Görüş Bildir
Haberler
21 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

21 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
21.12.2020 - 11:22

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor.  Hafta sonuna kıyasla güne hareketli başlayan altın fiyatlarının gün içinde yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Altının gram fiyatı dolar kurundaki düşüş kaynaklı gerileme yaşadı. Diğer yandan ise dünya genelinde son dönemin gözde yatırım aracı haline gelen altın düşüş döneminde vatandaşların ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Londra'da ise karantina seviyesinin dörde çıkarılması, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeler İngiltere'den uçuşları durdururken AB de olağanüstü toplanacak. Kovid-19 mutasyonu ve alınan kararlar dövizleri nasıl etkileyecek ilerleyen günlerde belli olacak. Bu gelişmelerden sonra altın fiyatlarındaki durum ne olacak merak konusu. 21 Aralık altın fiyatlarındaki son durum ne işte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

İngiltere'nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan Kovid-19 dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken gram altın yeni haftaya korona virüsteki mutasyon endişesi nedeniyle yükselişle başladı.

Yatırımcısının güvenli limanı olarak görülen altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde de ilgiyle takip ediliyor. Altının ons fiyatının geçtiğimiz haftalarda oldukça hareketlenmişti. Altın fiyatları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısından dolayı fiyatlarını güncelledi. Güne yükselişle başlayan altın fiyatlarında son duruma baktığımızda; bin 900 dolar seviyelerinden bin 850 dolarlara gerileyen ons altın, ardından bin 800 dolara kadar çekilmişti. Bugün ons altın bin 1.897 dolardan işleme alınıyor. Tüm bu gelişmeler ve haberlerden sonra altın fiyatlarındaki son durum ne ? İşte 21 Aralık saat 11 itibariyle güncel altın fiyatları...

Gram altın: 470 Lira

Çeyrek altın: 762 Lira

Cumhuriyet altını: 3.044 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.894 Lira

Londra'da karantina seviyesinin dörde çıkarılması, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeler İngiltere'den uçuşları durdururken AB de olağanüstü toplanacak. İngiltere'ye bazı ülkelerin uçuş yasağı uygulamaya başlaması, AB'nin olağanüstü toplanacak olması ve ekonomilerde yeniden kapanma korkusuyla küresel risk iştahı düşerken dolar ve altın fiyatları yükseldi. 

Ekonomilerde yeniden kapanma ihtimalinin belirmesi nedeniyle piyasalarda risk iştahı düşerken geçen hafta Fed toplantısının ardından 90 puanın altına inerek 2018'den bu yana en düşük seviyesine ulaşan dolar endeksi yeni haftaya 90.45'e kadar yükseldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın