Görüş Bildir
Haberler
17 Madde İle Mesleğinize Göre Akrabalarınızın Sizden Olası Talepleri

17 Madde İle Mesleğinize Göre Akrabalarınızın Sizden Olası Talepleri

Borgen
13.05.2016 - 17:17

Mesleğiniz ne olursa olsun akrabalarınız ya da tanıdıklarınızın sizden bir takım talepleri olacaktır. Bazı insanlar meslek emicidir. Onlara mesleğinizi söylediğiniz an bittiniz demektir. Kendisinin o meslekle ilgili herhangi bir ihtiyacını bulur, yoksa da yaratır ve sizden o konuda yardım isterler. İster basit bir işçi ister bir uzay mühendisi olun. Onun çözülmesi gereken bir problemi ya da yardıma ihtiyacı vardır. Eşek değilseniz, mesleğiniz konuyla doğrudan ilgili olmasa bile, onlar öyle olduğunu düşündükleri için yardımlarına koşmalısınızdır. Meslek emici akrabalar genellikle kimlerden neler istiyor bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bilgisayar Mühendisi

Tabii ki öncelikle oğlanın bilgisayarına format atması istenecektir kendisinden, kurtuluşu yok, bugün değilse yarın. Açılmayan internet siteleri, yeni alınan modemin kurulumu, virüslerin temizlenmesi gibi bitmek tükenmek bilmeyen sorumluluklarınızın yanında cep telefonları ile ilgili sıkıntılarda da ilk akıllarına gelen siz olacaksınız. O kadar sene mühendislik okudum, programlama öğrendim falan demeden gardınızı alın.

2. Muhasebeci

'Oğlanın sigortasını düşükten yatırıyorlarmış' diye başlayan muhabbet 'Benim emekliliğe ne kadar kaldı bi hesaplasana yiğenim' safhasına kadar gider, gidecektir. Hazırlıklı olun. Memleket insanının sigorta ile ilgili soruları asla bitmez.

3. Eczacı

Bir babaannenin radarına girdiyseniz, tansiyon ölçtürmekten, 'Kızım şu benim kalp ilaçlarını yazdırabilir misin' diye elinize koca bir liste tutuşturmaya kadar gidebilirler. Eşantiyon kalem, not kağıdı, mouse pad gibi talepler de olmazsa olmazlardandır. Bedava olduğu müddetçe üzerinde ilaç markası yazan naylon poşet bile getirseniz mutlu olurlar.

4. Öğretmen

Her an 'bu dönem bizim oğlanın dersleri biraz zayıf, üç tane kırık getirdi. Arada biraz çalışsanız ablası' cümlesini duyabilirsiniz. Branşınızın da bu konuda bir önemi yoktur. Öğretmenseniz her dersi az çok bilmelisiniz.

5. Polis

'Bizim komşu Nurhayat Hanım'ın beyi geçen otobüste cep telefonunu çaldırmış' diye başlayan cümle ve benzerleri ile her türlü adli vakaya çözüm bulmanız istenebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Psikolog

'Ablası bizim kız şu sıralar pek içine kapanık, bi karşına alıp konuşsan' derler, diyorlar, diyecekler.

7. Elektrik Mühendisi

Evde düşen voltajdan  atan sigortalara balkona kablo çekip lamba taktırmaktan bozulan elektronik aletlere kadar geniş bir yelpezede yardımınız istenmekle kalmayıp, iş oturma odasının sürekli patlayan ampulüne bulunacak çareye  kadar varabilir. Duvardan hafif pörtleyip yerinden çıkmış prizleri yerine geri monte ettirmeden de ellerinden bırakmazlar. Mühendis kısmı onlar için yok hükmündedir, siz bir elektrikçisinizdir.

8. Mimar

Alakası yok ama mimar akrabayı görünce 'Hangi semtte kiralar ne kadar, 3+1'ler kaçtan gidiyor' diye ısrarla darlayanı gördü bu gözler. Balkonu kırdırıp salona katmak gibi dahiyane fikirleri için çözüm sunmanızı da isteyebilirler. Mimar demek biraz emlakçı biraz da usta demektir onlar için.

9. Grafiker

Sadece içinde grafik kelimesi geçtiği için 'Oğlanın resim dersi ödevi vardı abisi' diyerek kapınız çalınabilir. İş teknik dersinin alengirli ödevleri de bonus.

10. Albay

Rütbesi de mühim değil, asker akraba görünce 'Bizim oğlanın tecili' muhabbeti illa ki açılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Avukat

İlla ciddi bir dava gerekmez, apartman aidatlarını geciktiren komşuya ne yapılabilir seviyesine kadar her türlü ücretsiz danışmanlık hizmetini vermek zorundasınızdır. Bilmemkimin bilmemkime açtığı bilmemne davasının detaylarıyla sizi boğup, ne sonuç çıkar diye sorabilirler. Hele miras meseleleri favori darlama konusudur. Avukatsanız tüm hukuk dallarını biliyor olmalısınız. Öyle ben medeniden anlamam, icrayı bilmem, idare benlik mevzu değil falan yok!

12. Doktor

Doktorsanız yandınız. Şuram ağrıyor, buram tutmuyor muhabbetinden başka konu konuşmaya pek fırsatınız olmaz. Hal hatır faslı geçtikten sonra hastalıklar birer birer dökülmeye başlar, içilen çaylar, yenilen börekler, hüpletilen zeytinyağlı sarmalar adeta zehir olur. Tabii ki uzmanlık alanınızın bu hususta bir önemi yoktur, doktor olmanız kafidir.

13. İnşaat Mühendisi

Binanın depreme dayanıp dayanmayacağı bir zamanların favori sorularındandı. Şu sıralar apartmanı kentsel dönüşüme versek nasıl olur, maliyeti kaça çıkar, bize kaç daire düşer soruları ile bol bol muhatap olabilirsiniz.

14. Astronom

Astronom akrabanız varsa ne mutlu size. Lakin astronomlar fal bakmıyor, burç yorumlamıyor. Onlar astrolog. Lütfen!

15. Hemşire

Hastaneden sıra aldırmaktan, 'Doktora bir soruver kızım'a kadar her türlü sağlık hizmetini aracılık yaparak yerine getirmeniz istenebilir. Ufak tefek hastalıklar konusunda ufak birer doktor muamelesi görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İnsan Kaynakları Uzmanı

İnsan Kaynakları'nda çalışıyorsanız istediğiniz kişiyi istediğiniz şirkette işe aldırmak gibi bir imkanınız olduğu zannedildiği için, 'Bizim oğlanı artık bir işe koyalım' diyerek kapınız çalınabilir.

17. Bankacı

Kredi çekilecek veya faize para koyulacaksa sanki bankanın sahibiymişsiniz gibi oranlarda bi güzellik yapıp yapamayacağız sorulur. Yapamayınca surat asılır, 'Sen de bankacı olmuşsun ama bir boka yaramıyorsun' bakışı atılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
57
16
7
7
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bir de "benim hayatımı yazsan, roman olur"cular var.

jash jash

1. Bilgisayar Mühendisi , yazan her şey doğru daha eksik olan çok şey var hatta