Görüş Bildir
Haberler
400 Milyon Dolarlık Sevgi: Katar Şeyhi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a VIP Uçağını Hediye Etti!

400 Milyon Dolarlık Sevgi: Katar Şeyhi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a VIP Uçağını Hediye Etti!

Batuhan
13.09.2018 - 14:13 Son Güncelleme: 13.09.2018 - 16:03

Katar Emirliği’ne ait Boeing 747-8 tipi bir özel uçağın, Katar Şeyhi el Sani’nin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kokpit.aero'nun haberine göre, Katar Emirliği’ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak, dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katıldı. VQ-BSK tescilli uçağı, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ve  Türkiye’ye olan güveni nedeniyle bu uçağı hediye ettiği öğrenildi.

2012 model

2012 model

Boeing imalat hattından özel jet standartlarında imal edilen uçak, 2012’de ilk defa fabrikanın apronunda görüntülendiğinde ‘Bu uçak kimin’ soruları ortaya atılmıştı. Uçak daha sonra Seattle yakınlarındaki Everett Fabrikası’ndan San Antonio’ya gitti. Burada ‘Very VIP’ olarak adlandırılan standartlarda kabini özel jet haline getirildi. Uçak 2015’te Katar Emirliği’ne teslim edildi.

Koltuk kapasitesi 76

Koltuk kapasitesi 76

Normalde üç sınıflı 400 yolcu kapasiteli uçak özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor. Ayrıca 18 kişilik uçuş ekibi de bu uçakta görev yapıyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri bulunan uçak üç yıllık hizmet süresinde 436 saat uçtuğu, toplam 200 iniş kalkış yaptı.

Satışa çıkmıştı

Satışa çıkmıştı

Uçağın satış kararından sonra bazı ülkelerin ilgilendiği öğrenildi. 400 milyon dolar fiyatla ikinci el pazara çıkan uçağa Cumurbaşkanı Erdoğan ilgi gösterdi. Katar Şeyhi bu talep üzerine uçağı hediye etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pilotlar 777 filosundan

Pilotlar 777 filosundan

Geçtiğimiz ay THY, bu uçakta görev yapacak pilotları belirledi. Ekip benzer kokpite sahip olmaları nedeniyle 777 filosundan seçildi. Simülatör ve yer eğitimlerini tamamlayan pilotlar yurda döndü.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi

Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi

Katar’dan önce inceleme için Basel’deki AMAC Aerospace tesislerine getirilen uçak dün gece İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçtu. Boeing 747-8’in boyama ve modifikasyon işlemlerinin HABOM tesislerinde yapılacağı öğrenildi.

Olayı ilk olarak gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer Twitter hesabından bazı açıklamalar yaptı 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan da verilen bu 'hediye' sonrası farklı yorumlar geldi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
667
619
112
70
63
46
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Siyasal İslam tam olarak budur. Sizi besmele çekerek Allah diyerek her gün s..erler, 3 kuruş paraya muhtaç ederler, kendileri her boku her haramı günahı yerl... Devamını Gör

Arda Tekin

küçükken bende pahalı birşey aldığımda babamlar kızmasın diye hediye derdim ;)

Erdinç Gürel

aKarada, havada, suda.. her yerde sarayda olmak istiyor adam, ülkesi batarken oh ne güzel. AK çomarların da ağzı kokuyor ŞOK'larda BİM'lerde 3 kuruşa. Gerçek... Devamını Gör

Emre.

Voooooov haram broooo ..