Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılını Geçmiş Yıllara Nazaran Daha Kaliteli Yaşamak İçin Yapmanız Gereken 24 Şey

etiket 2016 Yılını Geçmiş Yıllara Nazaran Daha Kaliteli Yaşamak İçin Yapmanız Gereken 24 Şey

Bir gün Tanrılar mutluluğu saklamak istemiş. Tanrılardan biri demiş ki ,yıldızlara saklayalım, ormanın içine demiş birisi, denizlerin dibine demiş ötekisi, bir bir sıralamışlar önerilerini, sonunda şöyle demiş içlerinden biri; hiçbiri olmaz, insanoğlu arar bulur. En iyisi mutluluğu onun içine saklayalım, her yere bakar da kendi içine bakmak aklına gelmez.

Siz, mutluluğu kendi içinizde aramayı unutmayın, e mi?

Kaynak: http://thoughtcatalog.com/maya-kachro...
İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

Her sabah ya da her akşam kaliteli bir nemlendiriciyi yüzünüzde kullanın. Eğer kuru ve soğuk bir iklimde yaşıyorsanız, hem sabah hem akşam uygulayın.

#2

Sizi rahatsız eden bütün Instagram hesaplarını ve Facebook arkadaşlarınızı takipten çıkartın. Kayıt olduğunuzu bile hatırlamamanıza rağmen, gelen kutunuzu dolduran rastgele aboneliklerden de bir an önce çıkın.

#3

Boyama yapın. Yetişkin boyama kitapları günden güne daha da popülerleşiyor. Çünkü düşünülenden daha eğlenceli ve şaşırtıcılar. (Evet, bu öznel bir şey ama renkli kalemlerle güzel ve karmaşık bir sayfayı boyamanın size verdiği içi huzura şaşıracaksınız)

#4

Günün belli dilimlerinde oturun ve kendinizi dinleyin, bunun için özel bir zaman ayırın hatta. Kendinize gün içinde program oluşturun. Bu zamanı meditasyon yapmak, okumak, nefes almak, banyo yapmak veya gerçekten yorgunsanız kestirmek için kullanın.

#5

Her iş gününün başlangıcında neyi başaracağınızı not alın. Eğer uyku düzeninizi bozacağını düşünüyorsanız bunu geceleri de yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

Vücudunuza ne aldığınızın farkında olun. Sadece sağlıklı yiyecekleri yiyemezsiniz elbette ama bol su içmeye çaba gösterin ve öğünlerinizi dengeleyin.

#7

Daha fazla para biriktirin. Günlük yaşantınızdan çok fazla kısmanıza gerek yok ama kendinize bilinçli bir şekilde biriktirme hedefi koyun ve onu yapmaya çalışın. Her ayın sonunda bu hedefi gerçekleştirip gerçekleştirmediğinizi değerlendirin.

#8

Havaya uygun giyinin. Şapka, eldiven, atkı ve parka içinde bayılmış gibi görünmenize de gerek yok. Sadece sıcak kalmaya ihtiyacınız var.

#9

Her gün gerçekten zevk alacağınız, ufkunuzu açan ve size içsel manada huzur veren bir makaleyi okuyun.

#10

Annenizle, babanızla, kardeşinizle veya arkadaşınızla telefonda konuşurken, onlara gün boyunca neler olduğunu anlatmak için zaman ayırın. Onlara kendi günleri hakkında bir şeyler sorun. Konuşma esnasında maillerinize ya da mesajlarınıza mümkün mertebe bakmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

Bilgisayarınızda veya telefonunuzda önemli güncelleştirmeler olduğunda onları gerektiği zamanda indirin. Yavaşladığından dolayı telefonunuzu duvara atmak istediğiniz daha az zaman olacaktır böylece. Sinirlerinizin yıpranmasına izin vermeyin.

#12

Birisi size yemeğinden bir ısırık teklif ettiğinde, evet deyin.

#13

Kusurlarınızı düzenli olarak değerlendirin. Neyi yanlış yaptığınızı fark edin. Davranışlarınızı kontrol altında tutun.

#14

Ama kendinize aşırı yüklenmeyin. Birisine son derece sert davrandığınızda, duruma daha kibar bir şekilde yaklaşmış olabileceğinizi fark edin. Çok yoğun bir iş günü geçirdiğinizde ve hiçbir şey plana göre gitmediğinde bunun üzerine kendinizi hırpalamayın.

#15

Özel bir şeyiniz olmadığı günlerde dahi güzel gözükmeye çaba gösterin. Her zaman buluşma için veya önemli bir toplantı için giyinmek zorunda değilsiniz, unutmayın. Sadece iltifat alabilmek için giyinmek zorunda değilsiniz. Bir gün seçin ve sadece kendinize güzel gözükmek için giyinin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16

Sırf akşam yemeğinde pişireceğiniz yemek için heyecanlı olasınız diye, manavdan kaliteli malzemeler satın alın.

#17

İyi hissetmediğinizde uyuyun. Vücudunuz güçsüz hissettiğinde, baş ağrınız olduğunda veya hasta olacağınızı hissettiğinizde kendinizi yormayı bırakın. Vücudunuzu dinleyin ve yatağa gidin. Kendinize biraz çay yapın. Biraz C vitamini alın.

#18

Metrodayken veya arabadayken komik şeyler dinleyin. Mesela kimse bakmıyorken bir anda kahkaha atın.

#19

Kayıt olunmasını tamamen gülünç bulduğunuz bir çalışma sınıfına katılın. Zıplamayı, zumba yapmayı ya da kickboks yapmayı deneyin. Eğer beraber yapacağınız bir arkadaş bulamazsanız bile cesur olun ve tek başınıza gidin.

#20

Her gün duş almayı bırakın (eğer gerçekten ince bir saçınız yoksa) Eğer saçınızı ve teninizi daha az sıklıkla yıkarsanız daha iyi olur. Ama bu durumu takıntı haline getirmenize gerek yok, serbestsiniz yani. Ama siz yine saçlarınızı iki günde bir yıkamayı denemelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#21

Saç bakımı hakkında bir şey daha; pek çok evde bulunmasa da, eğer buzdolabınızda fazla olgunlaşmış avokado var ise, bunları ara sıra şampuan olarak kullanın. Saçınız gerçekten parlayacaktır.

#22

Çocuklara gülün. Yetişkinlere gülün. Yolun yanlış tarafında yürüyen yabancılara dudak büzmeyi bırakın. Yaptığınız tek şey kendinize olgunlaşmamış kırışıklıklar vermektir.

#23

Çok klişe olacak belki, fakat önemli. Düz oturun.

#24

Konuşan birisini dinlediğinizde gerçekten dinleyin. Sıra size geldiğinde ne diyeceğinizi düşünerek, yarısını dinlemek yerine eğer onları pür dikkat dinlerseniz, tecrübeleriniz dışında çok daha fazla şey öğreneceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
803
111
55
19
16
13
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

18 >>> Ben toplu taşıtın içinde komikli şeyler dinlerken katıla katıla kahkaha atacağım ve kimsecikler bana bakmayacaklar ha. Ne ors. luğum kalır, ... Devamını Gör

tatlış penguen

manavdan kaliteli malzemeler alın mı :) biz genelde çürük hangisi onu alırdık ama tamam bu defa kalitelisini alalım :)

Büşra Küçük

2015 sonlarında aşık oldum 2016da da aynı kişiyle mutlu mesut devam edip hayatımdaki kaliteyi devam ettirmek istiyorum. :)

Donnie Darko

2016 ile kısıtlamayalım bir ömür devam etmesi dileğiyle tatlımm :))