Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Hiç Düşünmeden Emanet Edebileceğiniz 2015 Yılının En İyi 13 Dövme Sanatçısı

etiket Kendinizi Hiç Düşünmeden Emanet Edebileceğiniz 2015 Yılının En İyi 13 Dövme Sanatçısı

Dolores Haze
19.12.2015 - 18:29

İşte 'Ben dövme sevmem' diyenleri bile kendilerine hayran bırakacak 2015 yılının en iyi dövme sanatçıları ve muhteşem tasarımları...

Kaynak: http://illusion.scene360.com/art/8476...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaiyu Huand

1. Kaiyu Huand

'Bağımlısı olmak' iddialı bir fiil, ancak Kaiyu Huang'ın portfolyosuna bakarken bu iki kelime ister istemez aklınıza düşüveriyor. Sadeliğin değerini ortaya koyan, klasik sanattan esinlenilmiş portreleri ve tropik tasarımları oldukça çekici ve güzel. Grekoromen heykellerini insan derisine hayret verici bir güzellikle nakşeden sanatçının renk kullanımı tadında ve siyah ve gri dövmelere değişik bir hava veriyor. Huang, oldukça genç bir sanatçı ve halen Parsons Tasarım Okulu'nda eğitimine devam ediyor; ancak muazzam bir yeteneğe sahip ve gelecek yıllarda daha çok dikkat çekeceğe benziyor.

2. Bouits

2. Bouits

Gelişigüzel yapılmış gibi görünen tuhaf eskizleri, şirin karakterleri ve bitki dövmeleri ile tanınan Bouits, 2015 yılında işi bir adım ileri götürerek modern sanattan esinlenilmiş tasarımlar yapmaya yöneldi: Matisse şaheserlerini andıran, poz veren ve dans eden çıplak kadınların kıvrımlı siluetleri... Ayrıca sanatçının işlerinde Art Nouveau, özellikle de Henri de Toulouse-Lautrec esintileri seziliyor.

3. Mo Ganji

3. Mo Ganji

Hayattaki basit şeylerin değerini bilmek: Mo Ganji'nin dövme sanatı işte tam da bunu yansıtıyor. Kendisinin de dediği gibi: 'Az çoktur'. Gerçekten de sade ve kesintisiz çizgilerden oluşan dövmeler yaratmak, detaylı dövmeler yaratmaktan daha zor olabiliyor. Ganji'nin beğeniyle karşılanan hayvan ve bitki dövmeleri pek çok internet sitesinin ilgisini çekmiş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Paco Dietz

4. Paco Dietz

Pek çok başarılı biyomekanik dövme sanatçısı var ve Dietz de onlardan biri. Ancak, onun işleri, gerilmiş ve erimiş Dali saatlerine benzeyen renkli sürreal formları ile aradan sıyrılmayı başarıyor. Dietz'in dövmeleri, neşeli karikatürler ve ünlü ressam Giger'ın yeraltı dünyasının bir karışımı gibi duruyor. Tuhaf ve havalı olmaları onları dayanılmaz kılıyor. Dietz'in yaptığı dövmelerden her biri, müşterisinin teninin üzerinde ikinci bir ten yarattığı izlenimini veriyor.

5. Axel Esjmont

5. Axel Esjmont

Pek çok minimalist sanatçı gibi Axel Esjmont da siyah-kırmızı, siyah-pembe ya da siyah-mavi olmak üzere sınırlı bir renk paletiyle dövmelerine hayat veriyor. Bu da çizgi ve noktalar kullanarak yaptığı geometrik kalpler, buzdağları ve vahşi hayat illüstrasyonlarına çok yakışıyor. Tasarımlarının içini dolduran desen ve şekillerin çoğu Acem kilimleri ve Hint kabile sanatından esintiler taşıyor.

6. Victor Montaghini

6. Victor Montaghini

Suluboya trendi birkaç yıldır etkinliğini sürdürmekte ve bazen aynı şeylerle çok fazla karşılaşabiliyoruz. Yenilikçi olmak önemli ve Montaghini de işi bir üst kademeye taşıyarak bunu yapmaya çalışmış. Geleneksel resim araç gereçlerinden anlıyor olması bir avantaj; bu durum bildiklerini insan derisi üzerinde taklit etmesi için gereken teknik ve ifade yeteneğine büyük ölçüde sahip olduğu anlamına geliyor. Yumuşak (soluk) renkler, ince detaylar ve kompozisyonlarını müşterilerinin vücutlarına harika bir biçimde yerleştiriyor olması, onun alanındaki benzerleri arasından sıyrılmasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Okan Uçkun

7. Okan Uçkun

Okan Uçkun, kusursuz çizgileri, oymacılık sanatından esinlenilmiş keskin ve düzenli imgeleri ve geometrik soyutlamaları ile tanınıyor. Picasso'nun 'Guernica' tablosu ve Michelangelo'nun Davud heykelini de harika dövmelere dönüştüren bu büyük yeteneğin diğer muazzam işlerine göz atmak için: https://www.instagram.com/okanuckun/

8. Ottorino D'Ambra

8. Ottorino D'Ambra

Parçalanmış hayvan dövmeleri korkunç görünebilir, ancak Ottorino D'Ambra'nın eserlerinin başka bir amacı daha var. Hayvanları tercih ediyor çünkü 'onlara düşündüğümüzden daha yakın olduğumuza' inanıyor. 'Hayvanları dilimlemek; derilerini açıp içine bakmak ve içeride ne olduğunu keşfetmek anlamına geliyor.' diyor D'Ambra. Bunun hayvanlara işkence etmekle bir ilgisi yok; sanatçı, hayvanları ve onların özelliklerini oldukça ilgi çekici buluyor. Portfolyosu, oyma baskılarına benzeyecek şekilde yalnızca siyah mürekkeple yapılmış dövmeleri içeriyor. Bazen alüminyum plakaya yaptığı tasarımları alıp dövmeye dönüştürüyor, bazen de tam tersini yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Timur Lysenko

9. Timur Lysenko

Gothlar ve karanlık sanatı sevenler, eğer ölübaş güvesinin havalı bir versiyonunu derinizde taşımak istiyorsanız, Timur Lysenko sizin için doğru sanatçı. Öyle benzersiz bir tarzı var ki Golden Tattoo Machine'in 9. Yıldönümü Yarışması'nda 'En İyi Kişisel Tarz' ödülünü kazanmış. Kompozisyonları ve renklendirmesi inanılmaz ve görülecek ve takdir edilecek o kadar çok işi var ki burada paylaşmak için birkaç tane seçmek bile zor oldu. Sanatçı, sürrealizmden, Trash Polka stilinden, Doğu Avrupa halk sanatından ve daha pek çok şeyden etkilenmiş.

10. Balazs Bercsenyi

10. Balazs Bercsenyi

Balazs Bercsenyi çok yakışıklı bir adam olmasının yanı sıra, oldukça titiz ve klas dövmelere imza atmış müthiş bir sanatçı. Dövmelerinin çoğunda zamanın etkilerine dayanacak siyah renge ağırlık veriyor. Sanatı, tek iğne tekniğiyle yaptığı işlerden, detaylı kaplanlar ve girdap küplerine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

11. Chen Jie

11. Chen Jie

Pekinli sanatçı Chen Jie ya da bilinen adıyla 'NewTattoo', şaşırtıcı bir hızla yeni dövmeler yaratarak Instagram'da pek çok insanın dikkatini çekmiş durumda. Doğu Asya stilini benimsemiş olan sanatçı, siyah mürekkeple yapılan bir resim tekniği olan Çin'e özgü 'ink wash' tekniği ve kaligrafiyi kullanmasıyla tanınıyor. İşlerinin akıcılığı, devinimi ve ustaca yapılmış gölgelendirmeleri oldukça etkileyici.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Sven Rayen

12. Sven Rayen

Sven Rayen'in dövmelerini bu denli çekici kılan şey, beyaz ışıklandırmaları ustaca kullanıyor olması. 3 boyutlu örneklemeleri andıran evcil kediler, ayılar, kurtlar ve diğer hayvanları dövmelerinde yansıtmayı seven sanatçı, hepsine biraz parlaklık ve ekstra hacim kazandırmayı ihmal etmiyor. Işıklandırma ve gölgelendirme konusunda gerçek bir usta. Halata tırmanan adamın yanı sıra, kel kartal ve deniz kaplumbağaları gibi harika işleri, sanatçının benzersiz tarzıyla öne çıkmasını sağlıyor.

13. Thomas Sinnamond

13. Thomas Sinnamond

Sinnamond'un bütün işleri orijinal; birinci sınıf bir dövme sanatçısından de elbette bu beklenirdi. Sinnamond, geometrik şekillerden başkalaşan yılanlar, çiçek desenli gravürler, bilim kurgu sahneleri ve soyut harikalar gibi çok yönlü konseptler ve kompozisyonlar üzerinde çalışıyor. Genellikle aynı tasarımın içine yerleştirilmesine alışkın olmadığımız elementleri birleştirmeyi seven sanatçı, birbirine bağlanan grafiklerle kusursuz geçişler yaratıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
538
242
102
46
22
15
3