Görüş Bildir
Haberler
5 Sergi Açtı, Öğrencisinin Yaptığı Dışında Bir Tane Eser Satamadı: '40 Yıldır Siftahım Yok'

etiket 5 Sergi Açtı, Öğrencisinin Yaptığı Dışında Bir Tane Eser Satamadı: '40 Yıldır Siftahım Yok'

Batuhan
29.11.2018 - 16:09 Son Güncelleme: 30.11.2018 - 12:56

Erzurum'da, 40 yıldır yağlı boya, oymacılık, kuru kalem ve ahşap yakma üzerine resim ile tablo yapan Canip Cihangir, açtığı 5 sergide bugüne kadar tek bir eser satamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Cihangir, 'Bir sergimde öğrencilerimden biri yaptığı eserini getirip sergime koymak istedi. Hatırı kalmasın diye astım. Sergide tek satılan eser de o oldu.' diyerek, gülümseten bir anısını anlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik ve Görsel Sanatlar Bölümü'nden 2000 yılında mezun olan Cihangir'in yetiştirdiği yüzlerce öğrenci bulunuyor.

"Bugüne kadar neden satamadım anlamış değilim"

"Bugüne kadar neden satamadım anlamış değilim"

Yaptığı eserlerinin beğeni topladığını ama iş satışa geldiğinde 40 yıldır siftahsız olduğunu anlatan Cihangir, 'Eserlerim 100 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor. Ama bugüne kadar neden satamadım anlamış değilim. 40 yıldır siftah yaptığım yok' dedi.

"Hatırı kalmasın diye astım, tek satılan eser o oldu"

"Hatırı kalmasın diye astım, tek satılan eser o oldu"

Gülümseten bir anısını da anlatan Cihangir, 'Hiç unutmam bir sergimde öğrencilerimden biri yaptığı eserini getirip sergime koymak istedi. Tabloya baktığımda asılmayacak bir resimdi. Ama hatırı kalmasın diye astım. Sergide tek satılan eser de o oldu' dedi.

"Doğu'da ahşap yakma sanatı üzerine benden başka sanatçı yok"

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Emekli maaşı ile geçiniyorum"

"Emekli maaşı ile geçiniyorum"

Eserlerinin büyük bir bölümünü atıl durumdaki odunlardan yaptığını sözlerine ekleyen evli ve 3 çocuk babası Canip Cihangir, 'Emekli maaşı ile geçiniyorum. Yaptığım eserleri satamayınca yüzlercesi elimde birikti. Ben de eşe, dosta hediye ettim. Sanatımı çok sevdiğim için bırakmayı hiç düşünmüyorum. Eserlerimi satamasam da sanatçı yetiştirmeye devam edeceğim' dedi.

Sosyal medyadan da Canip Cihangir'in yaşadıklarına yorumlar geldi...

Sosyal medyadan da Canip Cihangir'in yaşadıklarına yorumlar geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
540
66
40
39
29
27
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Erzurum'da çocuklara origami kuş yapmayı öğretmiştim. Ertesi gün gelen tepki şu oldu: "Hocam bu kuş kıyamet kopunca bizden can isteyecekmiş, veremeyince cehe... Devamını Gör

ufukdiyoki

Eyvallah Öztürk. Cevap olarak şöyle demiştim: "İslamiyette, Arap cahiliyesi zamanında putlara tapılıyordu diye oyuncaklara karşı tavır vardı. Putlaşmasın diy... Devamını Gör

son_truvali

ah be agacım, 100 liralık sanat eserine 100 lira dersen satamazsın bu memlekette, üzerine 200 lira yazıp %50 indirimli diyeceksin 😉

dusunen_odun

Abi söylemeye dilim varmıyor ama dükkanı önce Türkiyede sonra Erzurumda açtığın için satamıyor olabilirsin.

ay_seagull

Profildeki Odunun üstüne mum koyacak gibi bi oluk açsak o bile satılıyor İstanbul da