıyla ve kapıdan girip direk buzdolabına yönelmesiyle meşhurdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sherlock - 154 Adaylık 84 Ödül

10. Sherlock - 154 Adaylık 84 Ödül

Sherlock Holmes, günümüzde yaşayan bir karakterdir. Olaylar genellikle 21. yüzyılda geçmektedir. Günlük hayat içerisinde bir tesadüf eseri olarak Sherlock Holmes ile eskiden doktor ve asker olan John tanışırlar. Sherlock Holmes ile John, Sherlock’un Baker Sokağı'ndaki evinde birlikte yaşamaya ve ev arkadaşı olmaya başlarlar. Bu tanışmadan sonra, şehirde birtakım cinayetler olmaya başlar. Polis, bu cinayetlerin peşine düşer. Cinayeti işleyenleri bulmak için şehirde sıkı bir çalışma başlar. Polis, cinayeti işleyenlerin ortaya çıkması için sürdürülen araştırmalar esnasında Sherlock Holmes’ten yardım ister. Sherlock Holmes, polis teşkilatının kendisine yönelttiği bu yardım talebini geri çevirmez. Sherlock Holmes, çok ilginç özelliklere sahiptir. Onun kıvrak zekası, olaylar ve kişiler üzerindeki ayrıntıları normalden çok daha kısa bir süre içerisinde fark edip anlayabilmesini sağlamaktadır. Sherlock Holmes’in muhteşem çalışan beyni ve ev arkadaşı John’un yardımlarıyla birlikte, şehirdeki cinayetlerin sırları bir bir ortaya çıkmaya başlar.

9. The X Files - 211 Adaylık 91 Ödül

9. The X Files - 211 Adaylık 91 Ödül

FBI, Dana Scully adlı genç ajanı, X-Files (Gizli Dosyalar) bölümünde çalışan Fox Mulder’ı denetlemek amacıyla, Mulder’ın yanına ortak olarak gönderir. İkili ilk bölümden itibaren Mulder’ın seçtiği olay mahallerine gider. Mulder dosyalara paranormal açıklamalar getirirken, Scully olaylara daha bilimsel ve akılcı olarak yaklaşır. Dosyalar çözüldükçe Scully de yavaş yavaş bu tutumunu bir kenara bırakacaktır. İkili, tek tek başka dosyalara baksa da, bu bölümlerin dışında uzaylıların varlığını kanıtlamaya ve devletin gizlediği bilgilere ulaşmaya çalışmaktadırlar.

8. Lost - 376 Adaylık 105 Ödül

8. Lost - 376 Adaylık 105 Ödül

Sidney’den kalkan bir uçak, tropik bir adaya düşmüştür. Sahilde herkes telaş içindedir, uçakta bulunan yolculardan doktor olan Jack, herkese yardım etmeye başlar, zorda olanlara yardım eder, yaralıları tedavi eder. Jack liderliğinde adadaki herkes bir iş yapmaya başlar ancak tek umutları kurtulmaktır.

7. Doctor Who - 171 Adaylık 109 Ödül

7. Doctor Who - 171 Adaylık 109 Ödül

Bu Doktor bambaşka bir doktor. İsmi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisini Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır...

6. The Sopranos - 301 Adaylık 113 Ödül

6. The Sopranos - 301 Adaylık 113 Ödül

İtalyan-Amerikan bir mafya babası olan Tony Soprano, büyük bir mafyayı yönetmektedir. Heyecanlı ve sürükleyici sahnelerle Tony Soprano ve ailesinin başından geçenler, etkileyici bir havada anlatılmaktadır. Bir gün Tony Soprano, yorgun günlerin ardından sık sık geçirdiği baygınlıklardan birini daha geçirince bir psikiyatriste görünmeye karar verir. İlk başlarda ailesinin isteğini yerine getirmek için seanslara devam ederken, daha sonra bu seanslar hoşuna gitmeye başlar. Farklı konularda tartışmaları sürdürdükleri bu seanslar, Tony Soprano’ya farklı bakış açıları ve düşünceler kazandırmaya başlamıştır. Karakterimizin sürekli iç içe olduğu; suç, aile, adalet gibi kavramları psikiyatrisi Dr. Melfi ile ele alması, ona farklı bir rahatlık vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Modern Family - 342 Adaylık 116 Ödül

5. Modern Family - 342 Adaylık 116 Ödül

Birbirine yakın olan 3 ailenin anlatıldığı dizide, 3 çiftten birisinin gay olması dikkat çekici bir detaydır. Bu çiftin evlat edindikleri Vietnamlı bir çocuk olması da diziye bir o kadar ilgi çekicilik katıyor. Dizide anlatılan 3 çiftten birisi Jay ve karısı Gloria'dır. İlk karısından ayrılınca Kolombiyalı güzel Gloria ile evlenen Jay, Gloria’dan yaşça büyüktür. Diğer bir çift ise Jay’in kızı Claire ile eşi Phil'dir. Oldukça renkli bir çiftten bahsediyoruz ki Phil “renkli” kelimesinin hakkını veriyor. Diğer bir çift ise Jay’in üvey oğlu olan eşcinsel Mitchell ve onun eşi Cameron'dur. Dizide, bu 3 aile arasındaki bağlantılar anlatılmakta ve aileler arasında geçen her şey tüm mizahi yönü ile izleyiciye aktarılmakta.

4. Mad Men - 371 Adaylık 130 Ödül

4. Mad Men - 371 Adaylık 130 Ödül

1960'ların New York'unda geçen Mad Men, sizi herkesin bir şeyler sattığı ve hiçbir şeyin beklentiniz doğrultusunda gerçekleşmediği sürprizlerle dolu bir dünyaya, reklamcılığın güçlü ve görkemli 'Altın Çağı'na götürüyor. Egonun hüküm sürdüğü bu dünyada, esas oyuncular satış sanatındaki ustalıklarını sergilerken, bazen satışa çıkan kendi özel yaşantıları olacak.

3. Breaking Bad - 225 Adaylık 146 Ödül

3. Breaking Bad - 225 Adaylık 146 Ödül

Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico'da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür... Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar...

2. The Simpsons - 299 Adaylık 168 Ödül

2. The Simpsons - 299 Adaylık 168 Ödül

The Simpsons ailesinin baba rolünü oynayan Homer Simpson, lise aşkı Marge ile evlendikten sonra, Springfield’in orta sınıf ailelerinin yaşadığı mahallede bir yaşam kurar. Lisa, Bart ve Maggie adında üç çocuğu olur. Bart hep 10, Lisa 8, Maggie ise 1 yaşındadır. Homer Simpson, kel, şişko ve çok salaktır. Yıl dönümleri, doğum günleri ve özel günleri unutur. Bira içmeyi çok sever. Ancak ailesini çok sever ve onlar için her şeyi yapmaya hazırdır. Eşine ve çocuklarına büyük bir sevgi besliyor olmasına rağmen, zaman zaman ilkel benliğinin etkisi ile kendi isteklerini ön planda tutabilir.

1. Game of Thrones - 435 adaylık 253 Ödül

1. Game of Thrones -  435 adaylık 253 Ödül

Game of Thrones, George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir HBO dizisi. Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvar'a kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyordu. Krallar ve Kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
230
80
20
14
8
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
burak cihan

191 Adaylık ve 51 Ödül sahibi Dexter neden yok?

Gizem Yenikler

The simpsons,Doctor Who,Modern Family,The X files,The Walking Dead,The House,Game of Thrones,Friends,Lost ve Sherlock listedekiler içinde favorilerim.

Tufan Aktaş

prison break??