Görüş Bildir
Haberler
2.000 Lira Maaş ile Krallar Gibi Yaşayan Adamın Sizi Gerçekliğe Döndürecek Yazısı

etiket 2.000 Lira Maaş ile Krallar Gibi Yaşayan Adamın Sizi Gerçekliğe Döndürecek Yazısı

Gökhan A.
03.10.2016 - 04:35

Ekşi Sözlük yazarlarından redlack, 2 bin lira maaş ile krallar gibi yaşayan adambaşlığı altında paylaştığı yazısıyla olumlu ve olumsuz bir takım eleştiriye maruz kalmış. Bunun üzerine bir açıklama yapma gereği duyan yazarın sizi gerçekliğe döndürecek yazısını kendisinin de izniyle sizinle paylaşmak istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Benim bu. Sabit bir maaşım var. 2 bin TL. Ne bir lira fazla ne de bir lira eksik.

Sigortam da yatıyor günü gününe, 2004 model dizel Fiesta marka bir arabam da var. Evim yok ama olsun 350 TL'ye oturuyorum aylık. 1+1 stüdyo. Muratti sigara içiyor, hemen hemen her hafta 2-3 gün de dışarı çıkıyorum eşim dostumla. Kral ben değilsem kim oğlum?

Kafam rahat lan, saat gibiyim. Tek derdim ne biliyor musunuz?

Discovery markalı telefonumun şarjı ne zaman bitecek. Tek derdim bu amk. Sizin zengin olma hayalinizin yanında benim var olanı kullanıp mutlu olmam 10 numara 5 yıldızdır. Şimdi dağılabilirsiniz.

Eleştiriler sonrası yaptığı açıklama:

1) Gaziantep'te yaşıyorum, oturduğum ev stüdyo eşyasız 1+1 küçük şirin bir daire ayrıca balkonum bile var :). Apartmandaki diğer daireler 450 TL iken en eski kiracı ben olduğum için bu fiyata oturuyorum. Bu yılın sonunda 450 ya da 400 olabilir. Bekarım bu sebeple yalnız yaşıyorum. 

2) Ailemden, akrabamdan ne bileyim başka bir yerden her hangi bir ek gelirim yok. Aylık cebime giren para miktarı 2 bin lira. 1 lira fazlası yok.

3) Alkol kullanmıyorum akşamları çıkma muhabbetim; yemek, çay, kahve, sigara, sinema, kız arkadaşımla yaptığımız etkinlikler :)

4) 3 yıldır süren uzun süreli ciddi bir ilişkim var, kendisi öğretmen adayı inşallah atanabilirse kısmet.

5) Arabayı nasıl aldığıma gelince. Arabam komple boyalı, pert kayıtlı ama yürüründe sıkıntı yok tüm aksamları çalışıyor. 16 bin TL'ye aldım. 10 bin kredi çektim, 6 bin birikmişim vardı peşin verdim. Aylık 350 TL'de krediye ödüyorum ayrıca 3 ay sonra o da bitiyor. Bu arada boya takıntısı olan aramasın :)

6) Muratti sigarayı iki günde bir paket olarak içiyorum. Bazen 1,5 günde bir paket o da çok canım sıkkın olursa. Günde bir paket içtiğimi nereden çıkardınız cidden anlamadım.

7) Ayrıca her yıl düzenli olarak ailemin yanına ve her hangi bir tatil beldesine arkadaşlarımla tatile gidiyorum.

Önemli Not:

Önemli Not:

Mesajları ile ciddi mi diye soran, benim gibi bir hayat yaşamak istediğini beyan eden dostlar; ben size yeni bir formül yeni bir yol anlatmadım ki olması gereken bu mutlu olmak için. TV'de dizilerde gördüğünüz hayatlar adı üstünde sadece hayal. Onlar gibi olmak zorunda değilsin. Herkes zengin olamaz olmamalı. Orta sınıf olmak da bir hayaldir mesela. Ya da ne bileyim borçsuz bir yaşam sürmek de. Ben ölene dek orta sınıf bir yaşam sürmeyi seçtim mesela.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelelim konunun anlam ve önemine.

s1178.photobucket.com

Ben küçüklüğümden bu yana hep çalıştım. Çok zor günler atlattım, aç kaldım beş parasız kaldım ama asla küsmedim hayata. Hep mücadele ettim. Çok parada zenginlikte gözüm olmadı. Ha olursa kim yok der siz söyleyin? Sizin zengin olmayla geçerken ömrünüz, mutluluğu ıskaladığınızın farkında olmayışınız bile bir dram bana göre. Bakın ben bir şeye hemen sahip olup borç içinde yüzmek yerine paramı biriktirip aldım. Tek istisnam arabam oldu. 900 lira asgari ücretle üç çocuk okutan adamlar varken söyleyin Allah aşkına kral değil miyim ben? 

Hedeflerinizi küçültün dostlar. Bir ömür çekilmez bu çile. Yaşayın ve mutlu olun. Sevgiyle...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4022
640
274
85
83
65
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Bana kalırsa hedeflerinizi küçültmeyin, yeaa amaan 70 yıl ömrüm koy götüne gitsin modundaysanız ayrı tabii. Adamlar sıfırdan başlayıp internet sitesi kurup o... Devamını Gör

Volkan

Çok güzel söylemişsin, tebrik ederim. Peki senin hedeflerin ne kadar büyük? Bu hedeflerine ulaşmak için ne yapıyorsun? Ve şu an ne aşamadasın? Bunu da yazars... Devamını Gör

Erhan E.

900 kira 250 sigara, 40 tel faturası, 60 internet, 60 ligtv, 250 öğrenim kredisi geri ödeme, 200 benzin(sadece işe gidip gelmeye), trafik sigortası/bakım/las... Devamını Gör

asya naz ilbay

Travesti olacağına 500 TL lik bir evde oturman daha mantıklı bence :)

Erwin rommel

350 kira + 350 araba taksidi + 150 sigara + 200 yakıt + 150 fatura =1200 tl Geriye kalan 800 tl ile mutfak masrafı, haftada 2-3 gün dışarı çıkma ve tat... Devamını Gör

Hayrettin Dikici

800 tl aylık mutfak parası mı olur aga dünyayı mı yiyosun aylık