Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılında Mutlaka Görülmesi Gereken 14 Muhteşem Yer

2016 Yılında Mutlaka Görülmesi Gereken 14 Muhteşem Yer

Hasan Türk
11.08.2016 - 14:18

Dünya büyük, görmemiz gereken çok yer var. 2016 yılında görmeniz gereken yerlerin listesini sizin için daralttık. Tarihi şehir merkezleri, insan eli değmemiş sahiller, çılgın festivaller ve sanat kokan şehirleri görmek için buyurun içeriğimize.

Kaynak: http://www.fodors.com/news/photos/fod...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Havana, Küba

1. Havana, Küba

Amerikan ambargosunun sonuna yaklaşılan Küba'da, 2016 yılı Havana'nın açık hava müzesi şeklindeki sokakları, baş döndüren güzellikteki sahilleri ve antika arabalarını turist odağı olmadan önce görebileceğiniz son zamanlar olabilir.

2. Normandiya, Fransa

2. Normandiya, Fransa

Kartpostallık bir görüntüye sahip Mont-St-Michel'i görecek olmanız bile Normandiya'yı ziyaret etmeniz için başlı başına bir nedenken 2016 Fransa Bisiklet Turu'nun buradan başlaması ve 3 yılda bir yapılan Empresyonizm Festivali'nin gerçekleşecek olması bölgenin çekiciliğini daha da arttırmaktadır.

3. Faroe Adaları, Danimarka

3. Faroe Adaları, Danimarka

18 küçük adadan oluşan Faroe Adaları, hem insanın şehir kalabalığından uzaklaşıp doğa ile vakit geçirebileceği bir yerken hem de çok sayıda üst sınıf müzik festivali ve yüksek kalitede restorana ev sahipliği yapmaktadır.

4. Sicilya, İtalya

4. Sicilya, İtalya

Akdeniz'in rahat yaşam tarzı denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Sicilya, Antik Roma ve Yunan kalıntıları, büyüleyici sahilleri, nefis yemekleri ve son yıllarda ortaya çıkan şarap turizmi ile 2016'da bir çok gezginin rotasında yer almaktadır.

5. Katmandu, Nepal

5. Katmandu, Nepal

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Buda'nın doğum yeri Lumbini ve Dünya'nın en önemli tırmanış rotası Everest'i içinde barındıran Katmandu'yu ziyaret etmek heyecan verici olduğu kadar geçen yılki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışan Nepal halkı için de faydalı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fes, Fas

6. Fes, Fas
assets.bwbx.io

Uzun yıllar Marakeş'in gölgesinde kalmış olan Fes, Dünya'da araç trafiğine kapalı en büyük şehir merkezlerinden birine sahiptir. Dar sokaklarını ve kendine özgü egzotik kokusunu son yıllarda açılan lüks restoran ve alışveriş dükkanları ile birleştiren Fes, Fas'ın yeni gözde turizm bölgesi olmaya adaydır.

7. Taipei, Tayvan

7. Taipei, Tayvan
www.flickr.com

2016 yılı 'Dünya Tasarım Başkenti' ödülünü almaya hak kazanan Taipei, Uzak Doğu'da Hong Kong ve Tokyo'ya alternatif bir rota haline gelmiştir. Ufuk çizgisi üzerinde uzanan gökdelenleri ile ünlü bu kozmopolit şehrin gündüzleri kadar gece hayatı da renklidir.

8. St Helena Adası, Birleşik Krallık

8. St Helena Adası, Birleşik Krallık
sthelenatourism.com

Napolyon Bonapart'ın sürgün edilip hayatını kaybettiği yer olarak ünlenen ada, 2016 yılına kadar ticari uçuş yapılmadığı için ilk keşfedildiği günkü doğallığını halen korumaktadır. Ada barındığı çok sayıda endemik bitki ve hayvan türleri ile doğa tutkunlarının yeni odak noktası olmaya aday yerler arasındadır.

9. Vilnius, Litvanya

9. Vilnius, Litvanya
livenowdreamlater.files.wordpress.com

Litvanya'nın başkenti olan Vilnius'un masalsı eski şehir merkezi, Gotik, Barok ve Rönesans tarzı farklı mimari yapıları bir arada bünyesinde barındırarak UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir.

10. Acadia Ulusal Parkı, Maine, ABD

10. Acadia Ulusal Parkı, Maine, ABD

Acadia Ulusal Parkı'nı ziyaret etmek için ABD Ulusal Park Hizmetlerinin 100. yılının kutlandığı 2016 yılından daha uygun bir zaman bulunamaz. Yıl boyunca çok sayıda sportif ve sanatsal etkinliğin yer alacağı parkta aynı zamanda çocuklar için düzenlenecek olan bilim fuarları çocuklu ailelerin ilgilisini çekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stratford-upon-Avon, Birleşik Krallık

11. Stratford-upon-Avon, Birleşik Krallık
www.premiumtours.co.uk

Ortasından geçen Avon nehri ile peri masalındaki şehirleri andıran Stratford-upon-Avon, William Shakespeare'in doğum yeridir. Eğer bir Shakespeare hayranıysanız ölümünün 400. yılında Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu başta olmak üzere şehrin bir çok yerinde gerçekleşecek olan özel gösterim ve sergileri kaçırmamanızı tavsiye ederim.

12. Bavyera, Almanya

12. Bavyera, Almanya
p1.pichost.me

Bavyera eyaletinin başkenti olan Münih'te gerçekleştirilen Oktoberfest, 2016 yılında 'Bira Saflık Kanunu'nun kabulünün 500. yıl kutlamaları ile birleştiğinde önceki yıllara göre çok daha coşkulu ve eğlenceli olacaktır. Gitmeyi düşünenlerin en kısa sürede rezervasyon işlemlerine başlamaları tavsiye ederim.

13. San Sebastián, İspanya

13. San Sebastián, İspanya
escapadesofj.files.wordpress.com

2016 yılı kültür başkentlerinden bir olan San Sebastián, göz alıcı sahilleri, enfes tapas kültürü ve Latin ezgilerinin süslediği gece hayatı ile kardeş şehri Wroclaw'ın bir adım önüne geçmiştir.

14. Abu Dabi, BAE

14. Abu Dabi, BAE

Abu Dabi, 2016 yılına kadar çoğunlukla lüks ve macera tutkunlarına hitap ederken yıl içinde açılacak 'Louvre Abu Dabi' ve 'Guggenheim Abu Dabi' müzeleri ile sanatseverlerin de yoğun ilgisini çekeceğe benziyor.

Bonus: Antalya

Bonus: Antalya
www.fotinostour.com

Muhteşem sahilleri, antik şehirleri ve eşsiz doğası ile Antalya yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi olmuştur. Tüm bunlara ek olarak; “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” felsefesi ve ‘Çiçek ve Çocuk’ teması ile düzenlenecek olan EXPO 2016 ile Antalya her zamankinden çok daha canlı ve eğlenceli bir yer olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
28
11
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Para vardı da biz mi gitmedik.

Ali Acar

2016 olmadı 2036 da olumlu

Ben Kisaca M K

Hiç birimiz gidemeyeceğiz, editör ancak bizim zaaflarımızı alıp inceden bir ''GİDEMEYECEĞİNİZİ BİLİYORUM AMA SIRF GICIKLIĞINA PAYLAŞTIM '' mesajı veriyor :) ... Devamını Gör