Görüş Bildir
Haberler
12 maddede Dokuz Eylül İşletme Fakülteli olmak

12 maddede Dokuz Eylül İşletme Fakülteli olmak

Cansu Kale
22.02.2015 - 19:45 Son Güncelleme: 23.02.2015 - 18:52

Ayrıcalıktır aslında Dokuz Eylül İşletme Fakülteli olmak. İlk senelerde değil de kaçınılmaz sona adım adım yaklaşırken anlarsın kaliteyi. Bu kadar zorlamaya ne gerek var diye düşündüğün okul sonlara doğru abi çok kaliteli eğitim almışız yalnız dediğin yere dönüşür.  Ama yine de her zaman bakınca gülümsetecek şeyler var bu galeride. Her bir öğrencinin tek tek yaşadığı ve yaşayacağı.. Buyurunuz

Not: Sürç-i lisan edersek affola. amacım kimseyi gücendirmek değil. 

Not2: Yapacağınız her katkı bu galeriyi güzelleştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk Kayıt

1. İlk Kayıt

Bütün belgelerin tamam. Diploman fotoğrafların vb.. her şey hazır. Peki nerdedir bu işletme fakültesi? Önce Tınaztepenin yerini öğrenmek lazım. Dağ başı diyor herkes doğru mu? Doğruymuş. Tuttun mu tınazın yolunu? Hıh tamam o koskocaman kapıdan girdin. Sakın ha sanma ki yokuşun arkası deniz. Bildiğin dağ orası.  Yokuş yukarı çıktıkça daha da anlarsın medeniyetten uzaklaştığını. Arada koyun falan görebilirsin sağda solda takılma. Fakülteyi buldun mu? Gir o kapıdan. Yeni hayatın burası çünkü. Öğrenci işlerinden al formları . nerede dolduracaksın ki her yer dolu deli kalabalık. En iyi yer tabi ki masa tenisi masaları. Sağından solundan kendine bir yer yarat. Arada sağındaki solundaki insanlara sor bu nasıl olacak diye. Sonra o insanı hiç unutma. Fakültede ilk tanıdığın insan o çünkü :)

2. Oryantasyonlar

2. Oryantasyonlar

Derslerin bölümlerin tanıtıldığı ve yan dal veya çift ana dal programları için en aşağı 2.50 ortalama gerektiği söylenen ve senin ‘ohoooo ölümüz yapar ‘ diye düşündüğün toplantılar. Ne yazık ki sene sonunda o ortalamayı yapıp bu programlara katılan insanlar maalesef bir elin parmaklarını geçmez. Ve sen 1.8 i tutturabilmek için tabiri caizse bi tarafını yırtarsın.

3. İlk vizeler

3. İlk vizeler

Dersler ilk haftadan başlar bu fakültede. Ve iki tip öğrenci vardır. Bunlardan biri ilk haftadan ders çalışmaya başlayan düzenli derslere girip not tutan insanlardır. Diğer tipi ise daha rahat kesim olup üniversiteli olmamın verdiği heyecan ve rahatlıkla derslerin çoğuna girmeyen, ya da kaçan, ya da son hafta not bulup çalışırım kafasında olan tayfa. İlk vizeler sonrası en yüksek notunun 50 60 olduğunu görünce o yediğin sağlam tokat… uff..

4. ödevler-sunumlar-raporlar-

4. ödevler-sunumlar-raporlar-

bermuda şeytan üçgeninin bu fakültede vücut bulmuş halidir.  bazen hangisinin öncelikli olduğu 'kafamda deli sorular' dedirtse de bir şekilde hepsini yapmak durumundasınızdır. az ve öz de değildir bunlar. tabiri caizse canınız çıkar. kimi bölümlere zorunlu kıyafet uygulaması da yapılır mesela. ama hiç bir sefer birinci sınıfın ilk dönemindeki kadar abartılmaz abartılmamalıdır.

5. Çam ağacı

5. Çam ağacı

Sakın ha o fakültede merdivenin yanına koyulan ağacı hafife almayın. Ne dilekler gerçekleşti o ağaç sayesinde.  ne itiraflar yapıldı o ağaca. Önünde fotoğraf da çekildin mi? hııhhh tamam artık tam bir işletme fakültelisin.

 ayrıca kendileri yaklaşan çılgın yılbaşı partimizin de habercisidir :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sene sonu

6. Sene sonu

Güç bela geldin mi sene sonuna.. Sosyolojisi istatistiği ekonomisi hukuku hepsi tek tek acıttı mı canını. Güzzeeell.. o zaman yaz okuluna katılmaya hak kazandın. Seni şöyle kaldığın sosyoloji sınıfına alalım mı notunu yükseltmen ihtimal dahilinde. De Turn-it-in kelimesinin ne olduğunu öğretsin sana çok sevgili ve değerli Ömür hocamız :)

7. 2.Sınıf

7. 2.Sınıf

Aslında çok bir farkı yoktur 2. Sınıfın. Biraz daha tanıdıktır ortamlar insanlar.  Sadece erasmus için zorlamaya başlaman gereken dönemdir. Bu sene başvuru yapıp seneye gitme hayalleri kurarsın. Karşılaşacağın birkaç problemi sayayım sana. Kümülatif 1. Kabul ve eğitim anlaşmaları 2 ve yerinde olması gereken insanları hiçbir zaman bulamaman. You got the message ;)

Ayrıca bu dönemde okulun idari amirleri ve onların muhabbet kuşlarıyla da tanışırsın :)

8. 3.sınıf

8. 3.sınıf

Öğrenci: Hayddiiiii ne ders seçicem ben yaa.. bölüm dışı seçmeli ne ? kaç tane seçicez?

Öğrenci işleri: Arkadaşlar yönetmelikleri okumuyor musunuz? Okuyun sonra gelin.

Bölüm dışı ve bölüm içi seçmeli dersler kavramlarını öğrendiğiniz dönemdir artık. Web kayıttan günler önce bakmaya başlarsın ne seçsek diye. Hazırlıkta aynı sınıfta olup fakültede yüzüne bakmadığın arkadaşlara ders sorma vaktidir.

-Canıımmm nasılsın uzun zaman oldu görüşmeyeli. Ya ne dicem Şu hoca nasıl sınavda nasıl soruyo sence seçeyim mi? vb.

9. Yaz tatili

9. Yaz tatili

Yaz okulu mu yoksa staj mı gidip gelip düşündüğün dönemdir. Milyonlarca yere başvurursun staj için olsun part-time iş için olsun. Bankalar şirketler kafeler… en son bir iki tanesi dönerse şanslısındır. Ama bu sıcakta izmirde çalışıyo olmak. Hem de öğrenci evinde. Hem de karın tokluğuna?? Olsun ya staj stajdır.. gidip ya insan kaynaklarında ya da buna benzer bir departmanda fotokopi çeker dosya düzenlersin.

10. Son sınıf

10. Son sınıf

Artık ders geçmekten daha önemli dertlerin vardır. YDS, ALES, KPSS vb.. aslında bütün üniversitelerin yaşadığı bir durumdur bu. Burada da geçerlidir tabi.  Arkadaşlık konularında artık herkesle bir muhabbetin iyi ya da kötü vardır elbet. birbirinize sonuna kadar yardımcı olacağınızı düşündüğün an şu cümle yankılanır. ‘ Diğer üniversitelerle yarışın arkadaşlar kendi içinizde değil’ (Uzgören,2014)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Davul zurna

11. Davul zurna

Bu fakültede adettir. Son sınıf öğrencilerin mezun olmasına yakın fakültenin kapısına davul zurna ekibi gelir ve mezun olan arkadaşlar ‘ayhh kurtuluyoz’ diyerek göbek atar. Gelenektir artık.

12. Mezuniyet

12. Mezuniyet

Biraz ayrılık biraz hüzün. Ya da kurtuluş. Sen karar ver..

13. Bunların dışında

13. Bunların dışında

Sadece birkaç şey sıralayacağım alt alta ve sen hatırlayıp güleceksin:

- Fakültenin ortasında jungle mı olur?

- Bu dersten geçersem vallahi havuza giricem. Valla bak

- Bilgisayardan anlayan var mı çocuklar. Şuna bir bakın…

- Zirvelere katılın arkadaşlar BClub çok uğraşıyo.

-Çeyrek paneeeeee

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
34
20
9
8
4
2