Görüş Bildir
Haberler
5 Bin ve 3 Bin TL Esnaf Hibe Desteği Kimlere, Ne Zaman Verilecek?

5 Bin ve 3 Bin TL Esnaf Hibe Desteği Kimlere, Ne Zaman Verilecek?

Hafta başında gerçekleştirilen Kabine toplantısından esnaflar için destek paketi çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs sebebiyle uzun zamandır dükkanlarını açamayan esnaflara hibe yardımı yapılacağını duyurdu. İşletmelerin işkollarına göre 5 bin TL veya 3 bin TL yardımlar olacak. Peki, esnaf hibe desteği kimlere verilecek, hangi işkollarına kaç para verilecek? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esnaf Hibe Desteği Kimlere Verilecek?

Esnaf Hibe Desteği Kimlere Verilecek?

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi;

1. grupta kahve, kıraathane, pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler, otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.

Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.

Esnaf Hibe Desteği Başvuruları Olacak Mı?

Esnaf Hibe Desteği Başvuruları Olacak Mı?

Esnaf hibe desteği başvurularının nasıl yapılacağı henüz duyurulmadı. Başvuruların, e devlet üzerinden kısa zaman içinde yapılması bekleniyor.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile esnaf destek yardımları için şunları söyledi;

''1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır.'

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan

lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü,

otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya

mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın