Görüş Bildir
Haberler
2022'de Vizyona Girmesini Dört Gözle Beklediğimiz Bilim Kurgu ve Fantastik Türünde 11 Harika Yapım

2022'de Vizyona Girmesini Dört Gözle Beklediğimiz Bilim Kurgu ve Fantastik Türünde 11 Harika Yapım

Elif
02.01.2022 - 08:15

Son yıllarda popülerliği artmış olan bilim kurgu ve fantastik türündeki yapımları sevenlere müjde, 2022 yılında da bu türde birçok yapım vizyona girecek! Tüm dünyada dört gözle beklenen yıldızlarla dolu bu film ve dizileri sizler için derledik. İşte 2022'de heyecanla izlemeyi beklediğimiz yapımlar! 👇

Not: Film açıklamaları beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://newatlas.com/home-entertainme...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Moonfall (4 Şubat)

1. Moonfall (4 Şubat)

'Moonfall' filmi Ay'ın yörüngeden çıkıp dünyaya doğru yaklaşması karşısında insanların yaşadıklarını konu ediyor. Bilim kurgu türündeki filmin yönetmen koltuğunda 'The Day After Tomorrow' ve '2012'  gibi filmlerin ünlü yönetmeni Roland Emmerich oturuyor. Başrollerde ise Halle Berry ve Patrick Wilson bulunuyor.

2. 65 (29 Nisan)

2. 65 (29 Nisan)

Bilim kurgu türündeki filminin başrolünü Adam Driver üstleniyor. Hiç bilinmeyen gizemli bir gezegene kaza yaparak düşen ancak yalnız olmadığı fark eden bir astronotun hikayesini konu alan filmin senaryosunu Scott Beck ve Bryan Woods kaleme alıyor.

3. Distant (16 Eylül)

3. Distant (16 Eylül)

Bir asteroid araştırmacısı, araştırma yaptığı sırada bir gezgene çarpar. Bilmediği bu yerde yapayalnız olan araştırmacının oksijeni tükenmek üzeredir. Aynı yerde başka birisinin daha hayatta kalmayı başardığını öğrenen adam, bulunduğu yerden kurtulmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

4. Avatar 2 (16 Aralık)

4. Avatar 2 (16 Aralık)

'Avatar' serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. 

Avatar'da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora'da kendi ailelerini kurmuştur ancak evlerini terk etmek zorunda kalırlar. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora'nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar.

5. Obi-Wan Kenobi (Disney+)

5. Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Obi-Wan Kenobi ve Darth Vader, Disney Plus dizisi 'Obi-Wan Kenobi'de bir kez daha karşı karşıya geliyorlar! 12 Kasım'da Disney Plus etkinliği sırasında yayınlanan kamera arkası görüntülerinin arasındaki bir sahne Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) ve Darth Vader'ı (Hayden Christensen) bir ışın kılıcı savaşında mücadele ederken gösteriyor gibi görünüyor. Dizinin kesin yayın tarihi henüz belli değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wool (Apple TV+)

6. Wool (Apple TV+)

'Wool' dizisindeki Silo, dünyanın zehirli maddelerle bezenmiş atmosferinden insanları korumak için kurulmuş bir yeraltı yaşam alanıdır. Rebecca Ferguson'ın canlandıracağı Juliette, çalışkan bir mühendistir. Oyelowo, Silo'nun sakinlerini korumak amacıyla düzeni sağlamaya çalışan şerifi Holston'ı canlandırıyor. Rashida Jones, Holston'ın IT deparmanı üyesi eşi Allison'ı canlandırıyor. IT ekibinin başında ise Tim Robbins'in canlandıracağı karakter bulunuyor.

7. The Peripheral (Amazon Prime)

7. The Peripheral (Amazon Prime)

Willian Gibson’ın aynı isimli bilim kurgu romanından uyarlanan dizi Amerika kırsalındaki bir kasabada yaşayan Flynne Fisher’ın hayatını konu ediyor. İnsanların uyuşturucu ticaretiyle geçinmeye çalıştığı bu yerde Flynne Fisher bu yolu seçmez ve 3D baskı mağazasında çalışır. Fakat onun asıl uğraşı çevrimiçi oyunlar oynamaktır. Bir video oyunu test ettiği sırada bambaşka bir gerçekliğe geçiş sağlayan gizli bir bağlantıyı keşfeden Flynne bu sayede bilmediği karanlık bir geleceğe de adım atar.

8. The Man Who Fell To Earth (Showtime)

8. The Man Who Fell To Earth (Showtime)

20. yüzyılın en popüler bilim kurgu romanlarından yola çıkarak 1976'da çekilen filmin başrolünde David Bowie vardı ve film, sıra dışı bir film olarak kült mertebesine ulaştı. Bu kez ise '12 Years a Slave' filminin Oscar adayı oyuncusu Chiwetel Ejiofor başrolde yer alacak. Konusu ise insan evrimi için bir dönüm noktasında dünyaya gelen bir uzaylının öyküsüne sofistike ve çekici bir bakış atmak.

9. Resident Evil (Netflix)

9. Resident Evil (Netflix)

Raccoon City'de yaşanan korkunç olaylardan yıllar sonra Beyaz Saray viral bir saldırıyla harap olduğunda Leon ve Claire, kendilerini karanlık bir komplonun içinde bulurlar. Aynı isimli oyundan uyarlanan dizi 8 bölümle Netflix kullanıcılarının karşısına çıkacak.

10. Borderlands (Vizyon tarihi belirsiz)

10. Borderlands (Vizyon tarihi belirsiz)

Popüler bir video oyunundan uyarlanan 'Borderlands' kurgusal Pandora gezegeninde gizemli bir kalıntının peşine düşen bir grup insanın hikayesini konu ediyor. Kalıntıların peşindeki insanlar, bu sırada son derece tehlikeli olan uzaylılarla savaşmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Three Thousand Years of Longing (Vizyon tarihi belirsiz)

11. Three Thousand Years of Longing (Vizyon tarihi belirsiz)

Usta yönetmen George Miller'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Tilda Swinton ve Idris Alba yer alıyor. Geçtiğimiz sene çekimlerine başlanan filmin yayın tarihi henüz belirlenmedi. Film ise hayatından gayet memnun bir adamın İstanbul'daki otel odasında kendisinin 3 dileğini gerçekleştireceğini söyleyen bir cinle karşılaşmasını konu alıyor.

Sizin dört gözle beklediğiniz bir yapım var mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
5
4
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İhsan Arda

Mandalorian

rcpbyrm

gel artık obi wan kenobi!!!

rcpbyrm

gel artık obi wan kenobi!!!