Görüş Bildir
Haberler
LGS
2022 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Liselere Geçiş Sistemi Oturumu Hakkında Bilgiler...

2022 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Liselere Geçiş Sistemi Oturumu Hakkında Bilgiler...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gelecek yılki Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilecek yerleştirmelere ilişkin sürecin ne zaman başlayacağı, 2021-2022 eğitim döneminde sekizinci sınıfa başlayan öğrenciler ve aileleri tarafından merak ediliyor. Peki 2022 LGS ne zaman yapılacak? Liselere Geçiş Sistemi Oturumu hakkında bilgiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın; 2022 yılında hangi tarihte düzenleneceği, söz konusu sınava katılım sağlayacak yüz binlerce öğrencinin yanı sıra veliler tarafından da merak ediliyor. Stresli bir sürecin içerisinde giren sekizinci sınıf öğrencileri sık sık sınav tarihlerini araştırıyor.

2022 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2022 LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2021 LGS sınavına ilişkin net bir tarih henüz yok. Ancak geçtiğimiz yıllar baz alındığında, Mayıs ayının son haftası veya Haziran ayının ilk haftası sınavın uygulanabileceği tahmin ediliyor. Konuya ilişkin MEB'ten net bir açıklama geldiği takdirde haberimizde yer vereceğiz.

Sınavda Başarılı Olmanın Püf Noktaları

Sınavda Başarılı Olmanın Püf Noktaları
  • Yanlış cevaplar bu kez doğru cevaplarınızı etkileyecek. Üç yanlış yapmak bir doğrunuzun azalmasına yol açacak. Bu nedenle cevabından emin olmadığınız şıklarını eleyemediğiniz hiçbir soruya cevap vermeyin. Ancak şıkları ikiye düşürmüşseniz, “ya şudur ya da o değilse budur” diyebileceğiniz soru varsa ona mutlaka bir cevap verin ve o aklınıza gelen ilk cevap olsun.

  • İki sınav arasındaki boş zaman dilimini, sınavda çıkan soru ve konuları tartışarak geçirmeyin. Sınav ve sorular dışında kafanızın dağılması için yöntemler uygulayabilirsiniz mesela küçük şeyler atıştırabilirsiniz, okul bahçesinde, açık havada bu zamanı geçirebilirsiniz.

  • Arada bir zamanı kontrol etmeniz gerekiyor. Soru cevaplandırma hızınızı ayarlamanız açısından zaman kontrollü ilerlemek çok doğru bir sınav stratejisidir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın