Görüş Bildir
Haberler
2015'in İlk Yarısında Yabancı Müzik Dünyasında Gelişenler

2015'in İlk Yarısında Yabancı Müzik Dünyasında Gelişenler

Melek Ay
06.07.2015 - 14:54 Son Güncelleme: 11.07.2015 - 00:23

2015 yılının sadece ilk yarısında, yabancı müzik dünyasında oldukça önemli olaylar oldu. Yıllar sonra kırılan rekorlar, yeni çıkan şarkılar, albümler ve sanatçılar. 2015 yılına göz atan küçük bir zaman tüneli.

Şarkılar

Şarkılar

Özellikle Dünya ve Amerika listesine baktığımızı belirtelim.

1-Uptown Funk

1-Uptown Funk

Uptown Funk, geçen sene Kasım ayında çıkmasına rağmen 2015 yılında da çok büyük bir başarı yakaladı. Mark Ronson-Bruno Mars ikilisi 23 tane listede lider oldu. 14 hafta boyunca Amerika listesinde bir numaarad kaldılar ama maalesef rekoru kıramadılar.

2-See You Again

2-See You Again

Wiz Khalifa ve Charlie Puth ortak çalışması olan şarkı, Hızlı ve Öfkeli 7 filminin müzikleri arasında yer alıyor. Paul Walker için yazılmış olan acıklı şarkı, 38 tane listede ilk sırada yer aldı. Taylor Swift, Cara Delevigne gibi isimler şarkıdan övgüyle bahsederken birçoğumuz için yılın favori şarkısı. Aynı zamanda şarkının klibinde filmden görüntüler yer alıyor.

3-Cheerleader

3-Cheerleader

İlk önce 2012 yılında reggae havasıyla çıkmış olan şarkı, geçen sene Felix Jaehn düzenlemesi ile karşımız çıktı. Bu sene Nisan ayında ünlü olan şarkı, bir anda ortaya çıkarak listeleri alt üst etti.  20 listede 1. olan şarkı, Amerika listesinde bu hafta 3. sırada.

4-Lean On

4-Lean On

DJ Snake, Major Lazer ve MØ çalışması olan Lean On, 2015 yılında çıkmış en iyi edm şarkısı olma yolunda. Hindistan müziğinden esinlenerek yazılmış olan şarkı, Diplo'nun yardımlarıyla Hindistan'da çekildi. 16 listede bir numara olan şarkı, Amerika single listesin 13. sırada yer alıyor.

5-Bad Blood

5-Bad Blood

Billboard Ödül Töreni'nde klibi gösterilen şarkıda, Swift'e Kendrick Lamar eşlik ediyor. Klipte ikiliye 16 tane ünlü eşlik ediyor. Aralarında Gigi Hadid,Jessica Alba, Cara Delevigne gibi isimlerin bulunduğu oldukça güçlü oyuncu kadrosuyla VEVO rekoru kırdı. 6 listede bir numara olan Swift hala Amerika listesinde ilk sırayı zorluyor.

Albümler

Albümler

1-How Big,How Blue,How Beatiful

1-How Big,How Blue,How Beatiful

Florence+The Machine grubunun 3. stüdyo albümü How Big,How Blue,How Beatiful, eleştirmenlerden 76 puan almayı başardı. Grup Coachella Festivali'nin en önemli isimlerinden biri oldu. Ship To Wreck şarkılarıyla da büyük çıkış yakaladılar. 11 tane albüm listesinde bir numara olmayı başardılar.

2-To Pimp A Butterfly

2-To Pimp A Butterfly

Kendrick Lamar'ın 3. stüdyo albümü olan To Pimp A Butterfly, çıkış şarkısı olan ''i'' ile büyük beğeni topladı. Lamar'a En iyi Rap Şarkısı ve En İyi Rap Performansı dallarında Grammy getiren şarkı böylece piyasayı albüme hazırladı. Eleştirmenelrden 100 üzerinden 96 puan alarak Rolling Stones'un favorilerine giren albüm 7 tane listede bir numara oldu.

3- 1989

3- 1989

27 Ekim 2014 tarihinde piyasaya sürülen albüm, çıktığı andan itibaren dünya albüm listelerini salladı. 2014'ün ve 2015'in en çok satan albümü, 2015'in en çok satan plak albümü, çıktığı hafta bir milyondan fazla satarak 2002'den beri ilk hafta satışı en fazla olan albüm oldu. Swift bu albümle beraber üç albümü de ilk haftasında bir milyondan fazla satan ilk sanatçı oldu. Onlarca hata Amerika albüm listesinde ilk sırada yer aldı, çıktığı andan itibaren ilk 10'dan hiç düşmedi. 11 listede bir numara olan albüm, çıkalı 9 ay olmasına rağmen hala Amerika albüm listesinde 4. sırada.

Ödül Törenleri

Ödül Törenleri

Fotoğrafta Grammy töreninden Sam Smith.

1- Grammy Ödül Töreni

1- Grammy Ödül Töreni

Sam Smith'in En İyi Yeni Sanatçı, Yılın Şarkısı, Yılın Kaydı ve Yılın Pop Vokal Albümü dallarında Grammy kazandığı gecede Yılın Albümü Morning Phase ile Beck'e gitti. Taylor Swift'in 1989 albümü, Katy Perry'nin Dark Horse gibi şarkılarını yapan Max martin yılın yapımcısı seçildi. Törenden aklımda kalan notlar;

*Yıllardır küs olan Kanye West ile Taylor Swift barıştı. VMA Töreni'nde West sahnede Taylor'a ödülü haketmediğini söylemişti.

*Beck ''Yılın Albümü'' ödülünü aldığında Kanye West yine sahneye çıktı, ama bir şey demeden aşağı indi.

*Taylor Swift yine ödülsüz ayrıldı.

*Ve fotoğrafta gördüğümüz Rihanna'nın elbisesi...

2- Brit Ödül Töreni

2- Brit Ödül Töreni

Başlarken, törene direk damga vuran şeyin ödüller değil, Madonna'nın düşüşü olduğunu söyleyebiliriz. Daha sonra ''düşmediğini'', sadece ''ayağının kayıp tökezlediğini'' söylemişti Madonna.

En İyi İngiliz Albüm X ile Ed Sheeran'a, En İyi İngiliz Kadın Sanatçısı Paloma Faith oldu. İngiliz Grup Royal Blood, İngiliz Erkek Sanatçısı Ed Sheeran, Uluslararası Kadın Sanatçı fotoğraftaki Taylor Swift, Erkek Sanatçısı da Pharell Williams oldu.

3- IHeartRadio Ödül Töreni

3- IHeartRadio Ödül Töreni

Rihanna'nın yeşiller içinde '''B**ch Better Have My Money'' söylediği, Madonna ve Taylor Swift'in ''Ghost Town'' seslendirdiği ödül töreninde Taylor Swift ödülleri topladı. Yılın Sanatçısı, Shake It Off ile Yılın şarkısı, Blank Space ile En İyi Şarkı Sözü ödüllerini kazandı. Justin Timberlake ise Özel Girişimci Ödülünü kazandı. En İyi Düet Bang Bang, En İyi Yeni Artist Sam Smith, Yılın Dans Şarkısı Calvin Harris'e verildi.

4- Billboard Ödül Töreni

4- Billboard Ödül Töreni

Aldığı 8 ödülle, yeni klibi Bad Blood'un gösterimiyle ve yeni sevgilisi Calvin Harria ile yine geceye damga vurdu Swift. Gecede En iyi bayan sanatçı Taylor Swift, En iyi erkek sanatçı Sam Smith, En İyi Albüm Taylor Swift-1989, En iyi grup One Direction ve En iyi Hot 100 şarkısı Meghan Trainor-All About That Bass seçildi. Ayrıca en iyi rock albümü Ghost Stories oldu.

5-BET Awards

Rihanna'nın oldukça şık bir şekilde katıldığı 2015 BET Töreni'nde Beyonce En İyi Kadın pop Sanatçısı ödülünü kazandı. Selma filmi Yılın Filmi, Glory yılın düeti, Nicki Minaj En İyi Kadın Hip Hop Sanatçısı ve Chris Brown En İyi Erkek Hip Hop Sanatçısı seçildi.

*Rihanna ödül sunmaya yeni şarkısı ''B**ch Better Have My Money'' için para dağıtmayı düşünüyordu. Korumalar izin vermeyince, bu fotoğraf ortaya çıktı.

*Ayrıca Rihanna törende boksör Floyd MayWeather'in ağzını bantladı.

Rekorlar

Rekorlar

Fotoğraf Katy Perry'nin Dark Horse şarkısından.

1-Dark Horse VEVO Rekoru Kırdı

Katy Perry'nin Dark Horse şarkısı 1 Milyar izlenmeyi geçerek bunu başaran ilk kadın sanatçı oldu.

Aynı zamanda Roar şarkısı bir milayara ulaşmasına çok az kaldı. Katy, iki şarkısı da bir milyarı geçen ilk sanatçı olmuş olacak.

2-Blank Space

Geçtiğimiz hafta VEVO'da bir milyar izlenimi geçen Taylor Swift'in Blank Space şarkısı çıkalı sadece 8 ay oldu. Böylece bir milyarı geçen ilk kadın solo şarkısı ve en hızlı bir milyara ulaşan şarkı oldu. Aynı zamanda Taylor Swift'in kedisi Olivia Benson'ı da ünlü ettiği klip.

Swit'in Shake It Off şarkısı da bir milyara çok yaklaştı. Katy Perry'den sonra bir milyarı geçen iki şarkısı bulunan ikinci kişi olacak.

3-Bad Blood

Çıktığı gün içinde 20.1 milyon kere tıklanarak ''İlk Gün En Fazla izlenme'' rekorunu Anaconda'dan alan Swift ve Kendrck Lamar'a klipte birçok ünlü ismin eşlik ettiğini söylemiştik. Selena Gomez, Ellie Goulding, Karlie Kloss, Gigi Hadid, Hailee Steinfeld, Empire dizisinden Serayah, Martha Hunt, Jessica Alba, Grey's Anatomy yıldızı Ellen Pompeo bu isimlerden bazıları.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
14
9
6
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Revival veya Good For You' yu koymaman hayal kırıklığı olmuş. Revival, 2015' in yarısının en çok beklenen albümüydü ve Good For You da iyi başarılar yakaladı... Devamını Gör

jane

rihanna 100 milyonla dijital satın alma rekoru kırdı bunuda ekleseydiniz sam de çok tatlı çıkmış canım ayy

Zeynep Momsen

tam en sonuncu resme gelmiştim ki bad blood başladı aq