Görüş Bildir
Haberler
2022 Grammy Ödüllerinin "En İyi Yeni Sanatçı" Kategorisinin Adaylarını Tanıyoruz!

etiket 2022 Grammy Ödüllerinin "En İyi Yeni Sanatçı" Kategorisinin Adaylarını Tanıyoruz!

Laurie Strode
07.01.2022 - 14:00

Kasım ayında adaylarının açıklayan Grammy komitesi bu yılın ödüllerini 31 Ocak 2022'de gerçekleşecek törenle dağıtacak. Özellikle ana kategorilerindeki ödüller her sene sabırsızlıkla ve merakla bekleniyor. Grammy'de en dikkat çekici kategorilerden olan 'En İyi Yeni Sanatçı' kategorisi de yılın en belirleyici müzik olaylarından. Bu yılki adaylıklar da oldukça sıkı. Hadi gelin hep birlikte bu adayları tanıyalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arooj Aftab

1. Arooj Aftab

Pakistan kökenli Suudi Arabistan doğumlu ve şimdilerin Brooklynlisi müzisyen Arooj Aftab, Berklee Müzik Okulu'nda eğitim aldı. Müzik yapmayı öncelikle kendi kendine öğrendi. Gitar çalmaya eğitim almadan başladı. Pakistan'da internet üzerinden ünlenen ilk müzisyenlerden biri oldu. Genç müzisyen kendi imkanlarıyla 2014'te Bird Under Water adını verdiği bir albüm kaydetti. Daha bu albümle başarı merdivenlerini hızla tırmandı Aftab. NPR'ın 21. Yüzyılın Kadınlarından En İyi 200 Şarkı listesinde yer edindi. İkinci albümü 2018'de Siren Islands adıyla yayımlayan Arooj Aftab, 2021'in Nisan ayında Vulture Prince adını verdiği üçüncü albümüyle karşıladı müzik severleri. İnsanlar, ilişkiler, kayıplar ve anılar hakkında hikâyeler anlattığı bu albümünü genç yaşta kaybettiği erkek kardeşi Maher'e adadı. NPR, Pitchfork, New York Times gibi birçok önemli platformdan övgüler alan bu albümle başarılı müzisyen neo-sufi ve minimalist sounduyla Grammy'nin gözünden de kaçmadı. Hem En İyi Yeni Sanatçı dalında hem de albümün ilk single çalışması olan ve Barack Obama'nın da 2021 yaz hitleri şarkı listesinde yer alarak popülerleşmesine vesile olduğu 'Mohabbat' adlı şarkısıyla 'En İyi Global Müzik Performansı' kategorilerinde adaylık edindi.

Mohabbat'e kulak verelim... 👇

2. Jimmie Allen

2. Jimmie Allen

Amerikalı country müzisyeni Jimmie Allen, ilk albümünü 2018 yılında Mercury Lane adıyla çıkardı. Albümden önce yayımladığı ilk single çalışması olan 'Best Shot' ile çok kısa sürede büyük başarı yakaladı, şarkı birçok müzik listelerinde önemli sıralara oturdu. Özellikle country müzik cephesinde şarkı ve daha sonrasında gelen albüm sevgiyle kucaklandı. 2020'nin yaz aylarında Bettie James adında bir EP çıkaran Allen, bu albümün bu yıl içerisinde Gold Edition versiyonunu yayımladı. Geçtiğimiz Kasım ayında CMA Ödüllerinde Yılın Yeni Sanatçısı ödülünü kazandı ve ardından Grammy'de En İyi Yeni Sanatçı kategorisine aday gösterildi.

Mercury Lane'nin ikinci single çalışması Make Me Want To 👇

3. Baby Keem

3. Baby Keem

Baby Keem sahne adıyla müzik hayatına giren Hykeem Jamaal Carter Jr. 2000 doğumlu tazecik müzisyenlerimizden. Kendisi aynı zamanda Kendrick Lamar'ın da kuzeni. Kendrick Lamar, Kanye West ve Travis Scott gibi rapçilerle çalışma fırsatı bulan Baby Keem, kısa sürede adını duyurmayı başaran isimlerden oldu. Oct adını verdiği ilk EP çalışmasını 2017'de yayımlayan ve o zamandan beri single ve düetlerle karşımıza çıkan Baby Keem, ilk stüdyo albümü The Melodic Blue'yu geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çıkış albümünün en beğenilen parçalarından biri: First Order of Business 👇

4. FINNEAS

4. FINNEAS

Gerçek adıyla Finneas Baird O'Connell. Aslında kendisini tanımayanımız yok. Zira kendisi çoktandır bol bol Grammy'li. Kardeşi olan Billie Eilish'in müziğindeki dokunuşları, gerek söz yazarlığı gerek prodüktörlüğü sayesinde bugüne dek sekiz tane Grammy ödülü sahibi FINNEAS. Bir süredir de kendi müziğini üreten başarılı müzisyen halihazırda kanıtlamış olduğu müzikal başarısı ve zekasını bu kez bizzat kendisi anlatıyor. Önce 2019'da Blood Harmony adlı EP ile karşımıza çıkan FINNEAS, bu yıl Optimist adını verdiği ilk stüdyo albümüyle En İyi Yeni Sanatçı adaylığını almış oldu. Kendisinin aynı zamanda Billie Eilish'in son albümü ve Justin Bieber'ın son albümlerinin prodüktörlüğü vesilesiyle bu yılki Grammy'lerde birkaç adaylığı daha var!

Albümünün son single çalışması olan Only A Lifetime'ı şöyle bırakalım...👇

5. Glass Animals

5. Glass Animals

2010 yılında Oxford'da kurulan indie rock, saykodelik pop grubu Glass Animals; Dave Bayley, Joe Seaward, Ed Irwin-Singer ve Drew MacFarlane'den oluşuyor. Zaba adlı ilk stüdyo albümlerini 2014'te çıkaran grup ilk günden bu yana büyük ses getirdi. How to Be a Human Being adlı ikinci albümleriyle Mercury Ödülünün kısa listesinde yer aldılar. 2020'nin yaz aylarında üçüncü albümleri olan Dreamland ile okyanus ötesi başarı yakalayan grubun yolu nihayetinde Grammy ile kesişti.

Dreamland'den listeleri arşınlayan singleları: Heat Waves 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Japanese Breakfast

6. Japanese Breakfast

Japanese Breakfast, 2013 yılında Koreli-Amerikalı müzisyen Michelle Zauner öncülüğünde kurulan indie rock grubu. Zauner'in Rachel Gagliardi ile birlikte bir Tumblr blogu üzerinden Haziran ayı boyunca her gün bir şarkı kaydedip paylaştıkları bir projeden doğan bu grup 2016 yılında ilk stüdyo albümleri olan Psychopomp'u yayımladılar. 2017'de çıkan Soft Sounds from Another Planet adlı albümlerini ise bu yıl çıkardıkları üçüncü stüdyo albümleri olan Jubilee izledi. Jubilee, birçok müzik platformu tarafından 2021'in en iyi albümleri arasında gösterildi. Aynı zamanda bu albüm bu yılın Grammy Ödüllerinde En İyi Alternatif Müzik Albümü dalında adaylık alırken, grup da En İyi Yeni Sanatçı adaylığı elde etti.

Albümün ilk single'ı olan Be Sweet'i buradan dinleyebilirsiniz 👇

7. The Kid LAROI

7. The Kid LAROI

Gerçek adı Charlton Kenneth Jeffrey Howard olan 2003 doğumlu rapçi The Kid LAROI, Sydney doğumlu. Müzik yapmaya başladığında küçük çaplı lokal bir tanınırlıktan dünyaca ünlü bir müzisyene dönüşmesi aslında çok uzun sürmedi. 2020'de çıkardığı F*ck Love adlı ilk mixtape'i ile önce Avustralya'da üne kavuştu, ardından okyanus ötesinde. Billboard listelerinde önemli başarılar edinen Laroi, Miley Cyrus ve Justin Bieber ile yaptığı düetlerle büyük ses getirdi. Bu yılın Grammy'lerinde ise En İyi Yeni Sanatçı adaylığı elde etti.

VMA Ödüllerinde adaylık alan şarkısı Without You 👇

8. Arlo Parks

8. Arlo Parks

Gerçek adıyla Anaïs Oluwatoyin Estelle Marinho, 2000 doğumlu müzisyen ve şair. Londra doğumlu bu gneç müzisyen; indie pop, indie folk ve R&B tınılarıyla müziğin adeta yeni bir soluğu. 2021'in Ocak ayında yayımladığı ilk albümü Collapsed in Sunbeams ile müzik dünyasına muhteşem bir giriş yapan Parks, aynı zamanda bu yılın Mercury Ödülünün de sahibi. Grammy'lerde ise sadece En İyi Yeni Sanatçı adayı değil ayrıca bu albümüyle En İyi Alternatif Müzik Albümü kategorisinde de aday.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Albümün en iyi single çalışmalarından biri olan Hope... 👇

9. Olivia Rodrigo

9. Olivia Rodrigo

2003 doğumlu genç müzisyen Olivia Rodrigo, çıkış yaptığı ilk günden bu yana adından her dakika söz ettirmeyi başarmış isimlerden biri. Aslında Disney Channel oyuncusu olarak ünlenmiş olsa da Rodrigo'nun asıl tutkusu müzik. Bu tutkusunun peşinden giderek 2021'in ilk aylarında “Drivers License” adlı çıkış şarkısını yayımladı. Bu şarkı Spotify’da 100 milyon dinlenmeye en hızlı şekilde ulaşan şarkı oldu. Dünya çapında muazzam bir başarıya ulaşan genç müzisyen çok vakit kaybetmeden birkaç ay sonra çıkış albümü Sour'u yayımladı. Neticesinde de bu yılın Grammy Ödüllerinden tam yedi adaylık elde etti: En İyi Yeni Sanatçı, Yılın Albümü, Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı, En İyi Kısa Müzik Videosu, En İyi Pop Vokal Albümü, En İyi Pop Solo Performansı.

Rodrigo'nun Sour albümünde yer alan şarkılardan biri: Traitor 👇

10. Saweetie

10. Saweetie

1993 doğumlu Diamonté Quiava Valentin Harper, yani sahne adıyla Saweetie, 2012 yılında Instagram hesabı üzerinde kısa rap videoları paylaşarak müzik kariyerine adım attı esasında. 2017'de kendisine büyük bir başarı ve tanınırlık getiren şarkısı 'Icy Grl'ü çıkardı. 2018'de ise ilk EP'si High Maintenance'i yayımlayan Saweetie; Jhené Aiko, City Girls, Post Malone, DaBaby, Jack Harlow gibi isimlerle çalıştı. Özellikle 2022'de çıkması beklenen albümü Pretty Bitch Music'in üçüncü single çalışması olan Best Friend şarkısında kendisine Doja Cat eşlik etti. Büyük ses getiren bu single kendisine En İyi Rap Şarkısı dalında da Grammy adaylığı kazandırdı.

Saweetie'nin 2019 çıkışlı EP'si Icy'den: My Type 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki,bu yılın Grammy'lerinde "En İyi Yeni Sanatçı" kategorisinin adayları arasında sizin favoriniz kim? 🎉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
8
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın