Görüş Bildir
Haberler
25 Kasım Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

25 Kasım Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
25.11.2020 - 10:35

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda faiz kararları geçen hafta açıklanmıştı. Açıklamanın ardından güncel kurlarda düşüş yaşanırken altın fiyatlarında da bir düşüş gözlemlenmişti. Haftanın ilk günlerinde sakin bir seyir izleyen altın fiyatları gece saatlerinde dolar kurunun yükselmesiyle birlikte dalgalanma yaşadı. Aynı zamanda Kovid-19 aşı haberlerinin de etkileri altın fiyatlarında etkisi olacak mı merak ediliyor. İşte 25 Kasım altın fiyatları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı toplantısı ve aşı haberlerinden dolayı altın fiyatları hareketlenmeye devam ediyor. İç piyasada doların düşüşe geçmesi ile gerileyen altın fiyatları, Kovid-19 virüsüne karşı yüzde 90 etkili olan aşı haberleriyle ons tarafında da düşmüştü. Gece saatlerinde ise dolar kurunun 8 seviyelerine çıkması Kapalıçarşı'yı da etkileyecek mi merak ediliyor. İşte 25 Kasım altın fiyatları...

Gram altın: 461 Lira

Çeyrek altın: 751 Lira

Cumhuriyet altını: 3.004 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.805 Lira

Kovid-19 vakalarındaki artış trendine karşın aşılara ilişkin olumlu haberlerin küresel piyasaları desteklediği görülmekte. İç piyasada ABD ile seçim sonrası ilişkiler ve AB ile artan gerilimin nasıl şekilleneceği ile siyasi gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Diğer yandan Biden’ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak Fed eski Başkanı Yellen’ı düşündüğü kulislerde dolaşan söylentiler arasında yer alıyor. Piyasalar Yellen’ın gelebileceği ihtimalini bile pozitif karşılıyor. Tüm bunlar ışığında oluşan iyimser hava aşağı yönlü hareketleri tetikliyor. Öyle ki hafta başından bu güne baktığımızda ons altında yaklaşık olarak %4 dolaylarında değer kayıpları yaşandığı görülüyor.

Kovid-19 Aşı Haberleri Güncel Kur Dalgalanmalarında Oldukça Etkili.

Kovid-19 Aşı Haberleri Güncel Kur Dalgalanmalarında Oldukça Etkili.

Son günlerde aşı çalışmalarına yönelik gelen iyimser haber akışları ve yatırımcıların altın destekli borsa yatırım fonlarından çıkıp daha riskli varlıklara taleplerini artırması ile altın fiyatlarında aşağı yönlü baskılar oluştuğu söyleniliyor.

Teknik açıdan bakıldığında ise önemli bir destek noktası olan 1850 doların altına inilmesi ile birlikte altın üzerindeki baskının artması fiyatların hızlı bir şekilde 1820 doların da altını test etmesine neden oldu.

Hızlı geri çekilme teknik açıdan tepki potansiyeli yaratsa da mevcut göstergeler eşliğinde fiyatların 1800 doların da altına inme ihtimalinin devam ettiğini düşünüyoruz.” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın