Görüş Bildir
Haberler
2020’de Sonuçlarıyla Tüm Futbolseverleri Dumura Uğratan Yılın En Flaş 11 Karşılaşması

2020’de Sonuçlarıyla Tüm Futbolseverleri Dumura Uğratan Yılın En Flaş 11 Karşılaşması

31.12.2020 - 08:30

2020 yılında öyle maçlar oynandı ki futbolseverler olarak hem şoka uğradık hem de gole doyduk. Yılın sonuna gelmişken o karşılaşmaları tekrar bir hatırlayalım istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Watford 3 - 0 Liverpool

11. Watford 3 - 0 Liverpool

Skor olarak çok şok edici olmasa da yüksek öneme sahip bir maçla başlayalım. Bu maça çıkmadan önce Liverpool ligde son 18 maçını kazanmıştı. 'Acaba Liverpool namağlup şampiyon mu olacak?' düşünceleri sesli bir şekilde dile getirilmeye başlanmışken Watford büyük sürpriz yaparak, devlerin mağlup edemediği Liverpool'u çok net bir skorla yenerek kırmızıların namağlup şampiyonluk rüyasına son veriyordu.

10. Milan 4 - 2 Juventus

10. Milan 4 - 2 Juventus

Juventus şampiyonluğunu ilan etmek üzereyken favori olduğu Milan maçına çıkıyordu. Milan'ın da durumu o dönem pek iç açıcı değildi açıkçası. Juve 2-0 öne geçmesine rağmen 4-2'lik bir skorla mağlup olunca çoğu kişiyi şaşırtmıştı. Meğerse 2020-2021'deki Milan'ın ayak sesleri taa o zamandan geliyormuş da farkında değilmişiz.

9. Bayern Münih 8 - 0 Schalke

9. Bayern Münih 8 - 0 Schalke

Bayern o dönem tam anlamıyla Alman panzeri moduna geçtiği için belki bu skor bize normal gibi gelmişti ama 8 de çok arkadaş, vallahi çok.

8. Hoffenheim 4 - 1 Bayern Münih

8. Hoffenheim 4 - 1 Bayern Münih

Karşınızda yine Bayern! Ancak bu kez yenilen tarafta. Bayern Münih bu yıl öyle bir futbol oynuyordu ki değil 4 gol yemek yenilmesi bile şok etkisi yaratabilirdi. Hoffenheim'e 4-1 yenildikleri maçta skordan da ilginci Hoffenheim'ın futbol anlamında da Bayern'e üstünlüğünü kabul ettirmesi, bol miktarda gol kaçırmasıydı.

7. Man. United 1 - 6 Tottenham

7. Man. United 1 - 6 Tottenham

Jose Mourinho'nun intikamı olarak değerlendirilen bu maçta kimse bu kadar açık bir fark beklemiyordu. Tottenham, Manchester United karşısında 6 gol birden bulurken, United'ın tek tesellisi bu maç sırasında seyircilerin statta olmamasıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Man. City 2 - 5 Leicester City

6. Man. City 2 - 5 Leicester City

Biz genelde bu skorları Pep Guardiola'nın takımlarının yapmasına alışkınız. Ama bu maçta Guardiola ve Manchester City kendi zehrinin tadına bakmıştı adeta. City de bu maçta ezeli rakibi United gibi statta seyircilerin olmamasından dolayı haline şükretmiş olabilir.

5. Aston Villa 7 - 2 Liverpool

5. Aston Villa 7 - 2 Liverpool

Geçen sezonun şampiyonu, rakiplerine tek tek diz çöktüren Liverpool'un aynı sene içinde bu kadar ağır bir yenilgi alması anca 2020 gibi bir yılda olabilirdi herhalde. Bayern ile birlikte 2020'nin en iyi takımı olan Liverpool'un 7 gol birden yemesi şaşırılmayacak gibi değildi.

4. VVV Venlo 0 - 13 Ajax

4. VVV Venlo 0 - 13 Ajax

Evet Hollanda Ligi'nde bol gollü maçlara alışığız ama bu skor Hollanda için bile olağanüstüydü kabul edelim! Ajax zayıf rakibini sahaya çıktığına adeta bin pişman etmişti.

3. İspanya 6 - 0 Almanya

3. İspanya 6 - 0 Almanya

Alman futbolunun lokomotifi Bayern tüm rakiplerine kabus olurken Almanya Milli Takımı'nın da aşağı yukarı bu tarz bir performans sergilemesi beklenirdi değil mi? Ama işte 2020 garip bir yıl, öyle olmadı. Almanya Milli Takımı tarihinin en ağır yenilgilerinden birini İspanya karşısında 6-0 ile aldı.

2. PSG - Başakşehir

2. PSG - Başakşehir

Bu maçın sonucu skor olarak değil, takımların gösterdiği tavır bakımından futbol dünyasına damga vurdu. Pierre Webo'ya karşı hakem tarafından sarf edilen ırkçı söylem hem Başakşehir hem de PSG futbolcularının tepkisine yol açtı ve maç ertelenmek zorunda kaldı.

Bu maçla ilgili detaylar için:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bayern Münih 8 - 2 Barcelona

1. Bayern Münih 8 - 2 Barcelona

2020'nin tartışmasız en bomba skorla biten maçı Bayern Münih - Barcelona karşılaşmasıydı. Barcelona'nın tüm karizmasını çizen, Messi'nin az daha Barcelona'dan ayrılmasına sebep olan bu maç futbol tarihine çoktan geçti bile.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

şu futbolun hakkını veren almanlar ya da sadece bayern. skor ne olursa olsun her dakika gol atmak için yardırıyorlar. bizimkiler de 1-0 ya da 2-0 olunca heme... Devamını Gör

Koray

Biz kendimize 6. büyük lig falan diyoruz da hollanda, portekiz hatta rus takımları bile bizim takımların içinden geçer.

Tolga Cura

Bir beşiktaşlı olarak söylüyorum; 8 gol gerçekten çok!