Görüş Bildir
Haberler
18 Sorgulatan Maddede Akıllardaki "Bekâret Nedir" Sorusuna Cevap Veriyoruz!

etiket 18 Sorgulatan Maddede Akıllardaki "Bekâret Nedir" Sorusuna Cevap Veriyoruz!

Eveeettt, çok hassas bir konuyla karşınızdayım değerli okurlarım. Toplulumuzda bekâret çok önemli hatta tabu sayılan bir kavram. Söz konusu olan özelikle kadınlarsa... Toplumumuzun büyük çoğunluğuna göre bir kadının 'bakire' olması, onun karakteri, ahlâk ve namus anlayışını anlamak adına bir anahtar niteliğinde.

Bunun yanı sıra konu ile ilgili bilgisizlikler de psikolojik sorunlara, hatta intihar ve töre cinayetlerine yol açabiliyor. Bu sebeple, bu önemli konu için içeriğe gelin gençler!

1. Gençler biliyorum, sadece siz değil, toplumumuzda her yaştan kadın-erkek cinsellik adına çok az bilgiye sahip.

Bunda yetiştirilme tarzı ve ülkemizde cinselliğin bir tabu olarak görülmesinin de büyük payı var şüphesiz...

2. Bahsettiğim yetiştirilme tarzı ve baskı ortamının neticesi olarak yaşı veya medeni durumu ne olursa olsun, özellikle ülkemiz kadınları kendi cinsel organlarının yapısını bile tam olarak bilmiyorlar.

Kadınlarımız kendi cinsel organlarından utanıyor; ona bakmayı, dokunmayı, incelemeyi ayıp kabul ediyor. Hatta kendi vajinasından tiksiniyor; onu pis bir organ olarak görüyor.

3. Aslında yurdum erkekleri de kadın cinsel organı hakkında çok bilgi sahibi değil.

Tencere dibin kara, seninki benden kara misali...

4. Dolayısıyla genç çiftler ilk ilişkide neyle karşılaşabilecekleri konusunda epey bilgisizler.

5. Bundan dolayı gençler cinselliği gerçeklikten uzak olan porno filmlerden öğreniyor.

Birçok ülkede ise temel cinsel eğitimi devlet tarafından veriliyor. Bilmek lazım bunları!

6. Bu bilgisizlikten ya da yanlış veya abartılı beklentilerden dolayı birçok çift cinsel hayatında mutsuz oluyor. Vajinismus gibi rahatsızlıklar ülkemizde çok sık görülüyor.

Birçok evlilik ve ilişki de bu sebeple bitiyor.

7. Pekiii nedir bekâret, nedir bu kızlık zarı? Şimdi öncelikle kadınların dış genital bölgesinde 3 tane açıklık vardır: Bunlar; idrar deliği, vajina deliği ve anüstür (makat).

7. Pekiii nedir bekâret, nedir bu kızlık zarı? Şimdi öncelikle kadınların dış genital bölgesinde 3 tane açıklık vardır: Bunlar; idrar deliği, vajina deliği ve anüstür (makat).

Kadın dış genital organları vücudu örten cilt tabakasının bir devamıdır ve kadın iç genital organlarına giriş kapısını, bebeğin doğduğu 'doğum kanalından' çıkış kapısını oluştururlar. Dış genital organlara topluca vulva adı verilir.

8. Kızlık zarı veya himen (hymen), kadınlarda vajinal açıklığı çevreleyen veya kısmen kaplayan zarımsı bir dokudur. Genellikle 1-2 cm kadar içeride ve 2-3 mm kalınlığındadır.

8. Kızlık zarı veya himen (hymen), kadınlarda vajinal açıklığı çevreleyen veya kısmen kaplayan zarımsı bir dokudur. Genellikle 1-2 cm kadar içeride ve 2-3 mm kalınlığındadır.

Gebeliğin 7-12. haftaları arasında embriyoda dış cinsiyetin gelişmesi gözlenir. Bu sırada embriyodaki genital duvarlar birleşip yapışarak erkeklerde testis torbasını oluştururken, kadınlarda bu duvarlar ayrılarak küçük (labia minora) ve büyük (labia majora) dış dudakları oluştururlar. 

Ayrılma sonucunda ortada kalan zarımsı doku kızlık zarı adı verilen yapıları oluşturur.

9. Oldukça çeşitli şekiller alabilen bu doku genellikle hilal şeklindedir ve kılcal damarlarla çevrilidir. Bu arada "himen" sözcüğü Eski Yunan'daki evlilik ve düğün tanrısı Hymenaeus'tan gelir.

9. Oldukça çeşitli şekiller alabilen bu doku genellikle hilal şeklindedir ve kılcal damarlarla çevrilidir. Bu arada "himen" sözcüğü Eski Yunan'daki evlilik ve düğün tanrısı Hymenaeus'tan gelir.

Anüler Himen (Yuvarlak Halka): Kızlık zarı yuvarlak halka şeklinde olup ortasında yine halka şeklinde bir delik bulunur. Ortadaki delik çok büyük bir penisin veya penis ile aynı etkiyi gösteren bir maddenin geçişine rağmen zar yırtılamayabilir. Bu durumda “himen duhule (cinsel ilişkiye) müsait” denir. Halk arasında ise “esnek zar” tabiri kullanılır. En sıklıkla görülen himen şeklidir. (%60-95 oranında). 

Kresentrik Himen (Yarımay): Zar yarımay şeklindedir. Üst kısımda zar daha incedir veya hiç yokken arka kısımda belirgindir.

Septalı Himen (Ara Bölmeli): Kızlık zarının orta kısmında boşluğu bölen, zara ait ara bir doku parçası vardır.

Kribriform Himen (Çok Delikli, Kalburumsu): Himenin ortasında tek değil birden fazla delik vardır. Bu görüntüsü ile adeta bir “kalbura” benzer.

İmperfore Himen (Deliksiz): Himenin ortasında delik yoktur ve vajina girişi tamamen kapalıdır. 2000 kızın birinde görülen bir durumdur. Bu zara sahip kızlar hiç adet kanaması görmezler. Normal şekilde gerçekleşen kanama vücut dışına atılamaz ve himen arkasında vajina içinde birikir. Oldukça ağrılı bir durumdur ve mutlaka cerrahi bir işlemle açılması gerekir.

Mikroperfore Himen (Küçük delikli): Zarın ortasındaki delik çok küçüktür. Adet kanaması olur ancak oldukça ağrılıdır. Bazen cerrahi müdahale ile açılması gerekebilir.

Multipar Himen (Doğum Yapmışlarda Bulunan): Normal doğum yapmış kadınlarda kızlık zarı doğuma bağlı yırtılır ve geriye kalan kısımlar “karinkül (hymen artığı)” olarak adlandırılır.

10. Kadınlar ilk ilişkide kızlık zarının yırtılması, acıması, ağrıması, patlaması, delinmesi ve kanamasından korkmaktadırlar. Şunu söyleyelim: Kızlık zarı kanamak zorunda değil!

Hatta normal şartlarda, normal bir kızlık zarı, ilk ilişkide kanamaz. İlk ilişkide kanamaya neden olan kızlık zarı değil, yeterli ön hazırlık yapılmaması ve kadının kendini kasmasıdır!

Daha da ilginci, daha önce cinsel ilişkiye girmiş bir kadından da kan gelebilir! Dolayısıyla gelen/gelmeyen kan üzerinden bekâreti anlamak pek mümkün değil!

11. Hatta yine normal şartlarda, normal bir kızlık zarı, ilk ilişkide acımaz, ağrımaz da...

Dolayısıyla bilinç dışına yerleşen korkular ve kaygılar bu gibi durumların oluşmasında önemli bir etken!

12. Bununla beraber, genç kızlar sadece kanama korkusundan değil, "ya kanamazsa" korkusundan dolayı da baskı altına giriyorlar.

Daha önce ilişkiye girmemiş olmamalarına karşın, kanama olmaması karşısında, kocalarının-sevgililerinin onları ahlâksızlıkla itham edeceği, küçümseyeceği, şiddet göstereceği korkusuyla yüz yüze kalan kadınlar strese girebiliyorlar.

13. Toplumsal baskı sebebiyle psikolojik buhrana, intihara hatta töre cinayetine kadar gidebilen bu vakalar sebebiyle kadınlarımızın hayatı alt üst olabiliyor.

14. Gelelim erkeklere...Erkeklerin bakir olup olmadığını anlamak ise mümkün değil. Bunu anlamak mümkün olsa bile, toplumun erkekler üzerinde böyle bir baskı kurmayan, hatta teşvik eden bir çifte standarta sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu çifte standart sebebiyle erkekler pervasız davranabildikleri gibi, kadınları da baskı altına alabiliyorlar. 

Fakat bu durum erkeklerin kendi bekâretlerine (ya da ilk ilişkilerine) dair sorun yaşamadıkları anlamına gelmiyor.

15. Hiç kuşku yok ki, erkekler açısından en önemli sorun ereksiyon olamamak. İlk ilişki sırasında yaşanan bu durum erkeklerde birtakım kaygı ve travmalara yol açabiliyor.

Gerek yok gençler, herkesin başına gelebilir. 😇

16. Tabii ilk ilişkide erken boşalma yaşamak da gerçekleşme olasılığı yüksek olan bir sorun. 😉

17. İlk ilişkinizde orgazm olamayabilirsiniz. O yüzden orgazm olmayı hedeflemeyin.

18. Her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitim şart! Gençler kısacası, kendinizi ve bedeninizi tanımaya odaklanın. Ufkunuzu genişletin. Tabuları ve çifte standartları sorgulamaktan korkmayın!

Sevdiğiniz ile hayatın tadını çıkarın! İyi eğlenceler. ☺️👋

1 2 3 4

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3091
458
225
116
101
70
60
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

neymiş ''kadın kendini kocasına saklamalı''ymış. sen de kendini karına sakla o zaman hırt!

mrycgr

Aşağıdaki yorumlara dahi bakınca ne kadar cinselliğe aç, bunu alay konusu edecek kadar kör-cahil bir o kadar da mide bulandırıcı bir millet olduğumuz üç aşağ... Devamını Gör

mrycgr

Kafanda hedeflediğin ilişki biçimi için belirli bir aday profilin var. Bu profile uygun adayları işe almaya çalışan plaza İK.cısı gibisin. Ha şu psikolojiyi ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

birsürü yorum okudum ve "el değmemiş kadın ararım ama önüme geleni s.kerim" diyen birçok kişi gördüm. sizler için üzgünüm çünkü ne yazık ki ülkemizde bekaret... Devamını Gör

Y Y Z

Önüne geleni değil. Şimdi bakıyorsun kızlar erkeklerden beter oldu. Şuan senin bile bir çok yaşamışlığın vardır. Verme amk niye veriyon. Vermeyeceksin aga. N... Devamını Gör