Görüş Bildir
Haberler
43 Bin Yıl Cezaya Çarptırıldı! Tüm Zamanların En Uzun Hapis Cezalarını Almış 15 Suçlu

43 Bin Yıl Cezaya Çarptırıldı! Tüm Zamanların En Uzun Hapis Cezalarını Almış 15 Suçlu

Gülbeyaz
11.04.2023 - 17:59

İnsan ömrünün ortalama 80 yıl olduğunu düşünürsek, bir suçlunun 300 yıl, hatta bin yıl hapis cezası almış olması bile size absürt gelebilir. Bu cezalar işlenilen suça göre suçlunun, asla af hakkından yararlanamaması ve dışarı çıkamaması için veriliyor. Bu listedeki rakamlar ağzımızı açık bırakacak derecede uçuk. Binlerce yıldan bahsediyoruz... Gelin birlikte en ağırlaştırılmış hapis cezalarını alan 15 suçluya bakalım...

Kaynak: https://largest.org/people/prison-sen...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Chamoy Thipyaso

15. Chamoy Thipyaso

Ağır cezalar vermesi ile ünlü olan ülkeler arasında Amerika ve Çin başı çekiyor. Ancak bu sefer ceza Tayland'dan. Bu adam 1989 yılında dolandırıcılık suçundan tam 141 bin 78 yıl ceza aldı. 16 binden fazla kişiyi dolandırmış ve 2 milyon dolardan fazla para kaçırmıştı.

14. Otman El Gnaoui ve Jamal Zougam

14. Otman El Gnaoui ve Jamal Zougam

2007 yılında 192 kişinin ölümünden sorumlu oldukları için 43 bin yıl hapis cezasına çarptırılan bu iki suçlu İspanya Madrid'de bomba suçuna karışmaktan hüküm giymişti. 2 bin kişinin de yaralanmasına sebep olmuşlardı.

13. Emilio Suarez

13. Emilio Suarez

Yine aynı suça karıştığı için 192 kişinin ölümünden sorumlu tutularak 34 bin yıl cezaya çarptırıldı. Aynı zamanda bir terörist örgütünün İspanya'ya girişine ve saldırıyı düzenlemesine yardım etmekten hüküm giydi. Bunun doğru olup olmadığı ise hiçbir zaman kanıtlanamadı.

12. Justin Bourque

12. Justin Bourque

Kanada tarihinin en kötü suçlusu olarak bilinen Justin Bourque 2014 yılında 3 askeri işkence ederek öldürdüğü ve 2 kişiyi yaraladığı için hiç af hakkı olmaksızın 5 kez ağırlaştırılmış 75 yıl cezaya çarptırılmıştı. Katil sonrasında 5 kişinin ölümünden daha suçlu bulununca cezası müebbete çevrildi.

11. Charles Scott Robinson

11. Charles Scott Robinson

Amerika'da şimdiye kadar en uzun cezayı alan kişi olan Robinson, 1994 yılında 6 çocuğun cinsel istismarından suçlanmış ve toplamda 30 bin yıl cezaya çarptırılmıştı. Jüri her bir çocuk için 5 bin yıl cezyaya çarptırılmasını uygun gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Allan Wayne Mclaurin ve Darron Bennalford Anderson

10. Allan Wayne Mclaurin ve Darron Bennalford Anderson

1993 yılında tecavüz, taciz, hırsızlık ve adam kaçırma suçlarından dolayı 6 bin yıldan fazla ceza almışlardı. Bu ceza sonrasında 11 bine çıkarılmış ve yine yeterli bulunamayarak 21 bine yükseltilmişti.

9. Rene Lopez

9. Rene Lopez

Arkadaşlarından biri kızına cinsel istismarda bulunduktan sonra onu korumak yerine kendi kızına tecavüz ettiği için bin 503 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

8. Dudley Wayne Kyzer

8. Dudley Wayne Kyzer

1976 yılında Halloween zamanında kendi annesini, karısını ve tesadüfen orada bulıunan bir üniversite öğrencisini öldürme suçundan yargılanarak 2 kez ağırlaştırılmış 10 bin yıl hapis cezası aldı. Şimdiye dek 10 kez af talebinde bulundu ve hepsi reddedildi.

7. Feanyichi Ezekwesi Uvukansi

7. Feanyichi Ezekwesi Uvukansi

Rapçi Trae tha Truth da dahil olmak üzere 3 kişinin ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan Houston Gece Kulübü'nün önündeki silahlı saldırıdan suçlu bulundu. 2012 yılında 7 bin yıl hapis cezasına çarptırıldı.

6. Martin Bryant

6. Martin Bryant

Martin Bryant 1996 yılında Avusturalya'da Port Artur katliamını yaparak 35 kişiyi topluca öldürmüş ve 23 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Cezası 35 kez ağırlaştırılmış bin 35 yıl hapisti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. James Eagan Holmes

5. James Eagan Holmes

2012 yılında bir sinema salonunda çıkardığı yangınla yakalanmış ve o zamana dek işlediği suçlara dair hiçbir kanıt olmaması ile dikkat çekmişti. 24 kişinin cinayeti ile yargılandı ve ruhsal sağlığının bozuk olduğu gerekçesiyle tartışmalara yol açan 42 duruşmadan sonra 140 kez saldırıya teşebbüs ettiği ve evinde patlayıcılar bulunduğu için 12 kez ağırlaştırılmış 3 bin 318 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4. Darrell Brooks

4. Darrell Brooks

Wisconsin, Waukesha'daki bir Noel geçit töreninde kasten uluslararası suç işlemek, 70 farklı suçtan suçlu bulunmak ve kasten adam öldürme suçlarından yargılandıktan sonra 6 kişinin ölümünden suçlu bulundu. 2022 yılında, 6 kez ağırlaştırılmış bin 67,5 yıl müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

3. Billy Joe Godfrey

3. Billy Joe Godfrey

2015 yılında 35 cebri tecavüzden sorumlu bulunmuştu. 1990'lı yıllarda suçları işlemiş olmasına rağmen kurbanlar reşit olana dek dava sürdü. Kubanları arasında kendi üvey oğlu da vardı. 35 kişi için, 35 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

2. Bobbie Joe Long

2. Bobbie Joe Long

Bobbie Joe Long satılık ilanı olan evlere gizlice girerek yalnız bulduğu her kadına tecavüz etmiş seri tecavüzcü olarak biliniyor. Tecavüz suçlarının ardından cinayetler de işlemişti. Seks işçilerini zorla arabasına sokup tecavüz ettikten sonra boğarak onları öldürmüştü. 50'den fazla kadına tecavüz etmesi ile yargılanarak 26 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

1. David Hall

1. David Hall

55 çocuğun istismarı ve çocuk pornosu satışından yargılanan David Hall, her bir kurban için 15 kez olmak üzere toplamda 825 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılarak şimdiye kadar alınmış en büyük cezaya sahip.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
4
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
darria

Bizdeki bunlara benzer ruh hastaları da en az cezalarla hemen halkın arasına salınıyor, birçoğu kendilerine "İyi yapmışsın, helal olsun." madalyası verilirce... Devamını Gör

Aslaytoran

Emsal teşkil etmesini dilerim.....

Yusuf demirhan

Bişey dicem niye binin üstünde hapis cezaları varki bin yıl yaşıyan yok zamanımızda direk müebbet verse daha iyi olur 40 bin yıl hapis cezası komik geliyor o... Devamını Gör

ömer

Kral psikolojik bişey sembol gibi mesela iki kez ağırtlaştırılmış müebbet vermek yada ağırlaştırılmış müebbet verip üstüne 500-1000 yıl vermek hani olayın ma... Devamını Gör