Görüş Bildir
Haberler
20 Yıl Önce Ali Sami Yen'de Barcelona'ya Karşı Oynayan Galatasaray Futbolcuları Şimdi Ne Yapıyorlar?

20 Yıl Önce Ali Sami Yen'de Barcelona'ya Karşı Oynayan Galatasaray Futbolcuları Şimdi Ne Yapıyorlar?

24 Eylül 2002... UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması 2. maçı... Yer Ali Sami Yen Stadyumu. O zamanlar Avrupa'da fırtınlar estiren Galatasaray, Barcelona'yı ağırladı. Patrick Kluivert ve Luis Enrique'nin golleriyle kazanan Barcelona oldu. Bu maçtan tam 20 yıl sonra Barcelona yeniden Galatasaray karşısına çıkacak. Peki 20 yıl önce o maçta oynayan futbolcular şimdilerde ne yapıyorlar? Ayrıntılar içeriğimizde 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faryd Mondragón

Faryd Mondragón

Kolombiya ve Galatasaray tarihine geçen kaleci Faryd Mondragón, 43 yaşına kadar futbol oynadı. Futbolu bıraktıktan sonra da futboldan kopamayan Mondragón, şimdlerde Arjantin Birinci Futbol Ligi ekibi Independiente'nin uluslararası ilişkiler direktörlüğünü yapıyor.

Ümit Davala

Ümit Davala

Fatih Terim'in yardımcılarından biri olan Ümit Davala, şu anda boşta. Türkiye U21 ve Tuzlaspor'da teknik direktörlük deneyimi de yaşamıştı.

Mohamed Sarr

Mohamed Sarr

İtalya macerasından sonra Galatasaray'a geri dönen Fatih Terim, Milan'dan genç ve potansiyelli stoper Mohamed Sarr'ı getirmişti. 6 ay sonra Milan'a geri döndü. Galatasaray formasıyla 10 maça çıktı. Futbolu 2013'te Yunanistan'da bıraktı.

Bülent Korkmaz

Bülent Korkmaz

Galatasaray'ın efsanelerinden Bülent Korkmaz, şimdilerde Çaykur Rizespor'u çalıştırıyor. Teknik direktörülük kariyerinde zaman zaman iyi çıkışlar yapsa da bir türlü istikrarı sağlayamadı. Ama bir grup Galatasaraylı kaptanı, Galatasaray'ın başında görmek istiyor.

Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Futbolu bıraktıktan sonra futbolun teknik yönünde yer almayan Hakan Ünsal 2015-2021 yılları arasında Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin başkanlığını yürüttü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ergün Penbe

Ergün Penbe

Türk futbolunun beyefendi isimlerinden olan Ergün Penbe futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörülük yapmaya başladı. Birçok takım çalıştıran Penbe şu anda TFF 2. Lig'de Çorum FK 'yı çalıştırıyor.

Batista

Batista

Ülkemizde Gaziantepspor formasıyla tanıdığımız Batista, sonrasında Galatasaray, Konyaspor ve Kasımpaşa formaları giydi. Futbol kariyerini de ülkesi Brezilya'da bitirdi.

Sergio Almaguer

Sergio Almaguer

Süper Lig tarihinin ilk Meksikalı futbolcusu olan Almaguer, 2002 yılında Galatasaray'a transfer olmuştu. Ülke dışında ilk kez o zaman çıkmıştı ve yapamadı. 6 ay sonra ülkesine geri döndü. Galatasaray'da 8 resmi maçta forma giydi. Şimdi Meksika'da Monterrey kulübünde yardımcı antrenör.

Felipe

Felipe

Süper yetenek olarak Türkiye'ye gelip tam verim alınamayan futbolculardan biri de Felipe olmuştu. Yarım devre Galatasaray forması giydi, istatistiksel olarak bir iz bırakamadı ama hala akıllara gelince 'ne topçuydu' denir. Şu anda ülkesinde Bangu Atlético Clube (RJ) takımını çalıştırıyor.

Christian

Christian

2002-2003 sezonunda Bordeaux'dan kiralanan Brezilyalı forvet Christian, Brezilya Milli Takımı'nda 11 kez görev yapmıştı. Galatasaray'da beklentileri pek karşılayamadı. Galatasarayla çıktığı 15 maçta 3 gol atabildi. Devre arasında da Bordeaux'a geri döndü. Kariyerini ise 2010'da ülkesinde São Caetano'da sonlandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arif Erdem

Arif Erdem

Fetö firarisi. Nerede olduğu belirsiz.

Hasan Şaş

Hasan Şaş

Fatih Terim'in yardımcılarından biri olan Hasan Şaş, Terim'in dördüncü döneminde yaşadıkları anlaşmazlıklar sonucunda yardımcı antrenörlük görevinden uzaklaştırılmıştı. Yaklaşık iki senedir herhangi bir görev yapmadı.

Suat Kaya

Suat Kaya

Suat Kaya da o kadronun dinamolarındandı. O da kariyerini teknik direktör olarak sürdürme yolunu seçti. Şu anda TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta sonuncu olan ve maddi zorluklar yaşayan Eskişehirspor'u çalıştırıyor.

Ümit Karan

Ümit Karan

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğü deneyen Ümit Karan çok parlak bir kariyer çizemese de takım bulmakta zorlanmıyor. Geçtiğimiz günlerde TFF 2. Lig ekibi Uşak Spor ile anlaştı kendisi.

Fatih Terim

Fatih Terim

10 Ocak 2022'de Galatasaray'daki 4. dönemi bitti Fatih Terim'in. Biraz olaylı bir süreç oldu ama sonunda radikal bir kararla Burak Elmas, Fatih Terim dönemini sonlandırıp Domènec Torrent'i takımın başına getirdi. Fatih Hoca şimdilerde Bodrum'da dinleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın