Görüş Bildir
Haberler
2015’te Türkiye'de Yapılması Planlanan 69 Kongre, 1340 Etkinlik İptal Edildi

2015’te Türkiye'de Yapılması Planlanan 69 Kongre, 1340 Etkinlik İptal Edildi

Batuhan
18.03.2016 - 10:12

ACE of MICE Exibition 2016’nın açılış konuşmasını yapan Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, 2015 yılında gerçekleşmesi planlanan 69 kongre, 1220 toplantı, 1340 etkinliğin iptal edildiğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

T24'ün haberine göre; Ataman, geçtiğimiz yıl ülkedeki şiddet ortamı ve siyasi belirsizliğin sektörü ciddi olarak etkilendiğini söyledi. Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı Bahattin Yücel de “Turizm sektöründe iflaslar ve işsizlik yaşanacak. Hükümet bunu görmezden geliyor. Günü kurtarma telaşında” dedi. Yücel,  konuşmasına “Önümüzdeki dönemde onlarca iflas yaşanacak. Binlerce kişi işsiz kalacak. Azalan gelir zincirleme bir reaksiyon gösterecek” diye devam etti. NATO ve AB üyesi potansiyel pazarın da “Türkiye’ye gitmeyin resmi uyarısı” yaptığına dikkat çeken Yücel, “Bunun sonucu daha da ağır olacak. Terör, Türk hükümetinin antidemokratik tavrı, Ortadoğu politikası gibi açmazlar olumsuzluklar olarak değerlendiriliyor. Sektör daha da daralacak. 2020’ye kadar kendini toparlayamaz. İç turizmde de durum farklı değil. Her yer bomboş” diye konuştu.

Öte yandan Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krizin ardından iki ülkenin bayrak taşıyıcı havayolları THY ve Aeroflot’un seferlerinde ve yolcu sayısında yüzde 50 azalma olduğu belirtildi.

Türkiye ile Rusya arasında tarifeli uçak seferleri düzenleyen turizm şirketi yetkililerinden SKY Turizm Genel Müdür yardımcısı Faruk Yılmaz, “THY günlük Moskova’ya karşılıklı olarak haftada 4 sefer yaparken bunu 3 sefere düştü. Aeroflot Hava Yolları ise günlük 4 olan sefer sayısını 2’ye düşürdü. Moskova- Ankara seferlerini durdurdu. Günlük olarak Aeroflot’un yaptığı Moskova- Antalya uçuşları da bire düşürüldü” dedi.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın