Görüş Bildir
Haberler
5 Yazardan Yazma Eylemi Üstüne

5 Yazardan Yazma Eylemi Üstüne

Onedio Medya
02.06.2014 - 12:37 Son Güncelleme: 14.09.2015 - 13:24

Yazarların, farklı kaynaklarda yer alan yazma eylemi üzerine söylediklerini derledik. Arada kendi yazma eylemleriyle ilgili kırıntılar da var. Keyifle okumak ve yararlanmak için…

İçeriğin Devamı Aşağıda

William Faulkner

William Faulkner

“Benim yazmak için ihtiyacım olan şeyler; tütün, kâğıt, yiyecek ve biraz viskidir.” 

“Yazarın ekonomik özgürlüğe ihtiyacı yoktur. Çünkü asıl ihtiyacı olan şeyler masrafsız olanlardır. Ancak iyi yazamayanlar, zamanı ve ekonomik özgürlüğü olmadığıyla ilgili bahanelere sığınır. Para karşılığı yazılmış iyi bir şeye rastlamadım bugüne kadar.”

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

“Yazmaya ara verdiğinizde büyük bir boşluk olur ve aynı zamanda sevdiğinizle sevişmişsiniz gibi bir doyum hissiyle dolar içiniz. En iyi âşıkken yazılır. O ruh hâlindeyken kimse size zarar veremez.”

Truman Capote

Truman Capote
İçeriğin Devamı Aşağıda

“On bir yaşlarımdayken yazmaya başladım. Yazmanın da resimde ve müzikte olduğu gibi ışık ve gölgeyle ilgili perspektif yasaları vardır… Yazarken kesinlikle tütün içip bir şeyler yudumlamam lazım. Daktilo kullanmam. Yazılarımın ilk hallerini kurşun kalemle yazarım. Sonra yine elimde temize geçiririm.”

Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez

“İlk paragrafta aylar harcarım, bir kere onu halledince gerisi kolay gelir. İlk paragraf, kitabın nasıl olacağını gösteren bir fragman gibidir benim için.” 

“Edebiyat, marangozluktan pek de farklı bir iş değildir. Her ikisi de çok çalışmayı gerektirir. İkisinde de elinizdeki malzeme gerçektir. Ahşap kadar sert, işlemesi zor bir malzeme… Her ikisinde de küçük numaralar ve teknik bilmek gerekir. Disiplinli olmadıkça okunmaya değer bir kitap yazılabileceğine inanmıyorum.”

Stephen King

Stephen King

“Beş altı yaşlarımdayken çizgi romanlardan resimleri kopyalar ve bunlardan kendi öykülerimi oluştururdum.” 

“Yazmak için bir çalışma masası olursa iyi olur. Sürekli yer değiştirmemek için de rahat bir sandalye lazım. Etrafın yeterince aydınlık olması da önemli. Ama nerede yazarsanız yazın, yazdığınız mekân, sizin dış dünyadan saklandığınız sığınağınız olmalı.”

Notosoloji

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0