Görüş Bildir
Haberler
3 Günde vajinismus tedavisi mümkün!

3 Günde vajinismus tedavisi mümkün!

3 Günde vajinismus tedavisi mümkün!

Vajinismus, ülkemizdeki en büyük cinsel sorunların başında yer alıyor. Pek çok kadın aylarca, hatta uzun yıllar süren evliliklerine rağmen yaşadıkları ilk gece korkusundan dolayı eşleriyle cinsel ilişkiyi yaşayamamaktan ötürü halen “bakire”

Sorunu yaşayan çiftlerin çoğu bu özel problemini en yakınlarıyla dahi paylaşamıyor. Ancak vajinismus sorunu, doğru tedavi teknikleri sayesinde, günümüzde 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde ve kalıcı şekilde çözümlenebiliyor.

Konu ile ilgili olarak HERA - Vajinismus Tedavi, Eğitim, Araştırma Derneği Başkanı ve Avrupa Board Sertifikalı Cinsel Terapist Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ ile vajinismus hastalığı üzerine konuştuk.  

Vajinismus evliliğinizi bitirebilir!

Eserdağ, Vajinismus hastalığının; cinsel ilişki sırasında, kadının kendi kontrolü dışında vajinanın alt kısmındaki kasların kasılması sonucunda cinsel birleşmenin hiç gerçekleşememesi veya oldukça zor-ağrılı gerçekleşmesi şeklinde görüldüğünü ifade ediyor. Vajinismus probleminin, ‘ilk gece korkusu’ veya ‘cinsel ilişki korkusu’ olarak da bilindiğini söylüyor.

Cinsel ilişki sırasında refleks şekilde gerçekleşen kas kasılmalarının, vajina haricinde kalça, bel, karın, sırt ve hatta ayak parmaklarına kadar yaygın bir şekilde görülebileceğini de belirtiyor. Eserdağ, tüm bu kasılmaların sebebinin “vücudun kendisini koruma” içgüdüsüne bağlı olduğunu, bilinçdışında geçmişten gelen cinsel ilişki ile ilgili yerleşmiş bazı negatif düşüncelere bağlı olduğunu ve bu yüzden kadının ilişki sırasında eşine izin veremediğini ifade ediyor. Eşini seven ve isteyerek evlenen kadının eşiyle sevişme sırasında haz da aldığını, ancak birleşme anı geldiğinde derin korku içinde kasıldığını belirten Eserdağ, vajinismusun zaman içinde çiftlerin tüm hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini, hatta evlilikleri bitirme noktasına getirebildiğini  belirtiyor.

Türkiye vajinismus konusunda Avrupa’da ilk adreslerden

Cinsel Terapist ve Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, son 14 yılda Hera Klinik’e başvuran ve tedavi olan 4000’den fazla vajinismus hastasının olduğunu ifade ediyor. Eserdağ, vajinismus hastalığının en sık nedenleri arasında cinsellikle ilgili bilgi eksiklikleri olduğunu ve doğuştan gelen kızlık zarı ile ilgili anormalliklerin de cinsel ilişkiye girememe nedeni olabileceğini söylüyor. Sorunun kesin teşhisi için öncelikle bir jinekolog muayenesinin şart olduğunu anlatan Eserdağ, özellikle son yıllarda, yurt dışında yaşayan pek çok yurttaşımızın çözüm için Türkiye’deki kliniklere başvurduğunu belirtiyor.  

Tedavi için Türkiye neden tercih sebebi?

Yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın ülkemizi tercih etmelerini iki ana nedenle ilişkilendiren Eserdağ; birincisinin, ülkemizde bu sorunun Avrupa ülkelerine göre çok daha sık görüldüğünü ve buna bağlı olarak hekimlerimizin bu konudaki tecrübelerinin daha fazla olduğunu, İkincisinin ise kültür farkına bağlı olarak terapist – hasta ilişkisinin tam olarak kurulamamasına bağlıyor.

Kesin tedavisi mümkün!

Vajinismusun doğru tedavi yaklaşımları ile günümüzde 3-4 gün gibi kısa bir sürede ve % 100 çözüme kavuşan bir cinsel problem olduğunu belirten Eserdağ, hastalığın çözümünde sistematik duyarsızlaştırma tekniği ile uygulanan bilişsel - davranışsal tedavi yaklaşımların ve hipnoz tedavilerinin önemine değinirken, nadiren de olsa bazı özel durumlarda basit cerrahi işlemlerin de yapılabileceğini sözlerine ekliyor.

Bilişsel yaklaşımlar arasında; hastanın genital organları hakkında bilgilendirilmesi, vajina ve klitorisi ile barıştırılması ve cinsellik ile ilgili açıklayıcı bilgilerin verilmesi gerektiğini anlatan Eserdağ, davranışsal terapiler arasında ise vajinal kasları kullanmayı öğreten, herkesin yapabileceği basit egzersizlerin yer aldığını hatırlatıyor. Gerektiğinde, erkek eşlerdeki erken boşalma ve sertleşme problemleri gibi sorunların tedavi edilmesi gerektiğini de kaydediyor.

Ortalama 3 gün içinde kalıcı sonuca ulaşılabilir!

Dr. Süleyman Eserdağ tedaviler ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Öncelikle çok kısa süren basit bir jinekolojik değerlendirmeden geçirilen hastalarımız hem hastalığın derecesi hem de altta yatan anatomik engeller açısından incelenir. Daha sonrasında da çift için en uygun şekilde bir tedavi programına başlarız. Tarafımızca yapılan tedavilerde hastalarımız için parmak egzersizleri yer almaz. Genelde her gün üst üste ve günde ortalama 1.5-2 saat süren yoğunlaştırılmış bir tedavi programıyla ortalama 1 ile 4 gün arasında mutlu sona ulaşmaktayız. Davranışsal tedavilerin en güzel taraflarından birisi de sonuçların ömür boyu kalıcı olmasıdır”.

“Vajinismus bir kader değildir” diyen Eserdağ, günümüzde uygulanan bilimsel tedavi teknikleri sayesinde 3 gün gibi bir sürede çözüme ulaşılabileceğini, bunun için çiftlerin zaman kaybetmeden profesyonel destek almalarının önemini vurguluyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın