Görüş Bildir
Haberler
25 Yaşına Gelmeden Önce Mutlaka Bırakmanız Gereken 20 Nahoş Alışkanlık

etiket 25 Yaşına Gelmeden Önce Mutlaka Bırakmanız Gereken 20 Nahoş Alışkanlık

Vakur Barut
27.10.2017 - 14:17

İsteseniz de istemeseniz de yaşlanıyoruz. Dünya dönüyor, savaşlar sürüyor, teknoloji ilerliyor. Hayatın ne kadar kısa olduğunu anlamaya başladığımız 20’li yaşların sonlarına doğru yavaş yavaş tüm taşlar yerlerine oturur ve neyi ne zaman istediğimiz de netleşir. Taşların yerine oturması adına tüm bu süreci kolaylaştırabilmek tamamen sizin elinizde. Bunu başarmak için işe şu 20 alışkanlığı bırakarak başlayabilirsiniz.

Ha bırakmazsanız ne olur? Valla onu biz bilemeyiz yaşayıp görmesi bedava.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. FOMO (Fırsatı kaçırma korkusu)

İnternetin ve dolayısıyla sosyal medyanın hayatımızın içerisine bu kadar girmesinin bir sonucu bu. Şunu ne kadar Çabuk kabul ederseniz işiniz o kadar kolay olur: Her an her şeye yetişemezsin, yetişemeyeceksin. Hızır bile olsan illa ki kaçıracağın etkinlikler, haberler olacak. Şu mükemmeliyetçiliği bir bırak ve neyi yakalayabiliyorsan onunla yetinmeye bak. Instagram’da, Twitter’da gördüğün, arkadaşlarının gideceğini söylediği her şeye gidebilmen olası değil, kabul et artık.

2. Çamaşır suyu kullanmak.

'Oha, bunun ne alakası var şimdi?' diye düşünebilirsin, düşün sorun değil, ama gözünden sakındığın o caaanım elbiseye illa ki evde ya da bir yerde çamaşır suyu bulaştıracaksın. Bizimkisi sadece küçük bir öneri, o yüzden birinden birini seç ve yoluna devam et. Fazla sorgulamak her zaman iyi değildir.

3. Cüzdanda sadece 10 TL taşımak.

Hepimiz yaptık, “yeaaa ne gerek var para çekerim.” Dedik. Ama öyle değil, gün gelir acil bir iş çıkar affedersin g*t gibi kalırsın ortada. Cüzdanın kenarında köşesinde acil durum parası illa ki bulunsun. Bunun için 10 TL yeter diye düşünüyorsanız sizin pahalılıktan haberiniz yok herhalde, Beşiktaş’ta bir çay bir simit içip eve otobüsle döneyim desen 15 TL harcaman gerekiyor farkındasın değil mi? Ha sen küçük yerde yaşıyorsan bilemeyiz, 10 TL ile devam o zaman ta ki ATM bozuk olup da ve yürüyerek dönmek zorunda kalana dek.

4. Başkalarının fikirlerini kafaya takmak.

Arkadaş hala mı bununla uğraşanlar var? Yıl olmuş 2017 hala ay bana Gülce ne der? Ay Berna bunu beğenmedi gidip değişçem, Fikri bu markayı alma dedi onun dediğinden alıcam... Sal biraz, yaşa şu hayatı yahu.

5. “Canım çok meşgulüm sonra yapalım o görüşmeyi” modundan çıkamamak.

Neyin meşgalesi bu 25 yaşında allasen. Tamam çalışıyorsun ediyorsun belki ama sürekli mi? Bu da mı gol değil? İş çıkışı bir kahve içiver canım nedir yani?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elden ayaktan kesilene kadar alışveriş yapmak.

Babanın kredi kartı yok artık cicim. İhtiyacın kadarını al, sonra dolapta yer kalmadı, kredi kartının ekstresi başımı döndürdü diye de gelip ağlama bana. Anlık kontrol kayıpları yaşanmasın.

7. Çamaşırları bekletmek.

Küçük gibi görünen, önemsiz bir ayrıntı gibi duran bir madde değil mi? Ama sinek de küçük unutma. Yıka gitsin ya şunları, biriktir biriktir nereye kadar taso mu bu? Bir hafta sonu saatlerce uğraşacağına üçer beşer kısa programa at bitsin gitsin.

8. Hiç giymeyeceğin ama “Ya şuna bakar mısııııın?!” diye aldığın kıyafetler.

E noldu şimdi? Hepsi için ikinci el kıyafet sitelerinde sayfa açarken harcadığın efora değdi mi?

9. Hafta sonunu tıka basa doldurmak.

O vücudun biraz dinlenmeye ihtiyacı var. 'Cuma akşamı Burcularla kopup, cumartesi şok bir bıranç, sonra bizim çocuklarla da bir Xuma Biyç yaparız. Akşama da zaten oradayız.' Bu değirmenin suyu nereden geliyor derler adama! Demeseler de biz diyoruz, n’apıyorsun sen kuzum?

10. Düşünmeden hareket etmek.

Bunun için bakınız bilumum kişisel gelişim kitapları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çöpü çıkarmayı unutmak.

Allah’ım o nasıl bir kokudur öyle? Sonra bir de onu çöpten alıp çöp arabasına koyan adamı düşün. Onun günahı neydi şimdi?

12. Sporu ve egzersizi boşlamak.

Ya şimdi ona vakit yok. Çok da şe yapma. İllaki günün birinde başlayıp o sixpack’leri konduracaksın karnına.

13. GIYBET!

Ülkenin en büyük sorunu budur. Daha ötesi yok. Derhal bırakmalısın.

14. Sonunu bile bile eski sevgilini affetmek.

O an yalnız hissettin, birlikte olmak istedin tamam. Ama sonuç yine hüsran olacak.

15. Hayaller vs. Hayatlar karşılaştırması yapmak.

Sen korneanı satsan da #RichKidsOfTurkey paylaşımı yapamazsın çok da uğraşma. Zenginin malı bak yine kimin çenesini yoruyor? Elindekilerle yetinmeyi öğren ve küçük şeylerle mutlu olmaya alış. Dev bir yatın yoksa ne olmuş yani?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Duygusal boşluğu doldurmak adına biriyle çıkmak.

Eğer hakkaten sevmiyorsan neden bu uğraş? İkiniz de sahte sahte canım cicim yapıp birbirinizi içten içe yemekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

17. Hafta içi partilemek.

Sabah servisi beklemez ama bak. Sonra 'Iıı şey ya sular kesildi, duş alamadım, geç çıktım' gibi yalanlar sallarsın insan kaynaklarına.

18. Her hafta sonu deliler gibi içmek.

Tamam takılalım, gülelim edelim yeni insanlar tanıyalım. Ama her hafta sonu da bu olmaz. İki haftada bir yap şunu. O arada da bak çamaşırlar dağ gibi olmuş onları hallet. Çok istiyorsan da çağır 1-2 arkadaşını film izleyiver.

19. Geciken ödemeler.

Artık bir ajanda almanın vakti geldi. Küçük notlar oluştur ve onları günü gününe takip et. Yoksa ipin ucu kaçıyor, ne fatura ne de kira gününde yatıyor.

20. Kendini yaşamdan çekmek.

Tüm bu yazılanlar sanki inzivaya çekil kimseyle görüşme robot yaşamı sürdür gibi görünse de aslında değil. Hedeflerinden asla şaşma, ne gerekiyorsa onu yap. Sırf para getiriyor diye sevmediğin işte çalışmak zorunda değilsin. Bu hayata bir kere geliyoruz, ne gerekiyorsa onu yapıp tadını çıkarmaya bakmamız gerek!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
72
44
22
19
17
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın