Görüş Bildir
Haberler
4 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

4 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
04.12.2020 - 11:14

Dün açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamlarından sonra hafif bir yükselişe geçen altın fiyatları, bugün sabah saatlerinde de yükselişini sürdürdü. Güncel altın fiyatları verileri ons altındaki yükselişle birlikte yenilenmeye devam ediyor. Bin 900 dolar seviyelerinden bin 850 dolarlara gerileyen ons altın, ardından bin 800 dolara kadar çekilmişti. Bugünse ons altın bin 1.840 dolardan işleme alınıyor. Gram ve çeyrek altının fiyatları ise merak konusu. İşte 4 Aralık altın fiyatları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Dün açıklanan Kasım ayı enflasyon verilerinin ardından kurlarda yükseliş kaydedildi. Bu yükselişten sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yapmış olduğu açıklamayla birlikte dolar düşüşe geçti. Altın fiyatları ise hala dalgalanmaya devam ediyor. Doların ne olacağı merak edildiği gibi kurlara paralellik gösteren altın fiyatları da merak konusu. 

 Ekonomi grafiklerinde işlemini sürdüren altın fiyatlarına göre altın alım ve satımı yapacak olanlar uzmanların yorumlarını mercek altına alıyor. Yeni yıla yaklaşırken altın fiyatları ne olacak vatandaşlar yakından takip ediyor.

  İşte 4 Aralık altın fiyatları...

Gram altın: 461 Lira

Çeyrek altın: 749 Lira

Cumhuriyet altını: 2.998 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.841 Lira

Piyasaların Gözü Vaka Sayıları ve Aşı Haberlerinde.

Piyasaların Gözü Vaka Sayıları ve Aşı Haberlerinde.

Hem dünyada hem de yurt içinde pandemi döneminde reel faiz getirisinin negatife dönmesi ve bol likiditenin etkisiyle risk seven yatırımcı borsaları tercih ederken, riskten kaçan yatırımcı altın talep etti. 2020 yılının son çeyreğine girilirken piyasalar, Kovid-19 vaka sayılarındaki artışlara ve aşı konusundaki olumlu haber akışına kilitlendi. Yatırımcılar 2021 yılında portföylerini nasıl oluşturacağı konusunda araştırmalarını sıklaştırdı.

Kurlar ise Lütfi Elvan'ın Yaptığı Açıklamayla Şekilleniyor.

Kurlar ise Lütfi Elvan'ın Yaptığı Açıklamayla Şekilleniyor.

Tüketici enflasyonu kasım ayında TL’deki değer kaybının birikimli etkileri ile gıda ve ulaştırma kalemleri öncülüğünde aylık yüzde 2.3, yıllık yüzde 14.03 ile beklentilerin oldukça üzerinde artış gösterdi.

Dolar/TL beklentilerin üzerindeki enflasyon verisi sonrası 7.8560 seviyesinden 7.9195’e kadar yükseldi. Elvan’ın ‘fiyat istikrarı için, para ve maliye politikasının eşgüdümle’ kullanılacağı açıklaması sonrası ise veri öncesi seviyelerin de altına geriledi. Kur 7.80 ile günün en düşük seviyelerine geriledi. TL’nin enflasyon verisi sonrası gelişmekte olan para birimleri arsında dolar karşısındaki günlük en kötü performansı da en iyi performansa döndü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın