Görüş Bildir
Haberler
45 Dakikada Bir Almanya’da Bir Kadın Şiddet Görüyor

45 Dakikada Bir Almanya’da Bir Kadın Şiddet Görüyor

R.G.
31.03.2021 - 10:56

Almanya’da Federal Emniyet Dairesi'nin (BKA) verilerine göre, neredeyse her gün bir kadın cinayeti işlenirken her 45 dakikada ise bir kadın, partneri tarafından şiddete maruz kalıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya genelinde artan koronavirüs salgını vakalarında alınan önlemlerin başında karantina ve sokağa çıkma yasağı geliyor. Uzmanlar, karantina ve sokağa çıkma yasağının aile içi şiddeti artırdığını savunurken şiddet olayları nedeniyle polisten yardım isteyenlerin sayısının da iki kat arttığını ifade ediyor. Münih Teknik Üniversitesi‘nde görevli Prof. Janina Steinert ve RWI-Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nde görevli Dr. Cara Ebert‘in 18-65 yaşları arasında 3 bin 800 kadınla yaptığı ankette katılımcıların yüzde 3.6'sının partneri tarafından tecavüze uğradığı, yüzde 3.8'inin ise partneri tarafından tehdit edildiği ifade edildi.

Yeni tip Koronavirüs vakası görülen ailelerde yaşanan şiddet olaylarında ise artış görüldü. Evde karantina altında olan bu ailelerde kadınların yüzde 7.5'i, çocukların ise yüzde 10.5'i şiddet görüyor.

Kadına şiddet her yıl artıyor

Kadına şiddet her yıl artıyor

Alman Federal Emniyet Dairesinin verilerine göre, kadına yönelik şiddet vakaları 2019 yılında diğer yıllara göre artış gösteriyor. tümhaberler'in haberine göre elde edilen verilerde, 2019 yılında 267 kadının mevcut veya eski partneri tarafından öldürüldüğü, 542'sinin ise öldürülmeye çalışıldığı tespit edildi. 141 bin 792 kişi partneri tarafından şiddetine maruz kalırken, 2015 yılında 127 bin 457 kadın, 2016 yılında 133 bin, 2017 yılında 138 bin, 2018 yılında ise bu sayı 140 bin 755 kadın mevcut veya eski partneri tarafından şiddet gördü. Öte yandan Federal Aile Bakanı Franziska Giffey basına verdiği bir açıklamasında, aile içi şiddet gören ancak polise bildirilmeyen çok sayıda vaka olduğunu bu nedenle de gerçek sayıların daha fazla olduğunu açıklamıştı.

Almanya ilk sırada

Almanya ilk sırada

Almanya, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yapılan araştırmaya göre, kadın cinayetleri konusunda Avrupa birincisi. Araştırmada 2016 yılında Avrupa'da 3 bin 576 kadının kasıtlı olarak öldürüldüğü, bunların 469'unun Almanya'da gerçekleştiği bu nedenle de Almanya'nın ilk sırada yer aldığı bilgisi paylaşılmıştı. Öte yandan Kadın Evleri Çatı Kuruluşu (FHK), Almanya'da bulunan 350 kadın sığınma evinin yeterli olmadığını açıklarken, sayının artırılmasını talep ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
18
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hasret Uncu

Annem babamdan şiddet gördüğü için sığınma evine sıgınmıştı yıllar önce (Almanya'da) zamanla ordan cıktı ev kurdular ona iş verdiler.. Maaş bağladılar vs... ... Devamını Gör

furkan yapa

Avrupanın bu kadar götünü yalamayın bence. Siz ırkçılık yapıyorsunuz. Tamam Türkiye'de çok fazla kadın cinayeti ve şiddeti var fakat söylendiği üzere yabancı... Devamını Gör

oguz

şiddetin belli bir ülkesi belli bir kesimi olmaz önemli olan şittedi engelleci yaptırımlar şiddet karşısında adam akıllı mahkemeler. Birazda Alman hukukundan... Devamını Gör

okisi

ben haberi dalga geçiyorlar diye okudum hakkaten almanya yazmışlar aq modlar afk aq ülke yanlış olmasın la