Görüş Bildir
Haberler
15 İşçinin Öldüğü Tanker Faciasında Tanker Şoförü Tam Kusurlu Bulundu

15 İşçinin Öldüğü Tanker Faciasında Tanker Şoförü Tam Kusurlu Bulundu

ATKN
04.08.2015 - 14:00

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde 1'i çocuk 13'ü kadın 15 tarım işçisinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında tutuklanan süt tankeri şoförü E.İ.'nin, bilirkişi raporuna göre tam kusurlu bulunduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Temmuz'da Salihli'ye bağlı Çökelek Köyü'nden Gölmarmara'ya asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonet ile Akhisar'dan gelen E.İ. yönetimindeki 10 P 8275 plakalı süt tankeri, Haciveliler Mahallesi'nde çarpışmıştı. 

Kazada açık kasa kamyonette bulunan sürücünün de aralarında yer aldığı 13'ü kadın biri çocuk 15 kişi hayatını kaybetmişti. 1 kişi ise kazadan yaralı kurtulmuştu.

Jandarmadaki ifadesinde hatası olmadığını, direksiyon başında uyamadığını söyleyen ve sevk edildiği adliyede tutuklanan E.İ.'nin, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlatılan bilirkişi raporuna göre tam kusurlu olduğunun belirlendiği kaydedildi.

10 Ağustos'ta tazminat davası

Konuya ilişkin bilgi veren Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 'Geçen hafta içinde, açılacak olan dava için sunulan bilirkişi raporunda, süt tankeri şoförü yüzde 100 kusurlu bulundu. Ayrıca kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın haklarının korunması için açılan tazminat davasının görülmesine başlanacak. Kazada hayatını kaybeden 4 vatandaşlarımızın yakınları kendilerine avukat tuttu. Geri kalan 11 vatandaşlarımıza ise Manisa Barosu avukat atadı. Önümüzdeki hafta, 10 Ağustos Pazartesi günü kazaya karışan süt tankeri şirketi, şoförü, tankerin sigorta şirketine ve kazada işçileri taşıyan kamyonetin sigortasına karşı açılan maddi ve manevi tazminat davasına başlanacak' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0